Round-up HK (H): OR wint in doelpuntrijke kraker van Bloemendaal

In de Hoofdklasse Heren heeft Oranje-Rood thuis in een bijzonder spannend en doelpuntrijk duel gewonnen van koploper Bloemendaal (5-4). Mink van der Weerden was, met vier goals, de belangrijke man aan Eindhovense zijde. Kampong won van Den Bosch en zette daarmee een streep door de play-offaspiraties van de Brabanders. Ook voor HGC lijken de play-offs ver weg: de ploeg leed een zure nederlaag tegen Tilburg. Almere won in een belangrijk duel van Hurley en doet de hekkensluiterspositie daarmee over aan Qui Vive, dat ruim verloor van Rotterdam.

HGC – Tilburg 1-2 (1-1)

Tilburg verraste en pakte drie punten uit bij HGC. Jorrit Croon bracht de Gazellen na een ruim kwartier spelen nog wel op voorsprong, maar Tilburg wist voor rust al de gelijkmaker binnen te werken. Via een strafcorner van Jip Krens in de tweede helft gingen de drie punten naar de Tilburgers. HGC-coach Jan-Jorn van ’t Land was na de wedstrijd duidelijk: ‘Het was dramatisch van onze kant. Dat is de kortste samenvatting.’ Hij zag zijn ploeg angstig spelen en weinig creëren tegen Tilburg. Betekent dit verlies dat de play-offs voor de Gazellen uit beeld zijn? ‘Ja, normaal gesproken is dit einde seizoen’, baalt Van ’t Land. ‘Theoretisch kan het nog wel, maar dat is eigenlijk niet realistisch.’

’18 Jorrit Croon 1-0
’23 Felix Gulinck 1-1
’47 Jip Krens 1-2 (sc)

Oranje-Rood – Bloemendaal 5-4 (3-2)

Deze topper in de Hoofdklasse Heren was vandaag bijzonder spectaculair. Mink van der Weerden bleek, met drie rake corners en een velddoelpunt, de grote held aan Eindhovense zijde. Bloemendaal wist steeds terug te komen, maar kon het niet winnen. Door het verlies ziet koploper Bloemendaal Amsterdam dichterbij komen. De Mussen gaan echter nog steeds aan de leiding. Lees hier meer over de wedstrijd.

Kampong – Den Bosch 4-3 (2-0)

Kampong kwam op een comfortabele 4-0 voorsprong en leek de winst gemakkelijk over de streep te gaan trekken. In de laatste tien minuten toonde Den Bosch echter karakter en kwamen de Brabanders nog dichtbij. Austin Smith en Dylan Wotherspoon pakten geel, maar ondanks dat kwam Den Bosch nog drie keer tot scoren. Het bleek echter niet genoeg om de winst te pakken tegen Kampong. Daardoor blijft Den Bosch onderaan de middenmoot hangen (zevende plaats). ‘De play-offs zijn voor ons einde verhaal’, stelt Den Bosch-coach Eric Verboom na de wedstrijd.

Almere – Hurley 4-1 (1-0)

Almere boekte vandaag een broodnodige zege op Hurley. Op slag van rust zette Jonas de Geus zijn ploeg op voorsprong. Net na rust kwam Hurley op gelijke hoogte, maar Manuel Verga (2x) en Daniel de Haan beslisten het duel in het voordeel van Almeerse. Door de winst is Almere verlost van de laatste plaats en laat de ploeg nu zowel Hurley als Qui Vive weer achter zich. Lees hier meer over de wedstrijd.

’34 Jonas de Geus 1-0
’39 Stijn Jolie 1-1 (sc)
’42 Manuel Verga 2-1 (sc)
’57 Manuel Verga 3-1
’68 Daniel de Haan 4-1

Amsterdam – Pinoké 6-1 (3-0)

De opmars van Pinoké na de winterstop is verbluffend, maar Amsterdam bewees vandaag dat de Steekneuzen in het Amsterdamse Bos nog altijd het kleinere broertje zijn van Amsterdam. Aran Zalewski redde de eer voor Pinoké, maar verder was het woord aan Amsterdam. Justin Reid-Ross zat er lekker in: hij sleepte drie corners binnen.

Qui Vive – Rotterdam 2-9 (1-4)

Rotterdam werkte tegen Qui Vive flink aan het doelsaldo. De heren uit De Kwakel keken in de rust al tegen een 1-4 achterstand aan, met name door toedoen van topscorer van de Hoofdklasse Jeroen Hertzberger. Ook na rust stokte de Rotterdamse doelpuntenmachine niet. Eindstand: 2-9.

‘2 Jeroen Hertzberger 0-1
’13 Seve van Ass 0-2
’19 Wouter Haremaker 1-2 (sc)
’26 Jeroen Hertzberger 1-3
’30 Jeroen Hertzberger 1-4
’41 Harry Martin 1-5
’54 Thijs van Dam 1-6
’60 Jochem Bakker 1-7 (sc)