Round-up Hoofdklasse (H): HGC, Amsterdam en OZ gedeeld koploper

De Hoofdklasse Heren telt na speelronde 17 met HGC, Amsterdam en Oranje Zwart maar liefst 3 koplopers. Doordat HGC niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Bloemendaal (1-1), konden Amsterdam (6-0 winst op Pinoké) en OZ (0-4 winst bij Schaerweijde) op gelijke hoogte komen. Hurley pakte op het nippertje de eerste 3 punten na de winterstop in het duel met Den Bosch. Kampong en Rotterdam houden door hun winstpartijen tegen SCHC en Voordaan zicht op een plekje bij de bovenste 4.

HGC – Bloemendaal 1-1 (1-1)

In de 24e minuut kwam HGC op voorsprong na een strafcorner door wie anders dan Gonzalo Peillat. Lang kon de ploeg uit Den Haag daar echter niet van genieten: Roel Bovendeert bracht Bloemendaal 5 minuten later op gelijke hoogte. Goals vielen er vervolgens niet meer, wel een hele hoop gele kaarten. Net voor rust ging HGC’s Tom Hiebendaal eraf met geel, net na rust was het de beurt aan Bloemendaals Tim Jenniskens. In de 58e en 59e minuut kregen Goof van der Kamp en Dick Möhlman van HGC vlak na elkaar geel, waardoor Bloemendaal flink in overtal kwam. Daar werd echter niet meer uit gescoord.

24′ Gonzalo Peillat 1-0 (sc)
29′ Roel Bovendeert 1-1

Bekijk de reacties na de wedstrijd van HGC-aanvoerder Floris van der Linden en Bloemendaal-keeper Jaap Stockmann

Schaerweijde – Oranje Zwart 0-4 (0-2)

Een walk-over als in de heenwedstrijd (9-1) bleef Schaerweijde bespaard, maar Oranje Zwart won ook deze wedstrijd afgetekend. Al in de 3e minuut opende Rob Reckers de score voor Oranje Zwart, waarna een strafcorner van Mink van der Weerden de voorsprong van de Eindhovenaren in de 13e minuut verdubbelde. Na dat eerste kwartier stokte de doelpuntenmachine van Oranje Zwart even. Van der Weerden moest er in de 34e minuut af met een gele kaart. Het strafcornerkanon van Oranje Zwart liet zich echter niet van de wijs brengen. Nog maar koud terug in het veld was hij in de 43e minuut opnieuw trefzeker. Reckers deed er slechts 2 minuten later nog een schepje bovenop door ook zijn 2e van de avond te scoren. In de 48e minuut kreeg Schaerweijde’s Thijn Knetemann ook nog geel.

3′ Rob Reckers 0-1
13′ Mink van der Weerden 0-2 (sc)
43′ Mink van der Weerden 0-3 (sc)
45′ Rob Reckers 0-4

Amsterdam – Pinoké 6-0 (4-0)

Amsterdam had, in de 999e wedstrijd van de ploeg in de Hoofdklasse, weinig moeite met Pinoké. Justin Reid-Ross opende de score in de 17e minuut. Jan-Willem Buissant, Max Sweering en Mirco Pruyser volgden, waardoor Pinoké in de rust al tegen een 4-0 achterstand aankeek. En daar bleef het niet bij. Goaltjesdief Pruyser scoorde in de 43e minuut zijn 2e van de avond. Een gele kaart voor Pinoké’s Hidde Phijffer en een trefzekere strafbal van Valentin Verga voor Amsterdam maakten de zaak voor de Steekneuzen niet beter. Eindstand: 6-0, en dat betekent voor Amsterdam de 24e ongeslagen vrijdagavondwedstrijd op rij.

17′ Justin Reid-Ross 1-0 (sc)
22′ Jan-Willem Buissant 2-0
31′ Max Sweering 3-0
33′ Mirco Pruyser 4-0
43′ Mirco Pruyser 5-0
49′ Valentin Verga 6-0 (sb)

Kampong – SCHC 3-0 (1-0)

Het eerste half uur kwam SCHC nog ongeschonden door, maar door een goal in de 32e minuut van Kampongs jonkie Boet Phijffer ging Stichtsche toch met een achterstand de rust in. Na rust was het Bjorn Kellerman die de voorsprong voor Kampong verdubbelde in de 43e minuut. Constantijn Jonker bepaalde in de laatste minuut van de wedstrijd de eindstand op 3-0. In deze 50e reguliere Hoofdklassewedstrijd tussen de 2 ploegen ging Kampong er dus met de 3 punten vandoor. Daardoor zijn de Utrechters nu nog maar 1 puntje verwijderd van nummer 4 Bloemendaal en blijven de play-offs in zicht. SCHC moet nog altijd vrezen voor play-outs.

32′ Boet Phijffer 1-0
43′ Bjorn Kellerman 2-0
70′ Constantijn Jonker 3-0

Voordaan – Rotterdam 1-4 (1-1)

Na een trefzekere strafcorner aan beide kanten -Hertzberger voor Rotterdam, Stolk voor Voordaan- mocht Voordaan in de rust nog hopen op een puntje, en dezelfde eindstand als in de heenwedstrijd (1-1). Die hoop vervloog echter in de tweede helft. Mitch Darling bracht Rotterdam in de 40e minuut op voorsprong en Thijs van Dam deed er vervolgens nog een schepje bovenop. Simon Egerton bepaalde in de 63e minuut de eindstand op 1-4. Rotterdam verloor vorige week nog van Bloemendaal, maar loopt na het gelijkspel tussen Bloemendaal en HGC nu weer in op de Mussen.

16′ Jeroen Hertzberger 0-1 (sc)
30′ Adriaan Stolk 1-1 (sc)
40′ Mitch Darling 1-2
48′ Thijs van Dam 1-3
63′ Simon Egerton 1-4

Den Bosch – Hurley 0-1 (0-0)

Geen doelpunt te bekennen in het duel tussen nummer 9 Den Bosch en nummer 7 Hurley, tot in de één-na-laatste minuut. Luuk van Duren scoorde net voor het eindsignaal de 0-1 voor Hurley. Zijn goal leverde Hurley de eerste winst op na de winterstop. De play-offs zijn nog altijd ver weg, maar de ploeg mag opgelucht ademhalen dat de 3 punten mee kunnen naar het Amsterdamse bos.

69′ Luuk van Duren 0-1