Rotterdam versterkt selectie met jeugd en internationals uit Spanje en Engeland

Rotterdam versterkt de selectie met jeugd en internationals uit Spanje en Engeland. De runner-up van het afgelopen seizoen heeft de aanvallers Albert Beltran en Nick Catlin aangetrokken. Uit eigen jeugd maken Nick van Trigt en Hugo Mann de overstap en talenten Tjep Hoedemakers en Rolf Steenmetser maken de overstap naar de havenstedelingen. Sijbren Bolhuis komt over van Heren 2.

Beltran (23), die recent is toegevoegd aan de nationale Spaanse selectie, komt over van Atlètic Terrassa. Hij is een aanvaller die ook op het middenveld goed uit de voeten kan. De afgelopen jaren maakte hij deel uit van de Spaanse jeugdploegen. Met het nationale team neemt hij volgende maand deel aan de Hockey World League in Johannesburg, Zuid‐Afrika. Ook hoopt hij op een plek in de Spaanse selectie voor het EK in augustus in Amsterdam.

Catlin (26) heeft ruim honderdnegentig interlands gespeeld voor Engeland en Groot‐Brittannië en maakt de overstap van East Grinstead. De afgelopen jaren speelde hij bij verschillende topclubs waaronder Reading en Holcombe in Engeland en Racing Club de Bruxelles in België. Met de nationale teams van Engeland en Groot‐Brittannië heeft hij sinds 2009 deelgenomen aan vrijwel alle internationale toptoernooien.

In de nieuwe selectie krijgen ook Nick van Trigt en Hugo Mann, die doorstromen vanuit de eigen jeugdopleiding, een plekje. Dat geldt ook voor jeugdinternational Tjep Hoedemakers, die de overstap maakt van Oranje‐Rood, voor Rolf Steenmetser, een voormalig jeugdinternational die overkomt van Beeston, en voor Sijbrand Bolhuis, afkomstig uit het tweede elftal van de Rotterdammers.

Eerder voegden de havenstedelingen jeugdtalent Justen Blok aan de selectie toe voor komend seizoen. Ook zijn tussentijds de contracten met (jeugd)internationals Thijs van Dam en Jochem Bakker opengebroken en verlengd.

Bekijk hier het totale transferoverzicht van de Hoofdklasse Heren 2017/2018.


1 Reactie

  1. Topkeepertje

    Het gaat weer ten koste van onze talentvolle jeugd . De KNHB moet een maximum van 2 spelers invoeren of kijken ze niet naar de kwaliteit van dit huidige Nederlandse XI- tal , het slechtste sinds jaren .


Wat vind jij? Praat mee...