Rotterdam in achtervolging na zure nederlaag tegen Oranje-Rood

Voor volgepakte tribunes met eigen supporters verloor Rotterdam zondag de topper tegen Oranje-Rood met 3-4. Omdat de top 5 van de Hoofdklasse wel wist te winnen, kijkt de ploeg van coach Albert Kees Manenschijn nu tegen een achterstand aan van vier punten op de nummer vier van de ranglijst, Amsterdam. Waarbij de Amsterdammers ook nog een wedstrijd minder hebben gespeeld.

Het thuispubliek in de havenstad ging er zondag eens goed voor zitten. De zon scheen volop, het nieuwe clublied van Rotterdam schalde door de speakers, de biertjes gleden erin als zoete koek en op het veld twee topploegen voor wie nu al elk punt telt in de jacht op de felbegeerde play-offplekken. De omstandigheden voor een heerlijke hockeymiddag waren perfect.

Heerlijke tophockeymiddag

Voor de neutrale en Eindhovense fan werd het ook daadwerkelijk een heerlijke middag met prachtige acties, snoeiharde en vakkundig geplaatste strafcorners, knappe reddingen en veel strijd vanaf het eerste fluitsignaal. Zo was het Niek van der Schoot die Oranje-Rood al in de negende minuut, in de rebound uit een strafcorner van Mink van der Weerden, op een 0-1 voorsprong zette. Het antwoord van Rotterdam liet niet lang op zich wachten.

Thijs van Dam, die aan Rotterdamse zijde uitblonk, had aan een kans genoeg en sloeg de bal na een kwartier spelen met een harde klap achter keeper Pirmin Blaak. Nog geen minuut later bereidde Van Dam met een giftige actie over de achterlijn ook de 2-1 van Albert Bertran voor. Met deze stand begonnen beide grootmachten na rust aan het derde kwart. En daar gebeurde hetzelfde als wat Rotterdam vorige week nekte in de topper tegen Bloemendaal. Een ijzersterke eerste helft werd opgevolgd door een zwak derde kwart.

Het derde kwart nekt Rotterdam

Net als vorige week tegen de Mussen kregen de Rotterdammers ook vandaag in de eerste minuut van de tweede helft een goal tegen. Thomas Briels bracht Oranje-Rood zo op gelijke hoogte, waarna de ploeg van coach Roger van Gent zijn spierballen toonde, het veldspel domineerde en Rotterdam de grip op de wedstrijd totaal leek te verliezen. Mink van der Weerden toonde in deze fase weer zijn uitzonderlijke klasse door twee strafcorners ongenadig hard en met uiterste precisie binnen te slepen. Daarmee bogen de Eindhovenaren in een mum van tijd een 2-1 achterstand om in een comfortabele 2-4 voorsprong.

In het vierde kwart herpakten de Rotterdammers zich. Onder aanvoering van de altijd hardwerkende Jeroen Hertzberger vocht de thuisploeg zich dapper een weg naar voren. Dat leek tot twee keer toe beloond te worden, maar zowel Hertzberger als Egerton waren bij hun kansen niet scherp genoeg. Oranje-Rood hield stand en was in de counter zelf ook nog een paar keer gevaarlijk.

Bij een 3-4 stand floot de scheidsrechter voor het laatst, gingen de armen bij Oranje-Rood in de lucht en zochten de spelers van Rotterdam gefrustreerd de kleedkamers op. Met de wetenschap dat zij voor de tweede week op rij punten verspelen door één matig kwart. En dat dát tegen topploegen genadeloos wordt afgestraft.

Thijs van Dam baalt

Bekijk hieronder het interview met Thijs van Dam na afloop van de wedstrijd. Over ‘het derde kwart’, de achterstand op de ranglijst op de top 4 en het naderende selectiemoment bij Oranje.


1 Reactie

  1. albertmonpellier

    🤭🤔🤨🤫


Wat vind jij? Praat mee...