Round-up HK (H): Oranje-Rood verliest Brabantse derby van Den Bosch

Een opvallende uitslag deze week. Den Bosch won verrassend de uitwedstrijd bij Oranje-Rood en nam de 3 punten mee naar huis. Amsterdam en Bloemendaal maakten geen fout en wonnen hun thuisduels. Daarmee delen beide ploeg momenteel de 1e plaats op de ranglijst. Tot slot boekten Rotterdam en Kampong overtuigend hun 1e zege van dit seizoen. De ploegen waren deze speelronde samen verantwoordelijk voor in totaal 11 treffers.

Almere – Rotterdam 1-5 (0-4)

Rotterdam had een makkelijke middag bij promovendus Almere. Binnen 3 minuten stonden de havenstedelingen op voorsprong dankzij Simon Egerton. Het bleek de opmars van een ontketend Rotterdam. Na ruim een kwartier keek de thuisploeg tegen een 0-4 achterstand aan. Namens de bezoekers scoorden achtereenvolgens Adam Dixon, Harry Martin en Jeroen Hertzberger. In de 2e helft kreeg Almere de kans om een eretreffer te maken, maar doelman Berend van Eldonk stopte de toegekende strafbal. Toch kwam het doelpunt voor de thuisploeg alsnog. Na een strafcornervariant maakte Bram Cornelisse de 1-4. Uiteindelijk zorgde Hertzberger met zijn 2e treffer van de dag voor de 1-5 eindstand. Daarmee is de 1e zege van Rotterdam dit seizoen een feit. De ploeg heeft uit 3 wedstrijden nu 5 punten.

Amsterdam – Qui Vive 5-1 (3-0)

Amsterdam kende op eigen veld weinig moeite met promovendus Qui Vive. Na 11 minuten spelen stonden de hoofdstedelingen al op een 2-0 voorsprong dankzij doelpunten van Mirco Pruyser en Billy Bakker. Strafcornerkanon Justin Reid-Ross bracht de thuisploeg vervolgens op een comfortabele 3-0 en direct na rust zorgde Pruyser met zijn 2e treffer voor de 4-0 voorsprong. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Mark Weber deed vanuit een strafcorner nog iets terug namens de bezoekers, maar uiteindelijk bepaalde Roderic Schwirtz de eindstand op 5-1. Daardoor blijft Amsterdam samen met Bloemendaal aan kop in de Hoofdklasse. De ploeg heeft met 9 punten uit 3 duels vooralsnog de maximale score.

Bloemendaal – Hurley 4-2 (2-1)

Tot voor aanvang van deze speelronde was Hurley de enige ploeg die dit seizoen nog niet op achterstand kwam. Na 12 minuten bracht Yannick van der Drift hier echter verandering in. Hij tekende voor de 1-0 voorsprong voor de Mussen. Amper 10 minuten later verdubbelde Thierry Brinkman deze marge door de 2-0 op het scorebord te zetten. Op slag van rust deden de Amsterdammers via Luuk van Duren iets terug. Hij maakte de aansluitingstreffer waarmee Hurley hoop hield op een goede afloop. In de 2e helft namen de Bloemendalers afstand van de bezoekers. Blake Govers en Thierry Brinkman scoorden de 3-1 en de 4-1. Hoewel Shannon Boucher 5 minuten voor tijd nog namens de Amsterdammers doel trof, kwam de overwinning voor de Mussen niet meer in gevaar. Na 3 speelronden voeren zij samen met Amsterdam de ranglijst aan.

HGC- Pinoké 1-0 (1-0)

HGC won zijn laatste 7 ontmoetingen met Pinoké en voegde daar vandaag de 8e overwinning op rij aan toe. Na de 1e helft stond de Haagse formatie op een 1-0 voorsprong dankzij een treffer van Steijn van Heijningen. Het was de 1e treffer van de Gazellen die niet rechtstreeks van de stick van Tristan Algera kwam. Uiteindelijk scoorde geen van beide ploegen meer in het restant van de wedstrijd. Daarmee werd van Heijningen matchwinner en bezorgde hij de Haagse formatie de 1e overwinning van het seizoen.

HGC- Pinoké 1-0 (0-0)
’11 Steijn van Heijningen 1-0

Kampong – Tilburg 6-2 (2-2)

Tot aan de rust hielden de ploegen elkaar in evenwicht, maar in de 2e helft maakten de Utrechters het verschil. De bezoekers kwamen via Tim Swaen snel op een 0-1 voorsprong maar hielden dit niet lang vast. Constantijn Jonker boog deze achterstand eigenhandig om. Amper 2 minuten na de openingstreffer tekende hij voor de gelijkmaker en 10 minuten later bracht hij Kampong op een 2-1 voorsprong. Via Jip Krens kwam Tilburg vervolgens weer langszij waardoor de ploegen elkaar goed in evenwicht hielden. Na de rust stelde Kampong orde op zaken. Salvador Piera maakte de 3-2 en enkele minuten later zorgde Philip Meulenbroek voor de 4-2. Robbert Kemperman deed nog een duit in het zakje door voor de 5-2 te tekenen. Het slotakkoord was echter voor Martijn Havenga die in de laatste minuut vanuit een strafcorner de eindstand op 6-2 bepaalde. De 1e zege van de Utrechters dit seizoen was daarmee een feit.

Oranje-Rood – Den Bosch 0-3 (0-0)

Oranje-Rood trad aan zonder Mink van der Weerden en dat gemis uitte zich duidelijk. Hoewel bij rust de brilstand nog op het scorebord stond was het Brabantse onderonsje spannend om naar te kijken. De thuisploeg had in de 1e helft het betere van het spel en een aantal goede kansen, maar dat drukte zich niet uit in doelpunten. Direct na de thee kwamen de bezoekers op voorsprong via Sébastien Dockier. Dylan Wotherspoon verdubbelde deze marge na 45 minuten. Met nog een minuut op de klok maakte Floris Wortelboer de 0-3 voor de Bosschenaren. Daarmee won Den Bosch op knappe wijze de Brabantse derby en verloor Oranje-Rood de ongeslagen status.

’37 Sébastien Dockier 0-1
’45 Dylan Wotherspoon 0-2
’69 Floris Wortelboer 0-3