Round-up HK (H): Kampong houdt Oranje-Rood uit play-offs

Dankzij een rake strafbal van Martijn Havenga in de laatste minuut heeft Kampong zich in een zinderende ontknoping van de reguliere competitie geplaatst voor de play-offs. In een onderling duel met Oranje-Rood speelde Kampong met 2-2 gelijk, waardoor de ploeg van Alexander Cox de vierde plek niet uit handen gaf.

Oranje-Rood – Kampong 2-2 (1-0)

De kwartfinale van de play-offs, zoals de beslissende wedstrijd tussen Oranje-Rood en Kampong gekscherend werd genoemd, werd een thriller van jewelste. Tot twee keer toe gaven de Eindhovenaren, die moesten winnen om zich de plaatsten voor de play-offs, een voorsprong uit handen. Nadat Muhammad Rizwan zijn ploeg Oranje-Rood een kwartier voor tijd op 2-1 voorsprong had gezet, was het Martijn Havenga die in de allerlaatste minuut een strafbal benutte en de landskampioen onttroonde. Door het gelijkspel is het Kampong dat zich mag opmaken voor de ontknoping van de competitie.

’33 Agustin Mazzili 1-0
’50 Jasper Luijkx 1-1
’55 Muhammad Rizwan 2-1
’70 Martijn Havenga 2-2 (sb)

Bloemendaal – Rotterdam 2-2 (2-2)

Door een 2-2 gelijkspel tegen Rotterdam eindigde Bloemendaal op de eerste plaats in de reguliere competitie en stelde het deelname aan de EHL volgend seizoen veilig. Kampong is de tegenstander van Bloemendaal in de play-offs.

‘5 Jeroen Hertzberger 0-1 (sc)
‘8 Blake Govers 1-1 (sc)
’55 Wouter Jolie 2-1 (sc)
’56 Diede van Puffelen 2-2

Almere – Amsterdam 1-3 (0-2)

Amsterdam won van Almere, maar door het gelijkspel van Bloemendaal tegen Rotterdam moeten de hoofdstedelingen genoegen nemen met een tweede plaats. In de play-offs spelen ze tegen Rotterdam. Almere eindigde als elfde.

‘5 Mirco Pruyser 0-1
’13 Mirco Pruyser 0-2
’50 Valentin Verga 0-3
’64 Terrance Pieters 1-3

HGC – Qui Vive 3-1 (1-1)

Het zat er natuurlijk al aan te komen, maar Qui Vive is nu officieel gedegradeerd. De ploeg uit De Kwakel beëindigde het seizoen met een 3-1 nederlaag tegen HGC.

’19 Sjors de Haan 0-1
’35 Lucas Martinez 1-1 (sc)
’58 Wiegert Schut 2-1
’59 Joaquin Menini 3-1

Hurley – Den Bosch 1-5 (1-2)

Ondanks de nederlaag tegen Den Bosch hield Hurley concurrent Almere onder zich en eindigde het als tiende, waardoor het op papier een makkelijkere tegenstander treft in de play-outs.

Pinoké – Tilburg 4-2 (1-0)

Pinoké en Tilburg speelden eigenlijk alleen nog om de eer. De Steekneuzen wonnen met 4-2.

’28 Joaquin Trezza 0-1
’51 Matt Gohdes 1-1
’53 Jip Krens 1-2 (sc)
’61 Thijn Knetemann 2-2 (sc)
’62 Thijn Knetemann 3-2 (sc)
’70 Aran Zalewski 4-2 (sc)