Round-up HK (H): Zevenklapper voor Kampong

Net als bij de dames waren er vandaag in de tweede speelronde van de Hoofdklasse Heren geen verrassingen te bespeuren. Kampong vond maar liefst zeven keer het net tegen SCHC. Tilburg en Pinoké kwamen nog wel op voorsprong, maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in HGC en Rotterdam. Ook Amsterdam, Oranje-Rood en Bloemendaal pakten drie punten. 

Den Bosch wist Amsterdam in de ABN Amro Cup in de voorbereiding nog verrassend te verslaan, maar in de competitie liet Amsterdam zich vandaag niet verrassen. Twee treffers van strafcornerkanon Justin Reid-Ross en een goal van de stick van Boris Burkhardt brachten de eindstand op 3-0 in het Wagener Stadion.

Na de gelijkmaker van Stijn Jolie leek Almere even op weg te zijn naar een stunt tegen Oranje-Rood. In de slotfase van de wedstrijd maakten de Eindhovenaren echter duidelijk dat er niet te halen viel. Belg Thomas Briels was twee keer trefzeker en zette de 3-1 eindstand op het scorebord.

Promovendus KZ wachtte een pittig duel tegen Bloemendaal vandaag. Al in het eerste kwart was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Toen stond het, na treffers van Roel Bovendeert, Ingwer Wiese en Yannick van der Drift, al 3-0 op ’t Kopje. De mussen konden vervolgens echter niet meer tot scoren komen. Het meegereisde KZ-publiek kon nog wel juichen: Ruben Versteeg maakte de ere-treffer in de slotfase.

HGC-aanvoerder Seve van Ass zei vorige week al dat hij geen gemakkelijk potje verwachtte tegen Tilburg. Dat bleek toen de Brabanders in de derde minuut de openingstreffer maakten via Tim Cross. Daarna was het woord echter aan HGC, dat na goals van Ashley Jackson, Seve van Ass en Max Plennevaux met 1-3 won.

Na de openingstreffer van Lars Balk in de zesde minuut was het even wachten op de volgende goal. Maar toen kwamen er ook veel achter elkaar. SCHC wist via Thijn Knetemann en Cédric Terwel nog wel te scoren, maar kon een hoge uitslag niet voorkomen: Kampong won met 2-7.

Matis Papa bracht Pinoké na tien minuten spelen op voorsprong. Die bleef even staan, maar in de tweede helft kwam Rotterdam langszij. Door treffers van Jeroen Hertzberger, Thijs van Dam en Albert Beltran wonnen de Rotterdammers met 1-3.

 

 


2 Reacties

  1. luchtisblauwgrasisgroen

    Op het eerste kwart na, was Bloemendaal niet op zn best tegen KZ. Ze zullen zeker nog moeten gaan groeien als team. Spelers als Fuchs, Croon en Van Doren waren te onzichtbaar. De eerste echte test volg as Vrijdag. Ben benieuwd of ze er zullen staan.

  2. Runa Honig

    Kampong lijkt het vertrek van belangrijke, ervaren spelers als jonker, caspers en meulenbroek met gemak te hebben opgevangen. De jeugd vindt net zo makkelijk aansluiting. En weer weet Cox er een team van te smeden. Wat een topcoach. Kan niet wachten totdat hij eindelijk eens bij het ned elftal in beeld komt als opvolger van Caldas.


Wat vind jij? Praat mee...