Rotterdam weet niet of het moet lachen of huilen

Rotterdam stond zondag na 25 minuten met 2-0 achter tegen Kampong. Toch kreeg de ploeg van Reinoud Wolff nog kansen genoeg op de overwinning. Het werd uiteindelijk 2-2. Moeten de Rotterdammers daar nu blij mee zijn of niet?

Lukas Siebinga, de maker van de 2-2, weet het antwoord na afloop van de wedstrijd ook niet meteen. ‘De 1e helft haalden we ons eigen spel niet. Kampong was stukken beter. In de 2e helft waren wij de bovenliggende partij. Maar ja, op het einde ging het spel weer over en weer…’

Wie haakt er af?

Het duel kreeg inderdaad de zinderende slotfase die het verdiende. Van tevoren was de verwachting dat de nummers 5 en 6 van de ranglijst er een waar spektakelstuk van zouden maken. De verliezer kon een ticket voor de play-offs namelijk zeer waarschijnlijk vergeten.

En het werd een spektakelstuk. Binnen een minuut schoot Constantijn Jonker al raak namens Kampong, waarna Martijn Havenga ruim 20 minuten later toesloeg uit een strafcorner: 2-0.

Nog voor rust maakte Timmo Kranstauber de aansluitingstreffer, ook uit een strafcorner, waarna Lukas Siebinga in de 47e minuut de 2-2 voor zijn rekening nam. Siebinga: ‘Het was lang geleden dat ik gescoord heb. Hoe lang? Geen idee. Te lang, haha. Ik scoor in ieder geval niet vaak. Deze was lekker. En belangrijk. Maar we hadden er eigenlijk nog 1 moeten maken.’

Spannende slotfase

Dat had zomaar in de slotfase kunnen gebeuren, al was het vooral Kampong dat na die matige 2e helft opeens ten aanval trok. Een minuut of 3 voor tijd mocht Martijn Havenga aanleggen voor een strafcorner, maar de bal stuiterde via de binnenkant van de paal terug het veld in. Uit de daaropvolgende counter stak Rotterdam binnen de kortste keren het veld over, maar tijdens de scrimmage die voor het doel van David Harte ontstond, lukte het geen enkele Rotterdammer om zijn stick succesvol tegen de bal te zetten.

Kort daarop woedde het gevaar alweer aan de andere kant van het veld. Constantijn Jonker kreeg misschien wel de grootste kans van de wedstrijd, maar hij tipte een voorzet vanaf links net tegen de paal. Ook uit de rebound scoorde hij niet: keeper Pirmin Blaak lag dwars. Daarna kreeg Kampong nog een strafcorner. Terwijl het laatste fluitsignaal al had geklonken, zag Martijn Havenga zijn laatste inzet gepareerd worden, opnieuw door Blaak.

Teleurstellend

Met het gelijkspel schiet Rotterdam, dat nog altijd 6e staat, weinig op. ‘Dan is het dus de teleurstelling die overheerst’, is uiteindelijk het langverwachte antwoord van Siebinga. Al lijkt hij er zelf nog niet helemaal van overtuigd. ‘Met die laatste corner hadden we ook nog kunnen verliezen.’

Rotterdam – Kampong 2-2 (1-2)

1. Constantijn Jonker 0-1
24. Martijn Havenga 0-2 (sc)
27. Timmo Kranstauber 1-2 (sc)
45. Lukas Siebinga 2-2