Round-up HK (H): Kampong blijft in race, Hurley wint degradatieduel

Bloemendaal was voor vandaag dit seizoen nog ongeslagen thuis op ’t Kopje, maar Kampong moést winnen om aansluiting te houden bij de top-4. De Utrechtenaren wonnen met 1-3. De Mussen blijven wel koploper doordat nummer 2 Amsterdam een pijnlijke nederlaag leed tegen HGC (6-2). Kampong zag Rotterdam en Oranje-Rood winnen, dus blijft vooralsnog vijfde op de ranglijst. Hurley kwam als winnaar uit de bus in het degradatieduel met Qui Vive (3-2). Daardoor wordt het voor Qui Vive bijzonder lastig om directe degradatie te ontlopen.

Bloemendaal – Kampong 1-3 (1-1)

De Mussen kwamen wel nog op voorsprong door een rake corner van Australiër Blake Govers. Kampong kwam echter sterk terug. Na een schot op goal van Robbert Kemperman, nog aangeraakt door Philip Meulenbroek, gingen de ploegen met een gelijkspel de rust in. Via nogmaals Meulenbroek en Bjorn Kellerman besliste Kampong de wedstrijd. Kampong staat nu op één puntje afstand van de top-4, Bloemendaal is door het verlies van Amsterdam nog altijd koploper.

‘5 Blake Govers 1-0 (sc)
’30 Philip Meulenbroek 1-1
’65 Philip Meulenbroek 1-2
’70 Bjorn Kellerman 1-3

HGC – Amsterdam 6-2 (0-1)

Amsterdam ging nog met een 1-0 voorsprong de rust in, maar na rust was alles anders. HGC kwam maar liefst zes keer tot scoren. Een pijnlijke nederlaag voor de Amsterdammers, die door het verlies van Bloemendaal de koppositie hadden kunnen pakken. Bloemendaal en Amsterdam staan nu nog altijd in punten gelijk, maar Bloemendaal is lijstaanvoerder. Voor HGC zijn de play-offs niet meer haalbaar, maar deze knappe winst zal een kleine pleister op de wonde zijn.

Hurley – Qui Vive 3-2 (1-1)

In de degradatiekraker tussen Hurley en Qui Vive heeft Hurley drie belangrijke punten gepakt. De ploeg stijgt daardoor een plaatsje (10) en hoeft nauwelijks nog bang te zijn voor directe degradatie. Er kan zelfs nog gehoopt worden op het ontlopen van de play-outs. Qui Vive blijft door het verlies hekkensluiter en heeft nu in plaats van Hurley Almere boven zich, op een afstand van drie punten.

’20 Stijn Jolie 1-0 (sc)
’29 Sjors de Haan 1-1
’52 Mark Weber 1-2 (sc)
’57 Luuk van Duren 2-2
’69 Andy McConnell 3-2

Pinoké – Rotterdam 1-4 (0-2)

Topscorer van de Hoofdklasse Jeroen Hertzberger flikte het tegen Pinoké maar weer eens: hij legde er drie in en had daarmee een belangrijk aandeel in de 1-4 winst. Matt Gohdes maakte de eretreffer voor Pinoké. Rotterdam blijft door de winst op koers voor de play-offs en staat nu derde op de ranglijst. Pinoké kan zowel de play-offs als de play-outs niet meer halen.

‘9 Jeroen Hertzberger 0-1 (sc)
’11 Sebas Molkenboer 0-2
’54 Jeroen Hertzberger 0-3
’59 Jeroen Hertzberger 0-4 (sb)
’70 Matt Gohdes 1-4

Tilburg – Den Bosch 0-4 (0-1)

De Brabantse derby tussen Tilburg en Den Bosch bleek een Bosch’ feestje. De Tilburgers kwamen niet tot scoren, Den Bosch maar liefst vier keer. Sebastien Dockier gooide de wedstrijd na rust in het slot: hij scoorde twee keer in twee minuten. Door het verlies staat Tilburg nog net op de veilige negende positie, maar met Hurley op 1 punt achterstand en Almere op 3 punten blijft het nagelbijten voor de Tilburgers.

’13 Tijn Stuve 0-1
’36 Sebastien Dockier 0-2
’37 Sebastien Dockier 0-3
’65 Dylan Wotherspoon 0-4

Oranje-Rood – Almere 4-2 (1-1)

Almere kwam nog op voorsprong, maar daarna was het woord aan Oranje-Rood. De doelpunten kwamen nu eens niet van strafcornerkanon Mink van der Weerden, maar van Pakistaan Muhammad Rizwan (2), Bob de Voogd en Argentijn Agustin Mazzilli. Door het verlies zakt Almere naar de elfde positie, waardoor het voor de promovendus moeilijk wordt om play-outs te ontwijken. Oranje-Rood deed door de winst goede zaken voor de play-offs en bezet nu de vierde positie op de ranglijst.

’13 Frederick Morris 0-1
’34 Muhammad Rizwan 1-1
’48 Muhammad Rizwan 2-1 (sc)
’49 Bob de Voogd 3-1
’58 Deegan Huisman 3-2
’60 Agustin Mazzilli 4-2