Round-up HK (H): Den Bosch imponeert; punten voor promovendi

Een mooie dag voor de 3 promovendi in de Heren Hoofdklasse: zij pakten allemaal een punt. Rotterdam zorgde opnieuw voor een doelpuntrijk duel, maar wacht nog steeds op de 1e zege van dit seizoen. Amsterdam deed nog wel de beste zaken door concurrent Kampong te bedwingen. En het heeft er alle schijn van dat Den Bosch een succesvol seizoen tegemoet gaat, de Brabanders gaven bij HGC een duidelijk visitekaartje af.

Kampong – Amsterdam 1-2 (1-0)

Een echte topper tussen de nummer 2 en 3 van het afgelopen seizoen. Kampong-spits Constantijn Jonker werkte de bal al na 2 minuten spelen achter Amsterdam-keeper Lauren Goedegebuure. Met die 1-0 gingen de ploegen rusten op Sportpark Maarschalkerweerd, maar de 2e helft bleek van de bezoekers. Vlak na rust trok Justin Reid-Ross de boel gelijk uit een strafcorner en Robert Tigges maakte het Amsterdamse feest compleet met zijn treffer in de 50e minuut. Kampong blijft voorlopig staan op 1 punt uit 2 wedstrijden.

Kampong – Amsterdam  1-2 (1-0)
‘2 Constantijn Jonker 1-0
’39 Justin Reid-Ross 1-1 (sc)
’50 Robert Tigges 1-2 (sc)

Pinoké – Bloemendaal 1-6 (1-2)

Aanwinst Florian Fuchs had een belangrijk aandeel in de 1-6 zege van Bloemendaal op Pinoké. De Duitser was verantwoordelijk voor de helft van de productie. Het jonge Pinoké mocht bij de pauze nog de hoop koesteren een puntje te kunnen pakken tegen de topploeg, in de 2e helft werd daar flink korte metten mee gemaakt toen de Mussen de 1-2 uitbouwden naar 1-6.

Qui Vive – Almere 2-2 (0-0)

De allereerste Hoofdklasse-punten voor Qui Vive zijn binnen na een gelijkspel tegen Almere. De 4 doelpunten vielen allemaal pas na rust, in de 41e minuut opende Erik Otto de score. Terrance Pieters tekende nog geen 2 minuten later aan de overkant al voor de gelijkmaker. De ploeg uit De Kwakel pakte een 2e keer een voorsprong, maar opnieuw was die geen lang leven beschoren. Almere kent al met al een prima seizoensopening en is nog ongeslagen in de Hoofdklasse; dat kunnen niet veel andere ploegen zeggen.

’41 Erik Otto 1-0
’43 Deegan Huisman 1-1
’57 Mark Weber 2-1 (sc)
’60 Erwin Kruisbrink 2-2

Rotterdam – Oranje-Rood 4-4 (1-1)

Rotterdam lijkt dit seizoen een patent te hebben op grote uitslagen, al levert het de Zuid-Hollanders nog niet veel punten op. Tegen Oranje-Rood werd het 4-4, na een 1-1 ruststand. Toch zal de remise voor de Rotterdammers voelen als een overwinning, want hij werd pas in de laatste minuut veilig gesteld door een treffer van Simon Egerton. De Eindhovenaren kwamen 3 keer op voorsprong, onder anderen door een doelpunt van A-speler Max Kuijpers, maar hielden die dus geen 1 keer vast.

Den Bosch – HGC 4-1 (2-1)

HGC kent een nogal moeizame start van het seizoen. Vorige week werk met hangen en wurgen gelijkgespeeld tegen Rotterdam, maar eenzelfde trucje zat er tegen Den Bosch niet in. Al na 4 minuten had Zuid-Afrikaan Austin Smith de bal achter Sam van der Ven gewerkt uit een strafcorner. Tristan Algera, de held van een week eerder met 3 goals, trok de stand gelijk, maar de 2e en 3e treffer van Smith kwamen de Gazellen niet meer te boven. In de 55e minuut maakte Arjen Lodewijks er bovendien nog 4-1 van. Lees hier het interview na afloop van de wedstrijd met Austin Smith.

Tilburg – Hurley 1-1 (0-1)

Het 1e punt voor promovendus Tilburg is binnen. De Brabanders hielden Hurley op 1-1. Christiaan Stroboer opende de score namens de gasten in de 18e minuut, maar via Jaap Groels kwam Tilburg langszij. Na het gelijke spel tegen Pinoké de 2e remise voor Hurley, dat nog niet in de buurt komt van de indrukwekkende 1e seizoenshelft van een jaar geleden.

’18 Christiaan Stroboer 0-1
’59 Jaap Groels 1-1