Round-up HK (H): Algera redt Gazellen tegen oude club

In de 1e speelronde van het nieuwe seizoen hield promovendus Almere in eigen huis Europees clubkampioen Kampong op een gelijkspel. De clash tussen de gebroeders Govers werd beslecht in het voordeel van Blake: Bloemendaal bleef Den Bosch op eigen veld met 3-2 de baas. Tot slot was het treffen tussen HGC en Rotterdam in Den Haag doelpuntrijk. Het duel eindigde in 3-3 waarbij een hoofdrol was weggelegd voor HGC’er Tristan Algera, die alle doelpunten tegen zijn oude club voor zijn rekening nam.

Almere – Kampong 0-0 (0-0)

Almere startte de 1e wedstrijd in de Hoofdklasse direct met een duel tegen play-off kandidaat Kampong. De ploeg van Alex Verga miste vandaag Manuel Verga en Daan Dekker maar begon niet onverdienstelijk aan de wedstrijd. Na een 1e helft waarin er niet gescoord werd kregen beide ploegen in de 2e helft kansen om de score te openen aan de hand van een paar strafcorners. Omdat niemand het net wist te vinden eindigde de wedstrijd met dezelfde stand als waarmee die begonnen was: 0-0. Daarmee heeft Almere zijn 1e punt in de Hoofdklasse te pakken en het is het 1e puntenverlies voor Kampong een feit.

Amsterdam – Tilburg 3-0 (0-0)

Amsterdam had eigenlijk de hele wedstrijd het betere van het spel maar het duurde lang voordat de ban tegen Tilburg gebroken was. Met rust stond er nog 0-0 op het scorebord waardoor de Tilburgers mochten hopen op een stunt tegen de hoofdstedelingen. Deze hoop werd echter vrij snel na rust de grond in geboord want na 10 minuten spelen in de 2e helft zette Roderic Schwirtz de thuisploeg op voorsprong. Na deze openingstreffer ging het snel want amper een minuut later tekende Robert Tigges voor de 2-0 en ook Justin Reid-Ross deed in de 55e minuut met een rake strafcorner van zich spreken. Deze 3-0 was de eindstand waardoor Amsterdam uiteindelijk relatief eenvoudig de punten in eigen huis hield.

’46 Roderic Schwirtz 1-0
’47 Robert Tigges 2-0
’55 Justin Reid-Ross 3-0

Bloemendaal – Den Bosch 3-2 (0-1)

Het duel tussen Bloemendaal en Den Bosch was direct een confrontatie tussen de gebroeders Govers. Blake Govers is dit seizoen te bewonderen op ’t Kopje terwijl zijn broer Kieran voor de 3e keer een contract tekende bij Den Bosch. In de 11e minuut van de wedstrijd kwamen de Brabanders op voorsprong na een doelpunt van een andere Australiër: Dylan Wotherspoon. Deze stand stond tot de 48e minuut op het scorebord, want op dat moment tekende Daniel Beale, ook een Aussie, voor de gelijkmaker. Vrij snel daarop maakte Thierry Brinkman de 2-1 na een mooie actie en dito schot. Via Noud Schoenaker kwam Den Bosch weer op gelijk hoogte, maar binnen 5 minuten zorgde Florian Fuchs met een prachtige backhand voor de 3-2 voorsprong voor de Mussen. De laatste paar minuten van het duel moest Bloemendaal met 10 man spelen na een gele kaart voor Yannick van der Drift, maar dit leidde niet tot de gelijkmaker van de zuiderlingen. Hierdoor versloeg Blake zijn broertje Kieran Govers in dit 1e treffen tussen de broers.

’11 Dylan Wotherspoon 0-1
’48 Daniel Beale 1-1
’51 Thierry Brinkman 2-1
’53 Noud Schoenaker 2-2
’61 Florian Fuchs 3-2

HGC – Rotterdam 3-3 (1-2)

Het duel tussen HGC en Rotterdam kende veel doelpunten en was tot het laatste moment spannend. Grote man aan HGC-zijde was Tristan Algera. De oud-speler van Rotterdam (hij speelde vanaf de C1 bij de havenclub) velde eigenhandig het vonnis over zijn oude club door 3 keer te scoren. Na 18 minuten spelen tekende hij vanuit een strafcorner voor 1-0, waarop Simon Egerton direct de 1-1 noteerde. De Rotterdammers pakten vervolgens op slag van rust de leiding na een doelpunt van verdediger Oliver Polkamp. Na rust liep de formatie van Albert Kees Manenschijn uit naar 1-3 dankzij Diede van Puffelen. Met 2 treffers in het laatste kwartier zorgde Algera er vervolgens voor dat HGC toch nog een puntje overhield aan het duel.

Lees hier Algera’s reactie op zijn hattrick.

Hurley – Pinoke 1-1 (0-0)

De Amsterdamse burenruzie tussen Hurley en Pinoké eindigde in een 1-1 gelijkspel. De Bosderby werd na rust direct spannend toen Luuk van Duren in de 36e minuut de 1-0 voor de thuisploeg op het scorebord zetten. Met nog ruim 10 minuten te gaan vond ook Pinoke het netje: aanvoerder Gijs van Wagenberg maakte de 1-1. Uiteindelijk vielen er in het restant van de wedstrijd geen doelpunten meer waardoor de punten in het Amsterdamse Bos eerlijk verdeeld werden tussen beide ploegen.

’36 Luuk van Duren 1-0
’59 Gijs van Wagenberg 1-1

Oranje-Rood – Qui Vive 4-1 (2-1)

Fusieclub Oranje-Rood is het seizoen goed begonnen tegen promovendus Qui Vive en dat was voor een groot deel te danken aan Bob de Voogd. De international nam zijn ploeg aan de hand door een hattrick te maken. Na 5 minuten stond zijn naam al op het scorebord en in de 32e en 39e minuut tekende hij voor zijn 2e en 3e treffer. Tussendoor had Wouter Haremaker na 16 minuten spelen nog voor de gelijkmaker gezorgd namens Qui Vive, maar uiteindelijk kon deze ploeg het niet bijbenen tegen de Brabanders. In de slotminuut van het duel bepaalde Gijs van Merriënboer de eindstand op 4-1 met een rake strafcorner.

‘5 Bob de Voogd 1-0
’16 Wouter Haremaker 1-1
’32 Bob de Voogd 2-1
’39 Bob de Voogd 3-1
’70 Gijs van Merriënboer 4-1 (sc)