Round-up HK (H): 020 – 010 onbeslist; Pinoké wint weer

De kraker van het weekend was natuurlijk Amsterdam – Rotterdam, en de mannen stelden niet teleur met 2-2, maar de sensatie was, wederom, Pinoké. Jesse Mahieu heeft de Steekneuzen flink aan de praat gekregen, want na een remise tegen Bloemendaal en winst op HGC won Pinoké zondag van Oranje-Rood. Toch de regerend landskampioen. De andere ploegen in het linkerrijtje lieten zich niet verrassen.

Almere – Den Bosch 1-5 (1-4)

Tegen Almere pakte Den Bosch de eerste punten sinds de winterstop. Dat ging redelijk gemakkelijk, het werd 1-5. Voor de Flevolanders, die sinds de winterstop al vijftien tegendoelpunten kregen, scoorde Terrance Pieters. Bart van der Wolf, assistent-coach van Almere, uit z’n teleurstelling. ‘Al twee wedstrijden op rij spelen we niet ons beste spel en dat is teleurstellend. Ik vind het vooral sneu voor de gasten. We hebben een talentvolle groep en kunnen goed hockeyen, maar dat komt er nu niet uit. De uitslag interesseert me niet zoveel en van Den Bosch kan je verlezen. Maar we hebben niet gespeeld zoals we kunnen.’

Almere – Den Bosch 1-5 (1-4)
‘7 Kieran Govers 0-1 (sc)
’17 Tijn Stuve 0-2
’19 Terrance Pieters 1-2 (sc)
’21 Dylan Wotherspoon 1-3
’33 Gijs Campbell 1-4
’48 Sebastien Dockier 1-5 (sc)

Amsterdam – Rotterdam 2-2 (1-1)

De kraker van de dag was natuurlijk Amsterdam – Rotterdam. De ploegen stelden niet teleur en kwamen na een mooi gevecht, waarin de Zuid-Hollanders twee keer op voorsprong kwamen, tot 2-2.

Amsterdam – Rotterdam 2-2 (1-1)
‘2 Simon Egerton 0-1
’19 Boris Burkhardt 1-1
’60 Jeroen Hertzberger 1-2
’66 Justin Reid-Ross 2-2 (sc)

Bloemendaal – Tilburg 5-0 (1-0)

Promovendus Tilburg kwam er niet aan te pas tegen koploper Bloemendaal, dat via vijf verschillende doelpuntenmakers uitliep naar 5-0. De Mussen consolideren de eerste plek terwijl Tilburg blijft staan op de tiende plaats. Extra lekker nieuws voor Bloemendaal was dat de meest naaste achtervolgers punten lieten liggen.

Jeroen Delmee zag zijn ploeg, in tegenstelling tot een week eerder tegen Kampong, de strijd aangaan met Bloemendaal. Volgens de coach leverde dat vooral in de eerste helft goed spel van zijn formatie op. ‘Eigenlijk hadden wij zelfs meer kansen en corners dan Bloemendaal. Dankzij de individuele klasse van Fuchs maken ze 1-0, maar wij gingen met een goed gevoel de rust in.’ Na de thee gaf Bloemendaal gas en liep verder uit naar 5-0. ‘Dat is een vervelende score, maar ik ben tevreden over het vertoonde spel. De fighting spirit, die ik vorig week miste, zat erin. We hebben niet zo gek veel weggegeven, maar de doeltreffendheid van Bloemendaal is groot.’ De vertoonde strijdlust biedt perspectief voor het duel tegen Qui Vive volgende week. ‘Dat is een wedstrijd van een ander kaliber. Als je wint, weet je dat Qui Vive je eigenlijk niet meer kan inhalen en zijn we een stap dichter bij ons doel van handhaving. De dood of de gladiolen.’

Bloemendaal – Tilburg 5-0 (1-0)
’15 Florian Fuchs 1-0
’37 Daniel Beale 2-0
’52 Glenn Schuurman 3-0 (sc)
’57 Thierry Brinkman 4-0
’62 Blake Govers 5-0 (sc)

HGC – Hurley 6-0 (1-0)

Een ogenschijnlijk makkelijke middag voor HGC, dat met 6-0 won van Hurley. Kenny Bain brak vlak voor rust de ban tegen zijn oude ploeg. Ook na rust was hij als eerste trefzeker. Desondanks blijven de Gazellen zesde op de ranglijst. Het is dringen in het linkerrijtje. Bekijk ook het interview met Kenny Bain ‘Scoren tegen Hurley doet een beetje pijn’ na afloop van de wedstrijd.

HGC – Hurley 6-0 (1-0)
’31 Kenny Bain 1-0
’46 Kenny Bain 2-0
’54 Tristan Algera 3-0 (sc)
’58 Dick Möhlmann 4-0
’60 Lucas Martinez 5-0
’66 Dick Möhlmann 6-0

 

Kampong – Qui Vive 7-1 (2-0)

Een prachtige dag in Utrecht. Kampong won met speels gemak van Qui Vive (7-1) en stoomde bovendien op naar de vierde plek in het klassement. De ploeg van Alexander Cox passeert Rotterdam, dat evenveel punten heeft, op de ranglijst op basis van doelsaldo. Dat heeft Kampong met name te danken aan het lage aantal doelpunten tegen dat ze dit jaar moesten incasseren.

Kampong – Qui Vive 7-1 (2-0)
‘8 Bjorn Kellerman 1-0
’27 Salvador Piera 2-0
’40 Martijn Havenga 3-0 (sc)
’47 Salvador Piera 4-0
’49 Martijn Havenga 5-0 (sc)
’54 Mark Weber 5-1 (sc)
’61 Quirijn Caspers 6-1
’70 Martijn Havenga 7-1

Oranje-Rood – Pinoké 0-2 (0-0)

En nog altijd is coach Jesse Mahieu ongeslagen met Pinoké. Na Bloemendaal (0-0) en HGC (3-1) verrasten de Steekneuzen na de winterstop ook regerend landskampioen Oranje-Rood.  ‘Maar het had me niet verbaasd als Oranje-Rood halverwege de tweede helft met 2-0 voor had gestaan’, geeft Mahieu toe. ‘Soms heb je wat geluk nodig en dat hadden we vandaag.’  Pinoké speelde verdedigend en loerde op de kansen. Pas in de laatste zes minuten vielen de goals. ‘Wij halen onszelf niet in het hoofd dat wij nu opeens het spel moeten maken. We blijven rustig als team verdedigen.’

Oranje-Rood – Pinoké 0-2 (0-0)
’64 Joost Rijksen 0-1 (sc)
’68 Marlon de Boer 0-2

 

 

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...