Round-up HK (H): Kampong vernedert Qui Vive in de Kwakel

Hoewel de verrassingen uitbleven kende speelronde 4 bij de heren een aantal opvallende uitslagen. Kampong deklasseerde Qui Vive op hun eigen veld. Het werd 0-10 en daarmee waren de dubbele cijfers een feit. Zowel Bloemendaal als Amsterdam behielden de maximale score door van respectievelijk Tilburg en Rotterdam te winnen. Promovendus Tilburg capituleerde pas in de laatste minuut, terwijl de havenstedelingen ook nipt verloren. Tot slot bood Almere lang stand tegen Den Bosch, maar klapten de Brabanders er in het laatste deel van de wedstrijd hard overheen.

Hurley – HGC 2-6 (1-3)

HGC beleefde een relatief makkelijke middag in Amsterdam. Na ruim 25 minuten spelen stonden de bezoekers met 0-3 voor en leken de 3 punten in de tas. Tristan Algera demonstreerde al vroeg in de wedstrijd wat hij deze zomer gedaan heeft. Met een rake strafcorner bracht hij zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Vervolgens was het woord aan HGC’er Kenny Bain die met 2 treffers in de 1e helft de score uitbouwde naar 0-3. Met nog 5 minuten te spelen in de 1e helft scoorde Shannon Boucher namens Hurley de 1e tegentreffer. Direct na rust tekende Luuk van Duren voor de 2-3 en daarmee bracht hij de spanning volledig terug in de wedstrijd. Amper 10 minuten later zorgde Lucas Martinez weer voor een marge van 2 treffers, door de 2-4 voor zijn rekening te nemen. Uiteindelijk scoorden Algera en Tom Hiebendaal beide nog 1 keer waardoor de wedstrijd in een 2-6 overwinning voor de Hagenaars eindigde.

Pinoké – Oranje-Rood 1-2 (1-1)

Pinoké kwam op eigen veld al vroeg op voorsprong. Via Dennis Warmerdam werd het 1-0 en daarmee begonnen de Steekneuzen voortvarend aan de wedstrijd. Met deze stand leek de thuisploeg de rust te bereiken, maar op slag van rust scoorde Muhammad Rizwan de gelijkmaker. Na de thee duurde het een klein kwartier voordat Bob de Voogd van zich liet spreken. Met een weergaloze actie zette hij de Eindhovenaren op een 1-2 voorsprong. Het bleek het laatste doelpunt van de wedstrijd en daarmee kroonde De Voogd zichzelf tot matchwinner. Dankzij de winst revancheerden de Brabanders zich voor het verlies tegen Den Bosch van vorige week.

‘6 Dennis Warmerdam 1-0
’34 Muhammad Rizwan 1-1
’48 Bob de Voogd 1-2

Qui Vive – Kampong 0-10 (0-5)

Kampong vernederde promovendus Qui Vive op de Kwakel. Wegens regenval was het hoofdveld onbespeelbaar geworden en daarom weken de ploegen uit naar een ander veld. Dit bleek de bezoekers weinig te deren. Na 25 minuten tijd keek de thuisploeg al tegen een 0-5 achterstand aan na doelpunten van Martijn Havenga (2x), Bjorn Kellerman (2x) en Constantijn Jonker. In de 2e helft verdubbelde de Utrechters het doelpuntentotaal uit de 1e helft. Quirijn Caspers, Robbert Kemperman, Philip Meulenbroek en wederom Jonker en Havenga verzorgde de treffers. Daarmee bereikten ze de dubbele cijfers en leed Qui Vive een uiterst pijnlijke nederlaag op eigen veld.

Rotterdam – Amsterdam 2-3 (0-1)

Vorig seizoen eindigden beide edities in een gelijkspel en ook dit duel waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Amsterdam kwam op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Max Sweering en Tijn Lissone en stevende op een overwinning af. Met nog 20 minuten minuten op de klok zorgde Jeroen Hertzberger echter voor een comeback van de thuisploeg. In de 51 minuut scoorde hij vanuit een strafbal de 1-2 en 2 minuten later tekende hij zelfs voor de gelijkmaker. Toch was dit wapenfeit niet genoeg. Met nog een paar minuten op de klok verzilverde Justin Reid-Ross een strafcorner. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-3 en gingen de hoofdstedelingen er met de 3 punten vandoor. Dankzij deze overwinning behouden de Amsterdammers de maximale score. Samen met Bloemendaal heeft de ploeg nu 12 punten uit 4 wedstrijden. Daarmee delen ze de 1e plek op de ranglijst.

’26 Max Sweering 0-1
’40 Tijn Lissone 0-2
’51 Jeroen Hertzberger 1-2 (sb)
’53 Jeroen Hertzberger 2-2
’68 Justin Reid-Ross 2-3 (sc)

Den Bosch – Almere 6-2 (2-2)

De Almeerders boden Den Bosch in de 1e helft flinke tegenstand. De thuisploeg kwam op een 2-0 voorsprong via doelpunten van Dylan Wotherspoon en Michael Minar, maar gaven deze voorsprong nog in de 1e helft uit handen. Terrance Pieters – die vorige week nog de playercam had – scoorde vanuit een strafbal de 1-2. Amper 5 minuten later verzorgde hij zelfs de gelijkmaker door raak te schieten uit een strafcorner. Daarmee was de spanning volledig terug in de wedstrijd. Na rust bezorgde Gijs Campbell de thuisploeg weer de leiding. Toen Wotherspoon in de 63e minuut voor de 4-2 tekende was het verzet van de bezoekers definitief gebroken. In de laatste minuten liep Den Bosch uit naar een 6-2 overwinning dankzij doelpunten van Noud Schoenaker en wederom Wotherspoon. Laatstgenoemde zette daarmee een ‘valse hattrick’ op zijn naam.

Tilburg – Bloemendaal 2-3 (0-1)

Tilburg had tot dusver slechts 1 punt vergaard en kreeg koploper Bloemendaal op bezoek. De promovendus speelde een goede pot en lang leek een stunt in de maak. Thierry Brinkman bracht de Mussen in de 1e helft aan de leiding. Deze voorsprong werd na rust teniet gedaan door een treffer van Michiel de Leeuw vanuit een strafcornervariant. Vrij snel na de gelijkmaker zorge Roel Bovendeert voor een 1-2 stand in het voordeel van de bezoekers. Dankzij een benutte strafcorner van Tim Swaen vocht Tilburg zich terug tot 2-2. Ondanks een slotoffensief van Bloemendaal hielden de Brabanders lang stand en leken de punten gedeeld te worden. Uiteindelijk capituleerde de thuisploeg in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. Manu Stockbroekx scoorde de 2-3 en daarmee behield Bloemendaal de maximale score. De Noord-Hollanders hebben nu 12 punten uit 4 wedstrijden en gaan samen met Amsterdam aan de leiding.

’24 Thierry Brinkman 0-1
’38 Michiel de Leeuw 1-1 (sc)
’45 Roel Bovendeert 1-2
’55 Tim Swaen 2-2 (sc)
’70 Manu Stockbroekx 2-3