Rotterdam loopt pijnlijk en o zo gehaat gelijkspel op

Seve van Ass weet het nog goed: ‘Vorig seizoen speelden we 8 keer gelijk in de topwedstrijden.’ De Rotterdammers deden dus niet voor hun concurrenten onder, maar haalden de play-offs uiteindelijk niet. Dit seizoen moet het anders, al lijkt dat vooralsnog niet helemaal te lukken. Tegen directe concurrenten Oranje-Rood en HGC werd het al 4-4 en 3-3. Gisterenavond tegen Kampong leek Rotterdam er met de winst vandoor te gaan, maar werd het in de laatste 5 minuten alsnog 2-2.

‘Dit is heel zuur’, zucht Van Ass na de wedstrijd. ‘Kampong was beter in de eerste helft, maar wij kwamen sterk terug. Toen we de 2-0 scoorden stonden we voor het eerst goed te hockeyen.’ Maar het kantelde snel, zag hij. ‘We gingen onze voorsprong verdedigen, dachten dat we ‘t gingen redden. Dat moet je nooit denken in het hockey.’

Onrustige wedstrijd

De wedstrijd kenmerkte zich door veel commentaar op de scheidsrechters, van zowel Rotterdam als Kampong. ‘Het was heel onrustig’, stelt Van Ass. ‘Dat kwam ook doordat de scheidsrechters soms beslissingen omdraaiden. En wij waren weer teveel met de scheidsrechters bezig.’

‘Hadden saai de wedstrijd moeten killen’

In de laatste 5 minuten was die onrust in het voordeel van Kampong, zag de Rotterdammer. ‘Zij speelden heel opportunistisch, sloegen de bal blind de cirkel in. Wij gingen mee in dat heen-en-weer hockey, gingen ook opportunistisch spelen. Terwijl we eigenlijk balbezig hadden moeten houden en korte passes naar elkaar geven. We hadden gewoon saai en degelijk de wedstrijd moeten killen.’

In plaats daarvan boog Kampong de 0-2 achterstand in 5 minuten om in een 2-2 gelijkspel. ‘Dat komt hard aan’, stelt Van Ass. ‘Wij hadden hier hele goede zaken kunnen doen. Als we in die 5 minuten normaal bleven hockeyen, dan hadden we nu 3 punten gehad.’