Round-up Hoofdklasse (H): Bloemendaal terug in top 4

Bloemendaal is sinds zondagmiddag terug in de top 4. De Mussen versloegen Kampong met 1-2 en stegen daarom een plek op de ranglijst. Amsterdam won van Hurley, HGC boekte een overwinning op Pinoké. Rotterdam ging niet in de fout tegen Schaerweijde en Voordaan pakte een puntje tegen Den Bosch.

Kampong – Bloemendaal 1-2 (1-1)

Twee weken geleden stond Bloemendaal nog achtste, maar na het vertrek van Russell Garcia gaat het bergopwaarts met de Mussen. Dit keer lieten ze zien dat ze ook een topploeg kunnen verslaan: Kampong. Na 11 minuten bracht Rogier Hofman de Mussen op voorsprong. Twintig minuten later maakte Bjorn Kellerman er nog wel 1-1 van, maar vlak na rust maakte Hofman zijn tweede van de middag. Het lukte Kampong niet die tegentreffer weg te poetsen, waardoor Bloemendaal er met de overwinning vandoor ging. Kampong zakte door de nederlaag van de zesde naar de zevende plaats.

11. Rogier Hofman 0-1
33. Bjorn Kellerman 1-1 (sc)
37. Rogier Hofman 1-2

Amsterdam – Hurley 3-2 (2-2)

Koploper Amsterdam won de topper van Hurley, dat voorafgaand aan dit duel vierde op de ranglijst stond. Hurley knokte zich 2 keer terug van een achterstand, dankzij doelpunten van Rogier Rombouts (1-1) en Victor Plat (2-2). Toch trok de uitploeg aan het kortste eind. Kenny Bain maakte er 10 minuten voor tijd 3-2 van, waarna Hurley er niet in slaagde voor de derde keer een achterstand ongedaan te maken. Door de nederlaag kukelt Hurley uit de top 4. Het staat nu vijfde.

16. Max Sweering 1-0
27. Rogier Rombouts 1-1 (sc)
34. Mirco Pruyser 2-1
34. Victor Plat 2-2
59. Kenny Bain 3-2

Pinoké – HGC 2-3 (1-1)

Rik van Kan zorgde er in de allerlaatste minuut voor dat HGC tegen Pinoké niet op een gelijkspel bleef steken. Hij zette de 2-3 op het scorebord. De Steekneuzen hadden zich 2 keer terug geknokt van een achterstand, maar moesten dus toch buigen voor HGC, dat tweede op de ranglijst blijft staan. Pinoké bezet nog steeds de tiende plek.

15. Gonzalo Peillat 0-1 (sc)
35. Joost Rijksen 1-1 (sc)
41. Tom Hiebendaal 1-2
52. Joost Rijksen 2-2 (sc)
70. Rik van Kan 2-3

Oranje Zwart – SCHC 5-3 (1-0)

Oranje Zwart ging niet in de fout tegen SCHC. In de rust mocht Stichtsche nog dromen van een puntje – het stond slechts 1-0 – en Roderic Schwirtz schoot de in de 41ste minuut zelfs de 1-1 binnen. Maar daarna was het woord aan Oranje Zwart. Jelle Galema scoorde 2 keer en Niek van der Schoot maakte er 4-1 van. Even later kreeg SCHC een opleving door een treffer van Mike Huisman, maar al snel maakte Robert van der Horst er 5-2 van. In de laatste minuut bepaalde Thomas Vis de eindstand op 5-3.

Schaerweijde – Rotterdam 0-2 (0-1)

Het dit seizoen kwakkelende Rotterdam zette hekkensluiter Schaerweijde met 0-2 opzij. Seve van Ass schreef na 4 minuten de openingstreffer op zijn naam. In de 40ste minuut maakte Timmo Kranstauber er 0-2 van, waarna Schaerweijde die klap niet meer te boven kwam. Rotterdam stijgt door de overwinning van de zevende naar de zesde plaats. De achterstand op nummer 4 Bloemendaal bedraagt 1 punt.

4. Seve van Ass 0-1
40. Timmo Kranstauber 0-2

Voordaan – Den Bosch 2-2 (1-2)

Het lukte Voordaan ternauwernood een punt uit het vuur te slepen tegen Den Bosch. De Brabanders stonden na ruim 20 minuten met 0-2 voor dankzij doelpunten van Liam Ansell en Bram van Groesen. Vlak voor rust schoot Hidde Baron zijn ploeg Voordaan terug in de wedstrijd, maar het leek uiteindelijk toch niet te mogen baten voor de Groenekanners. Tot de allerlaatste minuut aanbrak. Toen hielp Baron met zijn tweede treffer van de middag Voordaan aan een gelijkspel. En misschien nog wel belangrijker: de voorsprong op Schaerweijde steeg daarmee van 3 naar 4 punten. Voordaan en Pinoké hebben nu evenveel punten: 6.

8. Liam Ansell 0-1
23. Bram van Groesen 0-2 (sc)
33. Hidde Baron 1-2
70. Hidde Baron 2-2

Bekijk de stand van de Hoofdklasse Heren.