Round-up HK (H): HGC & Kampong in play-offs, Voordaan degradeert

In de laatste en beslissende competitieronde van de Hoofdklasse Heren hebben Kampong en HGC beslag gelegd op de laatste 2 tickets voor de play-offs. Kampong speelde weliswaar gelijk, maar zag concurrenten Bloemendaal en Rotterdam verliezen. HGC won van Voordaan, dat daardoor definitief als hekkensluiter is geëindigd en rechtstreeks degradeert naar de Overgangsklasse. Schaerweijde en SCHC spelen play-outs.

Kampong – Den Bosch 3-3 (1-1)

Kampong hield slechts een puntje over aan het duel met Den Bosch, maar staat daarmee toch in de play-offs, omdat concurrenten Bloemendaal en Rotterdam niet wisten te winnen. Constantijn Jonker nam alle treffers van Kampong voor zijn rekening.

Bas Scheer zette in de 12e minuut de bezoekers op voorsprong. Nog geen 5 minuten later scoorde Constantijn Jonker echter de gelijkmaker voor de Utrechtenaren. Na rust was het wederom Den Bosch dat de leiding nam na een trefzekere strafcorner van Jasper Luijkx. Jonker antwoordde met nog 2 treffers. Kampong kon de 3 punten echter niet binnenslepen: Igor Verboven van Den Bosch bepaalde de eindstand op 3-3.

12’ Bas Scheer 0-1
18’ Constantijn Jonker 1-1
42’ Jasper Luijkx 1-2 (sc)
51’ Constantijn Jonker 2-2
52’ Constantijn Jonker 3-2
53’ Igor Verboven 3-3

Voordaan – HGC 1-3 (1-2)

HGC won vandaag van Voordaan en behaalde daardoor de play-offs. Ook voor Voordaan was de wedstrijd beslissend: de ploeg eindigde als hekkensluiter en degradeert daardoor direct naar de Overgangsklasse.

Gonzalo Peillat deed wat hij heel het seizoen al doet: scoren. In de 18e en 22e minuut van de wedstrijd nam hij de 0-1 en 0-2 voor zijn rekening uit strafcorners. Daan Jongejan deed namens Voordaan net voor rust iets terug en legde de 1-2 binnen. HGC gaf de voorsprong, en daarmee ook de play-offs die op het spel stonden, echter niet meer uit handen. Ben Arnold bepaalde in de 48e minuut de eindstand op 1-3.

18’ Gonzalo Peillat 0-1 (sc)
22’ Gonzalo Peillat 0-2 (sc)
33’ Daan Jongejan 1-2
48’ Ben Arnold 1-3

Pinoké – SCHC 3-3 (0-3)

Lang leek het erop dat SCHC zou winnen van Pinoké, maar door een slotoffensief van de Steekneuzen deelden de ploegen de punten. Pinoké is daardoor veilig, Stichtsche moet zich wel op gaan maken voor de play-outs, net als Schaerweijde.

Het venijn van SCHC zat hem vandaag in de strafcorners. Al in de 2e minuut vond Tim Drummond de goal van Pinoké. Vervolgens scoorden ook Leon van Barneveld en Steef Stroeken uit de strafcorner, waardoor Stichtsche met een riante 0-3 voorsprong de rust inging. In het laatste deel van de wedstrijd kwam Pinoké echter sterk terug. Voor eigen publiek kwam de ploeg in 10 minuten 3 keer tot scoren, via Philip Engelskens, een strafcorner van Andy Bull en een goal van Dennis Warmerdam. Eindstand: 3-3.

2’ Tim Drummond 0-1 (sc)
13’ Leon van Barneveld 0-2 (sc)
34’ Steef Stroeken 0-3 (sc)
59’ Philip Engelkens 1-3
65’ Andy Bull 2-3 (sc)
70’ Dennis Warmerdam 3-3

Oranje Zwart – Rotterdam 3-2 (3-1)

Rotterdam moest winnen vandaag, wilde er nog een kansje zijn dat de ploeg de play-offs zou spelen. Dat lukte niet: Oranje Zwart, al geplaatst voor het toetje van de competitie, ging er met de 3 punten vandoor.

Via Seve van Ass kwam Rotterdam in de 13e minuut nog wel op voorsprong. Hij schoot binnen uit een strafcorner. Daarna was het echter de beurt aan OZ. Treffers van achtereenvolgens Mink van der Weerden, Bob de Voogd en nogmaals Van der Weerden zetten een ruststand van 3-1 op het scorebord. Van Ass maakte in de 2e helft zijn 2e van de wedstrijd, maar verder kon Rotterdam niet komen.

13’ Seve van Ass 0-1 (sc)
23’ Mink van der Weerden 1-1
25’ Bob de Voogd 2-1
34’ Mink van der Weerden 3-1 (sb)
57’ Seve van Ass 3-2

Schaerweijde – Hurley 4-3 (4-0)

Schaerweijde heeft door de eindspurt van de laatste weken directe degradatie weten de voorkomen, maar speelt, ondanks de winst op Hurley vandaag, wel play-outs. Ook SCHC speelt play-outs.

Met het degradatiespook nog altijd op de hielen begon Schaerweijde voortvarend aan de wedstrijd tegen middenmoter Hurley. Al na 5 minuten zette Hylke van Slooten de 1-0 op het scorebord. Een goal van Casper Horn, een strafbal van Thijn Knetemann en een strafcorner van Van Slooten later stond er zelfs een ruststand van 4-0 op de borden. In de 2e helft kwam Hurley echter sterk terug. Martin Genestet scoorde de 4-1, waarna 2 treffers van Rogier Rombouts ervoor zorgden dat Hurley nog dichtbij kwam. Schaerweijde gaf de winst echter niet meer uit handen.

5’ Hylke van Slooten 1-0
20’ Casper Horn 2-0
27’ Thijn Knetemann 3-0 (sb)
31’ Hylke van Slooten 4-0 (sc)
55’ Martin Genestet 4-1
59’ Rogier Rombouts 4-2
68’ Rogier Rombouts 4-3

Amsterdam – Bloemendaal 4-2 (0-1)

Een fel duel met veel op het spel vandaag in het Amsterdamse Bos. Amsterdam, dat al zeker was van play-offs, won. Daardoor loopt Bloemendaal de play-offs mis.

Bloemendaal ging nog wel met een voorsprong de rust in, dankzij een trefzekere strafcorner van Rogier Hofman. Na rust zagen de Mussen de Amsterdammers echter langszij komen. Pruyser, nog maar koud terug in het veld van een gele kaart, schoot de 1-1 binnen. Justin Reid-Ross scoorde de 2-1 uit een strafcorner en Robert Tigges maakte er in de 60e minuut 3-1 van. Yannick van der Drift zetten echter nog geen minuut later de 3-2 op het scorebord, waardoor de hoop voor de Mussen bleef. Tigges nam echter ook de laatste treffer voor zijn rekening: Amsterdam won met 4-2.

32’ Rogier Hofman 0-1 (sc)
38’ Mirco Pruyser 1-1
49’ Justin Reid-Ross 2-1 (sc)
60’ Robert Tigges 3-1
61’ Yannick van der Drift 3-2
63’ Robert Tigges 4-2