Round-up Hoofdklasse (H): Amsterdam koploper na verlies HGC

De Heren van Amsterdam gaan als koploper de winterstop in. De ploeg van coach Dirk Loots liet weinig heel van Voordaan (12-1) en profiteerde van de 2-1-nederlaag van HGC bij Kampong. De nummer drie van de ranglijst, Oranje Zwart, herstelde zich van de nederlaag afgelopen vrijdag tegen Hurley en versloeg op eigen veld Bloemendaal met 2-1.

Amsterdam-Voordaan 12-1 (6-1)

Voordaan was met een goed gevoel naar Amsterdam afgereisd na de zege afgelopen vrijdag op de buren van Kampong. De wedstrijd in het Wagenaar Stadion was nog maar net begonnen of de stand van 2-0 in Amsterdams voordeel prijkte al op het bord. Al na drie minuten opende goaltjesdief Mirco Pruyser de score en nog geen vier minuten later vergrootte Robert Tigges de marge naar 2-0. Binnen een kwartier was het al 3-0. Opnieuw kwam de treffer op naam van Pruyser. Nadat Bram Weers Voordaan op het scorebord zette, tekende Tigges voor de vierde Amsterdamse treffer. Nog voor rust tilde Sander ’t Hart de stand naar 5-1. Daarmee was de scoringsdrift van Amsterdam nog niet voorbij, want twee minuten later bepaalde ’t Hart de ruststand op 6-1. In de tweede helft scoorden de Amsterdammers nog zesmaal. Tigges (2x), Pruyser, Valentin Verga, Kenny Bain en Teun Rohof bepaalden de eindstand op 12-1.

Kampong-HGC 2-1 (0-1)

Het door blessures geteisterde Kampong won in eigen huis van 2-1 van HGC. Het was de eerste zege van de Utrechtse ploeg in zeven wedstrijden. In regenachtige omstandigheden kwam HGC op slag van rust op voorsprong. De overtreding van Kampong-aanvoerder Sander de Wijn op Rik van Kan werd bestraft met geel en een strafcorner. De inzet van Gonzalo Peillat werd nog gestopt, maar de rebound van Tom Hiebendaal was onhoudbaar: 0-1. In de tweede helft maakte Constantijn Jonker gelijk. HGC protesteerde bij de scheidsrechter, maar die keurde de treffer goed. Jonker zou voordat hij de bal over de lijn tikte met de arm hebben aangeraakt. De beslissing in de wedstrijd viel tien minuten later. Jongeling Boet Phijffer gleed naar de bal en tipte binnen: 2-1. Door de zege houdt Kampong nog enigszins zicht op een plek in de play-offs. Het verschil met nummer vier bedraagt vijf punten.

34. Tom Hiebendaal 0-1 (sc)
51. Constantijn Jonker 1-1
61. Boet Phijffer 2-1

Oranje Zwart-Bloemendaal 2-1 (0-0)

De strijd tussen de nummers drie en vier werd in de slotfase beslist in het voordeel van Oranje Zwart. De Eindhovenaren wonnen dankzij een benutte strafcorner van Muhammad Rizwan. Vier minuten daarvoor was Bloemendaal op gelijke hoogte gekomen. Glenn Schuurman was trefzeker uit een corner. Na een doelpuntloze eerste helft had Mink van der Weerden in de 53ste minuut de score geopend. Het gat tussen Oranje Zwart en Bloemendaal bedraagt drie punten.

53. Mink van der Weerden 1-0
64. Glenn Schuurman 1-1 (sc)
68. Muhammad Rizwan 2-1 (sc)

Pinoké-Hurley 3-3 (0-1)

De burenruzie in het Amsterdamse Bos is in een doelpuntrijk gelijkspel geëindigd. Het venijn zat hem in de staart met vier doelpunten in de laatste twaalf minuten. Hurley, dat meedoet om een plek in de play-offs, kwam in de 14de minuut op voorsprong door Luuk van Duren. Na rust maakte Andy Bull uit een strafcorner gelijk. Nadat Joost van Vijfeijken een strafbal voor Pinoké miste, bracht Rogier Rombouts Hurley weer op voorsprong. Lukas Sutorius bracht beide ploegen vier minuten later weer op gelijke hoogte, waarna Joost Rijksen met een benutte corner Pinoké naar de overwinning leek te schieten. Hurley had echter het laatste woord en Rombouts maakte een minuut voor tijd gelijk.

SCHC-Rotterdam 1-1 (1-0)

SCHC is er niet in geslaagd de tweede overwinning van het seizoen te boeken. De ploeg uit Bilthoven opende voor rust de score door Leonard Posthumus Meyjes, maar Timmo Kranstauber maakte in het tweede bedrijf gelijk. Het was voor Rotterdam alweer de zesde remise in 13 wedstrijden. Ondanks het puntenverlies heeft de Rotterdamse ploeg een plek in de play-offs nog steeds binnen handbereik. Het verschil met nummer vier Bloemendaal bedraagt drie punten.

22. Leonard Posthumus Meyjes 1-0
52. Timmo Kranstauber 1-1

Schaerweijde-Den Bosch 0-1 (0-1)

Schaerweijde zal tot na de winterstop moeten wachten op de eerste overwinning van het seizoen. Op de laatste speeldag van 2015 ging de ploeg in eigen huis onderuit tegen Den Bosch. Milan van Baal kroonde zich tot matchwinnaar door in de twintigste minuut voor de enige treffer van het duel te tekenen.

20.Milan van Baal 0-1