Round-up HK (H): Zevenklapper voor Kampong

Net als bij de dames waren er vandaag in de tweede speelronde van de Hoofdklasse Heren geen verrassingen te bespeuren. Kampong vond maar liefst zeven keer het net tegen SCHC. Tilburg en Pinoké kwamen nog wel op voorsprong, maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in HGC en Rotterdam. Ook Amsterdam, Oranje-Rood en Bloemendaal pakten drie punten. 

Amsterdam - Den Bosch (3-0)

Stand Team Naam
22' 1-0 (sc) Amsterdam Justin Reid-Ross
33' 2-0 (sc) Amsterdam Boris Burkhardt
55' 3-0 (sc) Amsterdam Justin Reid-Ross

Den Bosch wist Amsterdam in de ABN Amro Cup in de voorbereiding nog verrassend te verslaan, maar in de competitie liet Amsterdam zich vandaag niet verrassen. Twee treffers van strafcornerkanon Justin Reid-Ross en een goal van de stick van Boris Burkhardt brachten de eindstand op 3-0 in het Wagener Stadion.

Oranje-Rood - Almere (3-1)

Stand Team Naam
22' 1-0 (sc) Oranje-Rood Bob de Voogd
47' 1-1 (sc) Almere Stijn Jolie
54' 2-1 Oranje-Rood Thomas Briels
57' 3-1 (sc) Oranje-Rood Thomas Briels

Na de gelijkmaker van Stijn Jolie leek Almere even op weg te zijn naar een stunt tegen Oranje-Rood. In de slotfase van de wedstrijd maakten de Eindhovenaren echter duidelijk dat er niet te halen viel. Belg Thomas Briels was twee keer trefzeker en zette de 3-1 eindstand op het scorebord.

Bloemendaal - Klein Zwitserland (3-1)

Stand Team Naam
2' 1-0 Bloemendaal Roel Bovendeert
11' 2-0 Bloemendaal Ingwer Wiese
14' 3-0 Bloemendaal Yannick van der Drift
67' 3-1 Klein Zwitserland Ruben Versteeg

Promovendus KZ wachtte een pittig duel tegen Bloemendaal vandaag. Al in het eerste kwart was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Toen stond het, na treffers van Roel Bovendeert, Ingwer Wiese en Yannick van der Drift, al 3-0 op ’t Kopje. De mussen konden vervolgens echter niet meer tot scoren komen. Het meegereisde KZ-publiek kon nog wel juichen: Ruben Versteeg maakte de ere-treffer in de slotfase.

HC Tilburg - HGC (1-3)

Stand Team Naam
3' 1-0 HC Tilburg Tim Cross
18' 1-1 (sc) HGC Ashley Jackson
23' 1-2 (sc) HGC Ashley Jackson
27' 1-3 HGC Max Plennevaux

HGC-aanvoerder Seve van Ass zei vorige week al dat hij geen gemakkelijk potje verwachtte tegen Tilburg. Dat bleek toen de Brabanders in de derde minuut de openingstreffer maakten via Tim Cross. Daarna was het woord echter aan HGC, dat na goals van Ashley Jackson, Seve van Ass en Max Plennevaux met 1-3 won.

SCHC - Kampong (2-7)

Stand Team Naam
6' 0-1 Kampong Jasper Luijkx
25' 0-2 Kampong Ties Ceulemans
30' 0-3 Kampong Robbert Kemperman
32' 0-4 Kampong Jasper Luijkx
38' 1-4 (sc) SCHC Thijn Knetemann
39' 1-5 Kampong Pepijn Luijkx
48' 1-6 Kampong Koen Visser
57' 2-6 (sc) SCHC Cédric Terwel
63' 2-7 Kampong Silas Lageman

Na de openingstreffer van Lars Balk in de zesde minuut was het even wachten op de volgende goal. Maar toen kwamen er ook veel achter elkaar. SCHC wist via Thijn Knetemann en Cédric Terwel nog wel te scoren, maar kon een hoge uitslag niet voorkomen: Kampong won met 2-7.

Pinoké - Rotterdam (1-3)

Stand Team Naam
10' 1-0 Pinoké Matis Papa
33' 1-1 (sc) Rotterdam Jeroen Hertzberger
44' 1-2 Rotterdam Thijs van Dam
57' 1-3 Rotterdam Albert Beltran

Matis Papa bracht Pinoké na tien minuten spelen op voorsprong. Die bleef even staan, maar in de tweede helft kwam Rotterdam langszij. Door treffers van Jeroen Hertzberger, Thijs van Dam en Albert Beltran wonnen de Rotterdammers met 1-3.

 

 


2 Reacties

  1. luchtisblauwgrasisgroen

    Op het eerste kwart na, was Bloemendaal niet op zn best tegen KZ. Ze zullen zeker nog moeten gaan groeien als team. Spelers als Fuchs, Croon en Van Doren waren te onzichtbaar. De eerste echte test volg as Vrijdag. Ben benieuwd of ze er zullen staan.

  2. Runa Honig

    Kampong lijkt het vertrek van belangrijke, ervaren spelers als jonker, caspers en meulenbroek met gemak te hebben opgevangen. De jeugd vindt net zo makkelijk aansluiting. En weer weet Cox er een team van te smeden. Wat een topcoach. Kan niet wachten totdat hij eindelijk eens bij het ned elftal in beeld komt als opvolger van Caldas.


Wat vind jij? Praat mee...