Round-up HK (H): Almere en Tilburg pakken 1e Hoofdklasse-zege

De 5e speelronde leverde voor promovendi Almere en Tilburg de 1e zeges in dit seizoen op. Belangrijke punten voor de nieuwkomers, die meteen de play-outplekken op de ranglijst verlaten. Dylan Wotherspoon was goud waard voor Den Bosch, hij scoorde in de allerlaatste seconde de winnende tegen Amsterdam. Bloemendaal had een makkelijke middag in Wassenaar tegen HGC.

Almere – Pinoké 3-2 (1-1)

De allereerste Hoofdklasse-overwinning voor Almere is een feit en waar anders dan op het eigen veld, gesteund door de Almeerse supporters. Terrance Pieters was de man die vlak voor rust de score opende. Op de valreep trok Thijn Knetemann, met zijn 1e treffer in Pinoké-dienst, de stand gelijk. Het venijn zat in de slotfase want opnieuw Pieters maakte 11 minuten voor tijd de 2-1. Ook die voorsprong werd onschadelijk gemaakt, dit keer was het aanvoerder van de Steekneuzen Dennis Warmerdam. In het extremis kroonde Stijn Veldhuizen zich tot matchwinner door de winnende te maken.

’31 Terrance Pieters 1-0
’34 Thijn Knetemann 1-1 (sc)
’59 Terrance Pieters 2-1 (sb)
’62 Dennis Warmerdam 2-2
’68 Stijn Veldhuizen 3-2

Amsterdam – Den Bosch 1-2 (0-1)

In de allerlaatste seconde van de wedstrijd besliste Dylan Wotherspoon het spannende duel tegen Amsterdam. Zijn ploeg Den Bosch was juist op voorsprong gekomen door een treffer in de 1e minuut van Noud Schoenaker. Met nog 12 minuten op de klok leek Justin Reid-Ross de remise voor Amsterdam uit het vuur te slepen met een goal uit een strafcorner. Wotherspoon besliste echter anders.

‘1 Noud Schoenaker 0-1
’58 Justin Reid-Ross 1-1 (sc)
’70 Dylan Wotherspoon 1-2

HGC – Bloemendaal 0-4 (0-2)

Een makkelijke uitzege op HGC, betekende alweer de 5 overwinning op rij voor Bloemendaal. Al na 2 minuten werd de toon gezet door Florian Fuchs en de Mussen bouwden vervolgens verder met Roel Bovendeert (2x) en Blake Govers. HGC moet door de nederlaag een extra ploeg boven zich dulden op de ranglijst, de Gazellen staan nu 6e.

‘2 Florian Fuchs 0-1
’20 Roel Bovendeert 0-2
’37 Roel Bovendeert 0-3
’42 Blake Govers 0-4

Qui Vive – Tilburg 1-4 (0-2)

Ook Tilburg heeft de 1e seizoensoverwinning binnen. De Brabanders wonnen het uitduel bij medepromovendus Qui Vive met overtuigende 1-4. Joep de Natris scoorde 2 keer, de andere treffers kwamen van Tim Swaen en Jaap Groels. Voor de ploeg uit De Kwakel scoorde Wouter Haremaker. Tilburg klimt door de zege op naar de 9e plek, terwijl Qui Vive laatste blijft met slechts 1 punt.

’21 Joep de Natris 0-1
’34 Tim Swaen 0-2 (sc)
’36 Wouter Haremaker 1-2
’39 Jaap Groels 1-3
’47 Joep de Natris 1-4

Oranje-Rood – Hurley 5-3 (2-1)

Een doelpuntrijk duel in Eindhoven tussen Oranje-Rood en Hurley. De thuis ploeg scoorde 5 keer, waarvan 2 van Jelle Galema, de bezoekers vonden het net 3 maal. Door het verlies van HGC en de Europese verplichtingen van Kampong, slaat OR een gaatje met plek 5 op de ranglijst. Hurley blijft voorlopig nog zonder overwinning en zakte naar een 10e plek op de ranglijst.

‘4 Caspar van Dijk 1-0
‘4 Luuk van Duren 1-1
’19 Jelle Galema 2-1
’41 Shannon Boucher 2-2
’51 Bob de Boogd 3-2
’52 Jelle Galema 4-2
’57 Milan van Baal 5-2
’69 Maarten Nyst 5-3