Round-up Hoofdklasse (H): Amsterdam verslaat Kampong in Wagener

De derde speelronde in de Hoofdklasse was er een van veel doelpunten in kort tijdbestek, in eerste en in laatste minuten. Veel ploegen leken op deze vrijdagavond hun vizier op scherp te hebben gesteld. Amsterdam blijft samen met Oranje Zwart koploper door de topper tegen Kampong te winnen, met dank aan 3 rake strafcorners van Justin Reid-Ross.

Amsterdam – Kampong 4-1 (2-1)

In de topper in het Wagener Stadion was het topschutter van vorig seizoen Reid-Ross die het verschil maakte. Hij schoot de Amsterdamse ploeg binnen het kwartier op een comfortabele 2-0 voorsprong. Uiteraard deed de Zuid-Afrikaans international dat met zijn specialiteit, de strafcorner. Maar Kampong bracht via Kemperman de spanning terug in de wedstrijd door op slag van rust voor de aansluitingstreffer te tekenen. Maar het was opnieuw Reid-Ross die met zijn specialiteit het verschil vergrootte tot 2 doelpunten. Mirco Pruyser bepaalde een minuut voor het einde de eindstand op 4-1

9’ Justin Reid-Ross 1-0 (sc)
14’ Justin Reid-Ross 2-0 (sc)
34’ Robbert Kemperman 2-1
54’ Justin Reid-Ross 3-1 (sc)
69’ Mirco Pruyser 4-1

Rotterdam – HGC 1-0 (0-0)

Rotterdam heeft de weg naar boven ingeslagen door een nipte overwinning op HGC. Met beide 4 punten uit 2 duels begonnen de Zuid-Hollandse ploegen aan de wedstrijd in Rotterdam. In tegenstelling tot de andere velden leverde deze vrijdagavondronde in eerste instantie geen doelpunten op. Ruim een kwartier voor tijd brak Seve van Ass de ban voor de thuisploeg met het openingsdoelpunt. Het bleek een zeer waardevolle treffer want beide teams wisten elkaars goalies niet meer te passeren.

53’ Seve van Ass 1-0

Oranje Zwart – Den Bosch 7-2 (3-1)

De Brabantse derby ontbrandde al in de eerste minuut. De Oostenrijker Stanzl opende de score voor de thuisploeg. Maar Den Bosch reageerde meteen dor een doelpunt van Dockier. Maar aan genieten van de gelijkmaker kwam de Bosche ploeg niet toe, want 1 minuut later scoorde Reckers alweer voor OZ. Vervolgens hield de Eindhovense ploeg zijn kruit even droog, maar vlak voor rust tekende Reckers toch nog voor de 3-1. Na rust tekende Van der Schoot voor de 4e Eindhovense treffer, maar 2 minuten later deed Den Bosch weer iets terug door een benutte strafcorner van Van Groesen. 10 Minuten voor maakte Reckers alweer zijn 3e van de avond en 5 minuten later zorgde Rizwan voor een riante voorsprong. De Voogd tekende voor de 7-2 eindstand.

1’ Benjamin Stanzl 1-0
3’ Sebastien Dockier 1-1
4’ Rob Reckers 2-1
33’ Rob Reckers 3-1
42’ Niek van der Schoot 4-1
44’ Bram van Groesen 4-2 (sc)
60’ Rob Reckers 5-2
65’ Muhammad Rizwan 6-2
69’ Bob de Voogd 7-2

Pinoké – Bloemendaal 1-2 (0-2)

Na een kwartier spelen in het Amsterdamse Bos opende Oranje-international Schuurman uit een strafcorner de score voor Bloemendaal. Hofman verdubbelde 10 minuten later de score. Een klein kwartier bracht Joost van de Vijfeijken de spanning terug door een strafcorner raak te schieten, maar verder kwam Pinoké niet. Door het verlies blijven de Steekneuzen vooralsnog zonder punten.

15’ Glenn Schuurman 0-1 (sc)
25’ Rogier Hofman 0-2
56’ Joost van de Vijfeijken 1-2 (sc)

SCHC – Hurley 2-4 (2-2)

De Bilthovense promovendus liet meteen zien vol op zoek te gaan naar de eerste overwinning. Al in de 3e minuut scoorde Vis uit een strafcorner. Maar 3 minuten later was het aan Amsterdamse zijde raak via de Fransman Genestet, die vorige week ook al wist te scoren. Het tweede doelpunt van Vis betekende weer een voorsprong voor de thuisploeg. 7 Minuten later trok Plat de stand weer gelijk. Lang leek Stichtse het tweede punt van dit prille seizoen binnen te halen, maar doelpunten van Jolie en Nyst in de ‘dying seconds’ bezorgden Hurley de volle winst.

3’ Thomas Vis 1-0 (sc)
6’ Martin Genestet 1-1
13’ Thomas Vis 2-1
20’ Victor Plat 2-2
69’ Stijn Jolie 2-3
70’ Maarten Nyst 2-4

Schaerweijde – Voordaan 0-4 (0-3)

In de strijd om de eerste punten van het seizoen maakte de bezoekende ploeg het verschil door binnen 5 minuten 3 strafcorners te benutten. Eerst trof Weers doel namens de ploeg uit Groenekan, waarna Stolk met twee treffers de streekgenoot uit Zeist voor een haast onmogelijk opgave stelde. Na de pauze ging Adriaan Stolk door met waar hij was gebleven en vervolmaakte – opnieuw uit de corner – zijn hattrick. Voordaan gaat er met de kostbare punten vandoor en laat Schaerweijde met lege handen achter.

19’ Bram Weers 0-1 (sc)
21’ Adriaan Stolk 0-2 (sc)
24’ Adriaan Stolk 0-3 (sc)
47’ Adriaan Stolk 0-4 (sc)

Kijk voor alle uitslagen en standen op de poulepagina van Hoofdklasse Heren.