Round-up Hoofdklasse (H): Bloemendaal verliest van HGC

Bloemendaal heeft zondagmiddag opnieuw puntverlies geleden. Dit keer gingen de Mussen op eigen veld met 1-3 onderuit tegen HGC. Rotterdam kwam tegen Voordaan niet verder dan een gelijkspel, Oranje Zwart haalde uit tegen Schaerweijde: 9-1.

Bloemendaal – HGC 1-3 (0-2)

Het wil nog niet vlotten met Bloemendaal dit jaar. De Mussen liepen wederom tegen een nederlaag op, de tweede van dit seizoen. Dit keer was HGC met 1-3 te sterk voor de ploeg van Russell Garcia. Halverwege het duel stond het 0-2 en vlak na rust kwam Bloemendaal nog wel terug tot 1-2, maar 7 minuten voor tijd maakte Gonzalo Peillat aan alle onzekerheid een eind door een strafcorner te benutten. Bloemendaal heeft nu 9 punten na 7 duels en staat op de achtste plaats, 5 punten achter nummer 4 Kampong.

14. Jorrit Croon 0-1
34. Dick Möhlmann 0-2 (sc)
37. Rogier Hofman 1-2 (sc)
63. Gonzalo Peillat 1-3 (sc)

Pinoké – Amsterdam 2-3 (0-1)

Amsterdam kroop dankzij Robert Tigges door het oog van de naald tegen Pinoké. 1 minuut voor tijd stond het nog 2-2, mede dankzij 2 doelpunten van Joost van de Vijfeijken van Pinoké. Maar toen was het woord aan Tigges. Hij sloeg toe uit een strafcorner, waardoor de koploper in de laatste minuut opgelucht kon ademhalen. Amsterdam staat nu 2 punten los van achtervolger Oranje Zwart. Pinoké zakte van de tiende naar de elfde plaats.

9. Klaas Vermeulen 0-1
40. Joost van de Vijfeijken 1-1
49. Joost van de Vijfeijken 2-1 (sc)
51. Sander ’t Hart 2-2
69. Robert Tigges 2-3 (sc)

SCHC – Kampong 1-1 (0-0)

SCHC sleepte een punt uit het vuur tegen Kampong. Lang bleef het 0-0, maar 10 minuten voor tijd leek Kampong er toch met de buit vandoor te gaan. Bjorn Kellerman scoorde uit een strafcorner en dompelde Bilthoven daarmee in rouw. Maar SCHC gaf niet op. Roderic Schwirtz kroonde zich tot man of the match door 4 minuten voor tijd de gelijkmaker binnen te schieten: 1-1.

60. Bjorn Kellerman 0-1 (sc)
66. Roderic Schwirtz 1-1 (sc)

Oranje Zwart – Schaerweijde 9-1 (3-0)

Schaerweijde slaagde er niet om de stunt van het gelijkspel tegen Amsterdam te herhalen tegen Oranje Zwart. De Eindhovenaren lieten geen spaan heel van de hekkensluiter. De 10 haalden ze net niet, het bleef bij 9-1. Mink van der Weerden maakte 3 goals en Tijn Stuve maakte zijn eerste doelpunt in de Hoofdklasse. Namens Schaerweijde zette Casper Horn de eretreffer op het scorebord.

20. Jelle Galema 1-0
23. Mink van der Weerden 2-0 (sc)
29. Rob Reckers 3-0
37. Muhammad Rizwan 4-0
47. Mink van der Weerden 5-0 (sc)
54. Niek van der Schoot 6-0
58. Mink van der Weerden 7-0 (sc)
61. Caspar van Dijk 8-0
63. Casper Horn 8-1
67. Tijn Stuve 9-1

Rotterdam – Voordaan 1-1 (0-0)

Rotterdam zette de stijgende lijn van de laatste tijd niet voort. De ploeg van Reinoud Wolff slaagde er de eerste helft tegen Voordaan niet in om te scoren, maar in de 43ste minuut viel het doelpunt van de Rotterdammers dan toch. Het was Johan Björkman die de openingstreffer maakte. Uitlopen konden de havenstedelingen echter niet. Voordaan kwam een kwartier voor tijd zelfs weer op gelijke hoogte dankzij een treffer van Thijs Wientjens. Omdat Rotterdam het doel niet meer wist te vinden, bleef het 1-1. Door dit resultaat staat geen Rotterdam nu geen vijfde meer, maar zesde. De achterstand op nummer 4 Kampong bedraagt 2 punten.

43. Johan Björkman 1-0
55. Thijs Wientjens 1-1 (sc)

Hurley – Den Bosch 3-2 (2-0)

Hurley leek de overwinning aanvankelijk uit handen te geven, maar won uiteindelijk toch. De ploeg stond na 20 minuten met 2-0 voor, maar gaf die voorsprong in de tweede helft weg. Tijn van Groesen maakte er in de 48ste minuut namens Den Bosch 2-1 van, waarna Arjen Lodewijks 3 minuten de 2-2 op zijn naam schreef. 2 minuten voor tijd schoot Niek Collot d’Escury echter de winnende 3-2 binnen, waardoor de overwinning alsnog naar Hurley ging.

3. Luuk van Duren 1-0
21. Hjalmar Koedijker 2-0
48. Tijn van Groesen 2-1 (sc)
51. Arjen Lodewijks 2-2
68. Niek Collot d’Escury 3-2 (sc)

Bekijk de stand van de Hoofdklasse Heren.