Round-up HK (H): HGC wint in Eindhoven, Pinoké hekkensluiter

HGC neemt 3 punten mee naar Wassenaar vanuit Eindhoven. 3 hele belangrijke punten, want voor beide ploegen stond de aansluiting met de top op het spel. Door de zege is HGC heel even, in afwachting van de overige 5 wedstrijden, 3e in de Hoofdklasse. Oranje-Rood staat nu 6e, maar kan nog door Rotterdam gepasseerd worden vandaag.

Oranje-Rood – HGC 1-2 (0-1)

Wegens de live-uitzending van Ziggo begon het duel tussen Oranje-Rood en HGC al om 12.30 uur. De mannen van HGC maakten er een weekendje Eindhoven van en reisden al op zaterdag af naar Brabant. Een succesvolle strategie, kan na de wedstrijd geconcludeerd worden, want de bezoekers wonnen met 1-2. Dick Möhlmann opende de score na 10 minuten. Pas halverwege de 2e helft kon OR in de persoon van de jonge Teun Beins wat terugdoen. Kenny Bain besliste 13 minuten voor tijd echter de wedstrijd voor de Gazellen.

’10 Dick Möhlmann 0-1
’51 Teun Beins 1-1
’57 Kenny Bain 1-2

Almere – Bloemendaal 0-9 (0-5)

De krachtsverhoudingen waren oneerlijk verdeeld in de wedstrijd tussen Almere en Bloemendaal. De thuisploeg kwam er op geen enkele manier aan te pas en moest toezien hoe de Noord-Hollanders maar liefst 9 keer scoorden. Roel Bovendeert nam er 3 voor zijn rekening. De zegereeks van de Mussen zet dus nog even door. De mannen van Michel van den Heuvel pakten tot nu toe de volle 21 punten en hebben een doelsaldo van +21.

Amsterdam – Hurley 5-1 (4-0)

Zoals bekend wil het dit seizoen allemaal nog niet zo lukken bij Hurley. Ook in de derby tegen Amsterdam kon de ploeg van Simon Organ geen rol van betekenis spelen. De bosformaties gingen met 4-0 rusten en scoorden na de thee beide 1 keer. Hurley bezet inmiddels met 3 punten de 10e plek en ziet nummer 11, Qui Vive, naderen tot 1 punt. Amsterdam doet het tot nu toe prima. Met 6 overwinningen en 1 nederlaag staan de hoofdstedelingen 2e.

Kampong – Pinoké 5-0 (2-0)

De Hoofdklasse heeft een nieuwe rodelantaarndrager. Doordat Qui Vive verrassend een puntje pakte tegen Den Bosch, stijgt de ploeg uit De Kwakel 1 plekje op de ranglijst en staat Pinoké in ieder geval deze week onderaan. Voor de Steekneuzen was er weinig te halen tegen Europees clubkampioen Kampong. De Utrechters boekten een solide zege en staan na een matige seizoensstart, met nog een inhaalwedstrijd te gaan, inmiddels 3e.

‘6 Quirijn Caspers 1-0
’20 Constantijn Jonker 2-0
’65 Constantijn Jonker 3-0
’69 Martijn Havenga 4-0 (sc)
’70 Robbert Kemperman 5-0

Qui Vive – Den Bosch 1-1 (0-1)

Als Den Bosch dit seizoen echt om de play-offs wil meedoen, zal het wat minder wisselvallig moeten worden. De Brabanders speelden zondag gelijk tegen promovendus Qui Vive. Van de mannen uit De Kwakel natuurlijk een prachtige prestatie tegen het sterke Den Bosch. Ook mooi is dat door het puntje QV de laatste plek verlaat en in ieder geval een week 11e staat. DB staat 4e.

‘8 Sebastien Dockier 0-1 (sc)
’45 Wouter Haremaker 1-1

Rotterdam – Tilburg 7-1 (2-0)

Een solide zege op Tilburg van Rotterdam, dat al in de openingsminuut middels een goal van Simon Egerton de bezoeker liet merken dat er die dag helemaal niks voor hen te halen viel. Toch liet de 2e treffer bijna nog een hele helft op zich wachten, Seve van Ass maakte de 2e op slag van rust. Na de thee trokken de havenstedelingen de registers open en liepen uit naar 7-1. Rotterdam staat na 2 ruimte, weliswaar voorspelbare, overwinningen op promvendi 6e met nog een inhaalwedstrijd te gaan. Tilburg toeft nog altijd prima op de 9e plek.

‘1 Simon Egerton 1-0
’35 Seve van Ass 2-0 (sc)
’52 Jeroen Hertzberger 3-0
’54 Jeroen Hertzberger 4-0
’59 Jip Krens 4-1 (sc)
’63 Adam Dixon 5-1
’66 Jeroen Hertzberger 6-1 (sc)
’68 Thijs van Dam 7-1