Rotterdam overlopen door Bloemendaal: ‘Dit was erbarmelijk slecht’

Op papier had het een spannende wedstrijd moeten worden, tussen twee clubs die vorig seizoen de play-offs speelden. Rotterdam kwam nog wel op voorsprong, maar Bloemendaal was het gehele duel de betere ploeg en wist de kansen te benutten: 5-1. ‘Je hoopt dat je na die 0-1 een beetje gaat hockeyen, maar dat zat er vandaag niet in’, baalt Seve van Ass. ‘Dit was erbarmelijk slecht en niet des Rotterdams.’

Bloemendaal schoot thuis op ’t Kopje uit de startblokken, maar kon in de eerste tien minuten de vele kansen, onder anderen voor Roel Bovendeert, Thierry Brinkman en Florian Fuchs, nog niet benutten. Vanuit het niets viel hij aan de andere kant. Jeroen Hertzberger schoot ziedend hard in de kruising: 0-1, tegen de verhoudingen in. ‘We kwamen wel op voorsprong, maar toen al was het niet goed genoeg’, is middenvelder Van As kritisch. ‘We kwamen vandaag gewoon 70 minuten lang tekort.’

Seve Van Ass en Jeroen Hertzberger na de 0-1 tegen Bloemendaal

Rotterdam nog niet op elkaar ingespeeld

Eind van het eerste kwart vond ook Florian Fuchs het doel, waardoor het 1-1 kwam te staan. In het tweede kwart krabbelde Rotterdam wat op en konden de bezoekers zelfs op voorsprong komen. De goal werd echter, tot groot protest van Rotterdam, afgekeurd. De scheidsrechter zag een shootje. Het had het keerpunt kunnen zijn voor de bezoekers om weer in de wedstrijd te komen. ‘Je probeert wel tijdens de wedstrijd om het tij te keren’, stelt Van Ass. ‘Maar zover zijn we blijkbaar nog niet. We zijn nog niet zo op elkaar ingespeeld dat we aan twee of drie woorden genoeg hebben. En dan blijkt dat we toch allemaal een ander idee hebben van hoe het spelletje het best kan worden gespeeld.’

‘Toppers als deze zijn de meetmomenten’

Nog geen minuut na de afgekeurde goal van Rotterdam zette de nieuwe captain van Bloemendaal Glenn Schuurman zijn ploeg op voorsprong uit een strafcorner. De Mussen bleven vervolgens het initiatief houden, en breidden de score uit naar 5-1 door goals van Tim Swaen, Roel Bovendeert en Florian Fuchs.

‘We waren, op de eerste tien minuten na, heel effectief vandaag’, stelt Schuurman. ‘Vorige wedstrijd, tegen Den Bosch, kregen we zeven of acht strafcorners en maakten we er niet één.’ Dit keer was de eerste strafcorner, gesleept door Schuurman zelf, meteen raak. Het bleek het startschot voor nog meer Bloemendaalse goals, waardoor de wedstrijd tussen de twee topploegen niet zo spannend werd als vooraf gedacht. Schuurman is er blij mee. ‘Toppers zoals deze zijn toch de meetmomenten. Dit geeft vertrouwen.’

ABN Amro-Cup

Het tegenovergestelde kan worden gezegd over Rotterdam. Die ploeg won twee weken geleden nog wel met verve de ABN Amro-Cup, en pakte zo de eerste ‘prijs’ van het seizoen. Dat blijkt nu dus geen zekerheid voor een goede seizoensstart. ’De ABN Amro-Cup zegt ook niet alles’, relativeert Van Ass. ‘Je speelt maar twee hele en twee halve wedstrijden en treft niet iedereen.’