Round-up Hoofdklasse (H): Bloemendaal behaalt eerste thuiszege

Het was op de vrijdagavond op veel velden weer een spannend doelpuntenspektakel. Wat Bloemendaal in 4 eerdere thuiswedstrijden niet lukte, gebeurde vandaag wel. Op ’t Kopje werd Voordaan met 7-0 aan de kant gezet. Grote man aan Bloemendaal-zijde was Roel Bovendeert met 4 treffers. Rotterdam en Amsterdam trakteerden het publiek op een bloedstollende eindfase, wat resulteerde in een zwaarbevochten gelijkspel voor de koploper. Grote winnaar van deze vrijdagronde is Hurley, dat met de overwinning op Kampong klimt naar plaats 4.

Bloemendaal – Voordaan 7-0 (3-0)

Bloemendaal zette vanaf het begin zijn ambitie om de eerste thuisoverwinning van het seizoen te behalen, kracht bij. Na ruim 20 minuten spelen stond er al 3-0 op het scorebord, door goals van de Andrés Mir, Roel Bovendeert en Thierry Brinkman. In hetzelfde tempo gingen de Mussen door in de tweede helft. Dezelfde Brinkman maakte ook Bloemendaals vierde doelpunt. Met een glaszuivere hattrick tilde Bovendeert de score op tot aanzienlijke hoogte. Bloemendaal klimt voorbij Kampong en Rotterdam naar plaats 5 op de ranglijst.

10’ Andrés Mir 1-0
15’ Roel Bovendeert 2-0
23’ Thierry Brinkman 3-0
40’ Thierry Brinkman 4-0
56’ Roel Bovendeert 5-0
58’ Roel Bovendeert 6-0
58’ Roel Bovendeert 7-0

Rotterdam – Amsterdam 2-2 (0-1)

Door een doelpunt van de Schot Kenny Bain kwam de bezoekende ploeg na 11 minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Dat was tevens de ruststand. Rotterdam bracht snel na de pauze het duel in evenwicht; Johan Björkman zorgde voor de gelijkmaker uit een strafcorner. 5 Minuten voor tijd leek Timmo Kranstauber uit de strafcorner voor de winnende treffer en de zo belangrijke 3 punten te zorgen. Maar clubtopscorer Mirco Pruyser dacht daar anders over. In de allerlaatste minuut schoot hij zijn ploeg langszij. Amsterdam blijft daardoor koploper. Rotterdam is pas bovenaan het rechterrijtje terug te vinden.

11’ Kenny Bain 0-1
39’ Johan Björkman 1-1 (sc)
65’ Timmo Kranstauber 2-1 (sc)
70’ Mirco Pruyser 2-2 (sc)

Hurley – Kampong 3-1 (1-0)

Het geringe krachtsverschil op de ranglijst, vooraf de nummer 5 tegen de nummer 4, bleek ook in de eerste helft. Lang konden beide ploegen het verschil niet maken, tot 1 minuut voor rust. Het was de jongste van de broers Collot d’Escury die de bezoekers uit Utrecht op achterstand zette. Meteen na rust herstelde Kamponger Sjoerd de Wert de schade. Maar het was opnieuw Niek Collot d’Escury die Hurley een kwartier voor tijd op voorsprong zette. Martin Genestet vergrootte het verschil zelfs tot 2 doelpunten. Kampong kon in het vervolg niets meer uitrichten. Waar Hurley met deze overwinning goede zaken doet, zakt Kampong naar plaats 6 op de ranglijst.

34’ Niek Collot d’Escury 1-0
39’ Sjoerd de Wert 1-1
55’ Niek Collot d’Escury 2-1
63’ Martin Genestet 3-1

Den Bosch – HGC 3-4 (1-2)

HGC heeft in en tegen Den Bosch 3 punten uit het vuur gesleept. Na ruim een kwartier spelen kwam de nummer 2 van de competitie op voorsprong. Wie anders dan Peillat tekende uit de strafcorner voor de openingstreffer. Een paar minuten later was het talent van vorig seizoen Hiebendaal die de score verdubbelde. De strafcornerspecialist aan Bosche zijde, Van Groesen, zorgde even later voor de aansluitingstreffer. En ruim 10 minuten na rust was de Wassenaarse voorsprong veranderd in een achterstand. Eerst benutte Van Baal een strafbal, even later was het Scheer die de bezoekers op achterstand zette. Lang zag het ernaar uit dat Den Bosch een mooi resultaat zou gaan behalen, maar Arnold en Peillat (uit een strafbal dit keer) gaven de score in de laatste 2 minuten een compleet ander gezicht.

18’ Gonzalo Peillat 0-1 (sc)
20’ Tom Hiebendaal 0-2
27’ Bram van Groesen 1-2 (sc)
42’ Milan van Baal 2-2 (sb)
48’ Bas Scheer 3-2
68’ Ben Arnold 3-3
69’ Gonzalo Peillat 3-4 (sb)

SCHC – Schaerweijde 1-1 (0-1)

Schaerweijde kwam goed uit de startblokken tegen de buurman uit Bilthoven. Na 6 minuten zette Knetemann de bezoekers op voorsprong. Daar was een strafbal voor nodig. Halverwege de tweede helft sloeg strafcornerspecialist Vis van Stichtsche toe. Het duel was weer in evenwicht. Daarna werd er niet meer gescoord. Met het 1-1 gelijkspel schiet Schaerweijde niet zo veel op. De ploeg staat nu op 2 punten uit 9 wedstrijden. SCHC staat nu een punt boven Pinoké.

6’ Thijn Knetemann 0-1 (sb)
47’ Thomas Vis 1-1 (sc)

Pinoké – Oranje Zwart 2-3 (2-2)

In het Amsterdamse Bos vielen doelpunten over en weer in de eerste helft. Al na 4 minuten was het raak voor Oranje Zwart. Jelle Galema was de doelpuntenmaker. Een minuut later zorgde Dennis Warmerdam voor de gelijkmaker. Vervolgens duurde het tot 5 minuten voor rust toen Pinoké zelfs op voorsprong kwam. Maar 4 minuten na het doelpunt van De Boer schoot Van der Schoot de gelijkmaker binnen. Snel in de tweede helft besliste routinier Reckers OZ de wedstrijd en liet Pinoké met lege handen achter.

4’ Jelle Galema 0-1
5’ Dennis Warmerdam 1-1
31’ Marlon de Boer 2-1
35’ Niek van der Schoot 2-2
40’ Rob Reckers 2-3