Round-up HK (H): Eerste winst Almere, Kampong wint van A’dam

Speelronde 6 op de vrijdagavond in de Hoofdklasse Heren dit dubbelweekend. HGC zette de grootste score neer deze ronde: het won op bezoek bij Pinoké met 2-4. Ook Rotterdam had geen zware avond tegen Klein Zwitserland (2-0). Kampong won met diezelfde cijfers de topwedstrijd van Amsterdam. Almere wist bij Den Bosch te verrassen en de topwedstrijd Oranje-Rood – Bloemendaal bleef steken op 0-0.

Den Bosch kon vrijdagavond zijn goede reeks niet voortzetten tegen Almere. De ploeg uit Flevoland kwam via een strafcorner van Jonas de Geus op voorsprong, waarna de Brabanders niet meer tot scoren kwamen. De eerste zege van het seizoen voor Almere, dat meteen naar de negende plaats klimt. Den Bosch ziet Rotterdam en HGC langszij komen op de ranglijst.

Rotterdam had geen zware avond tegen Klein Zwitserland. Het herstelde zich goed na het gelijkspel op Almere, afgelopen zondag. Al na negen minuten was het raak via Tristan Algera uit de corner, waarna Albert Beltran na een ruim half uur de score verdubbelde. Aanvoerder Jeroen Hertzberger kwam niet tot scoren, en moet nog even wachten op het vierhonderdste doelpunt in zijn loopbaan. Wie weet lukt dat tegen Kampong, aanstaande zondag.

Lang bleef het 0-0 in deze topper, totdat international Bjorn Kellerman heel knap na 45 minuten raak schoot, na een lange solo. Alweer zijn zesde doelpunt dit seizoen. Binnen tien minuten lag de tweede treffer er in voor Kampong via Martijn Havenga. Hij sleepte een lage corner binnen. Amsterdam zette nog aan en haalde diverse strafcorners, maar het was Sander de Wijn die ze er stuk voor stuk uit liep voor de Utrechters. Kampong speelt zondag tegen Rotterdam, Amsterdam treft SCHC.

Luuk van Duren opende voor SCHC de score in deze degradatiekraker. Die 0-1 voorsprong hield lang stand, totdat Joep de Natris twintig minuten later raak schoot. Toen Thijs Bams bij Tilburg geel pakte en de Brabantse ploeg met een man minder op het veld stond, was het Thijn Knetemann die scoorde vanuit een overtalsituatie. Sander Visser redde Tilburg, door een kwartier voor tijd de gelijkmaker binnen te werken.

Geen doelpunten in de topper tussen Oranje-Rood en Bloemendaal. Beide ploegen kwamen niet tot scoren en stonden defensief goed opgesteld. Bob de Voogd en Mats de Groot kregen na een uur spelen een gele prent, waardoor beide ploegen even met een man minder stonden. Oranje-Rood speelt zondag tegen Pinoké, Bloemendaal tegen Tilburg.

Geen lastige avond voor HGC op bezoek bij Pinoké. Binnen tien minuten stond de ploeg al met 0-2 voor na doelpunten van Ashley Jackson (strafcorner) en Kenta Tanaka. Toen Texas Bukkens namens Pinoké een gele kaart pakte, prikte Jackson ook zijn tweede van de avond binnen uit opnieuw een strafcorner. Nicholas Budgeon maakte er zelfs nog 0-4 van. HGC liet de thuisploeg nog even onnodig terugkomen toen Marlon Landbrug en Matis Papa een minuut na elkaar tot scoren kwamen, maar spannender werd het niet.


Wat vind jij? Praat mee...