Round up HK (H): Rotterdam heeft ticket voor de play-offs binnen

Rotterdam is na Bloemendaal en Amsterdam de derde zekere deelnemer aan de play-offs. De ploeg van Albert Kees Manenschijn won moeizaam met 2-1 van Hurley en kan niet meer achterhaald worden door Oranje-Rood én Kampong. Beide ploegen treffen elkaar namelijk volgende week in Eindhoven in een rechtstreekse duel om het vierde ticket. Onderin zijn de meeste kaarten geschud. Tilburg is veilig, Hurley speelt play-outs. Almere waarschijnlijk ook, al kan Qui Vive theoretisch Almere nog achterhalen. 

Rotterdam – Hurley 2-1 (1-1)

Rotterdam had het lastig tegen Hurley, maar het zoet van de overwinning smaakte extra lekker doordat de zege ook plaatsing voor de play-offs betekent. Rotterdam-coach Albert-Kees Manenschijn was na afloop tevreden. ‘We wisten van tevoren dat een overwinning op Hurley voldoende zou zijn om ons te plaatsen voor de play-offs. Misschien was dat ook wel de reden dat we vandaag bijzonder matig hebben gespeeld. Al verdient Hurley ook alle complimenten: die ploeg deed het slim tegen ons. Neemt niet weg dat we er uiteindelijk weer stonden tegen een ploeg die de play-offs niet heeft gehaald. Behalve Den Bosch-uit hebben we al die wedstrijden gewonnen. Daarmee hebben we de basis gelegd voor de kwalificatie voor de play-offs. We hebben een sterke tweede seizoenshelft gespeeld, die hopen we in de play-offs een vervolg te geven’, aldus Manenschijn.

’27 Shannon Boucher (sc) 0-1
’34 Harry Martin 1-1
’48 Simon Egerton 2-1

Amsterdam – Oranje-Rood 3-3 (1-2)

Amsterdam en Oranje-Rood maakten er in het Amsterdamse Bos een heerlijke middag van voor de hockeyliefhebber. Beide ploegen toonden aan waarom ze tot de beste ploegen van de hoofdklasse behoren. Amsterdam kan zich al enige tijd opmaken voor de play-offs, Oranje-Rood moet dat volgende week thuis tegen Kampong realiseren. Alleen een overwinning volstaat.

’25’ Muhammad Rizwan 0-1
’30 Agustin Mazzilli 0-2
’35 Justin Reid-Ross (sc) 1-2
’53 Justin Reid-Ross (SB) 2-2
’55 Boris Burkhardt 3-2
’57 Mink van der Weerden 3-3

Kampong – HGC 3-1 (2-1)

Kampong deed in de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie wat het moest doen: winnen van HGC. De gasten uit Wassenaar lieten de thuisploeg flink schrikken door in de derde minuut al brutaal een voorsprong te nemen. Tristan Algera, die als international gaat meedoen aan het Hockey World League, benutte een strafcorner.

HGC deed in het vervolg van het duel prima mee met de thuisploeg, maar bij Kampong gaf de kwaliteit uiteindelijk toch de doorslag. Bij de rust was het al 2-1,  in de tweede helft drukte Sander de Wijn het krachtsverschil uit in een derde Utrechtse treffer. Na de knappe overwinning van vorige week op Amsterdam lijkt Kampong net op tijd in vorm om de strijd van Oranje-Rood aan te gaan voor het vierde toegangsbewijs voor de play-offs.

‘3 Tristan Algera (sc) 0-1
’23 Jip Janssen sc 1-1
’27 Salvador Piera 2-1
’58 Sander de Wijn 3-1

Qui Vive – Bloemendaal 0-7 (0-4)

Bloemendaal had geen enkele moeite met Qui Vive dat door de nederlaag van Almere bij Tilburg alleen theoretisch nog rechtstreekse degradatie kan ontlopen. Dan moet het volgende week in het laatste Hoofdklasse-duel van de reguliere competitie wel heel ruim winnen en Almere een zeldzame oorwassing krijgen. Bloemendaal is al lang zeker van de play-offs en kon het zelfvertrouwen nog wat opvijzelen.

’15 Rogier Hofman 0-1
’22 Daniel Beale 0-2
’29 Blake Govers (sc) 0-3
’35 Daniel Beale (sc) 0-4
’47 Manu Stockbroekx 0-5
’55 Rogier Hofman 0-6
’65 Florian Fuchs 0-7

Den Bosch – Pinoké 3-2 (1-2)

Pinoké stond lange tijd aan de goede kant van de score, maar uiteindelijk bleek de kwaliteit van Kieran Govers toch te veel voor de Amsterdammers. Vijf minuten voor tijd scoorde de Australische aanvaller de 2-2 en in de laatste minuut benutte hij een strafcorner waardoor Den Bosch toch zegevierde in het laatste thuisduel van het seizoen.

’25 Marlon de Boer 0-1
’28 Thijn Knetemann (sc) 0-2
’30 Arjen Lodewijks 1-2
’65 Kieran Govers 2-2
’70 Kieran Govers sc 3-2

Tilburg – Almere 3-2 (2-0)

Tilburg heeft een concurrent afschud in de strijd om de play-outs te ontlopen. In eigen huis werd Almere met 3-2 verslagen.

‘5 Tim Swaen (sc) 1-0
’31 Jaap Groels 2-0
’37 Justo Engelander 1-2
’41 Huub de With 2-2
’43 Sander Visser 3-2


3 Reacties

 1. hanhavenga

  Hoe komen jullie erbij datOR aan een gelijkspel genoeg heeft

  1. Eelko Wester

   Bedankt. Aangepast.

 2. timoboers

  Hoi


Wat vind jij? Praat mee...