Round-up Hoofdklasse (H): HGC koploper na winst op Voordaan

HGC heeft Amsterdam afgelost als koploper in de Hoofdklasse. De ploeg uit Wassenaar won zondag in eigen huis van promovendus Voordaan en profiteerde van het verlies van Amsterdam in de klassieker tegen Bloemendaal (2-1). Door de nederlaag zakte Amsterdam naar plek drie achter landskampioen Oranje Zwart dat de uitwedstrijd in en tegen Rotterdam met 2-1 won.

HGC-Voordaan 4-2 (2-2)
HGC had in de eerste helft zijn handen vol aan Voordaan. Gonzalo Peillat opende via de strafcorner de score voor HGC, maar twee minuten later was het alweer gelijk door een rake corner van Adriaan Stolk. De promovendus nam vervolgens brutaal de leiding. In de 18de minuut scoorde Bram Weers uit een strafcorner. De hoop om met een voorsprong de rust in te gaan, werd teniet gedaan door Jorrit Croon: 2-2. In de tweede helft besliste HGC het duel dankzij doelpunten van Yorick van der Vis en opnieuw Peillat uit een strafcorner. De winst betekent dat HGC aan kop gaat in de Hoofdklasse.

Bloemendaal-Amsterdam 2-1 (0-1)
De Nederlandse hockeyklassieker werd door Wouter Jolie in het voordeel van Bloemendaal beslist. Hij tekende vijf minuten voor tijd, uit een strafcorner, voor de tweede treffer van de Mussen. Net na rust had Glenn Schuurman, uit een strafbal, Bloemendaal op 1-1 gebracht. In de eerste helft was Amsterdam op voorsprong gekomen door een goal van Valentin Verga.

18. Valentin Verga 0-1
38. Glenn Schuurman 1-1 (sb)
65. Wouter Jolie 2-1 (sc)

SCHC-Pinoké 1-4 (1-0)
Pinoké is door de 4-1-zege op SCHC ten koste van de Bilthovense ploeg een plek gestegen, van tien naar negen. Mike Huisman zette SCHC in de eerste helft met een rake strafcorner op voorsprong. Drie minuten na de hervatting stonden de ploegen op gelijke hoogte. Andy Bull verzilverde de toegekende corner. Bull was ook verantwoordelijk voor de 1-3, nadat Joost van Vijfeijken Pinoké op voorsprong had gezet. Van Vijfeijken bepaalde drie minuten voor tijd de eindstand op 1-4.

29. Mike Huisman 1-0 (sc)
38. Andy Bull 1-1 (sc)
44. Joost van Vijfeijken 1-2
45. Andy Bull 1-3 (sc)
67. Joost van Vijfeijken 1-4

Den Bosch-Kampong 0-0 (0-0)
Kampong is er voor de vijfde wedstrijd op rij niet in geslaagd een overwinning te boeken. Na twee nederlagen kwamen de Utrechters dit keer niet verder dan 0-0 in en tegen Den Bosch. Kampong, vorig seizoen nog finalist in de strijd om de landstitel, is terug te vinden op een zevende plaats op vijf punten van een plaats in de play-offs.

Hurley-Schaerweijde 2-1 (1-0)
Hurley lijkt zich te gaan mengen in de strijd om een plek in de play-offs. Met de zege op Schaerweijde (2-1) staat de ploeg op een vijfde plaats op een punt achterstand op Bloemendaal, dat de vierde plaats bezet. Het duel werd pas in de laatste minuut beslist. Stijn Jolie schoot Hurley naar de overwinning met een rake strafcorner. Zeven minuten daarvoor had Leon Hemminga de ploegen op gelijke hoogte gebracht. De score was in de eerste helft geopend door Maarten Nyst uit een corner.

25. Maarten Nyst 1-0 (sc)
63. Leon Hemminga 1-1
70. Stijn Jolie 2-1 (sc)

Rotterdam-Oranje Zwart 1-2 (0-1)
Oranje Zwart heeft de lastige uitwedstrijd tegen Rotterdam in winst omgezet. De landskampioen kende een prima start. Na twee minuten al opende Caspar van Dijk de score. Een kwartier na rust tekende Jeroen Hertzberger uit een strafcorner voor de gelijkmaker, maar zes minuten later besliste Joep de Mol het duel in het voordeel van de Eindhovenaren.

2. Caspar van Dijk 0-1
50. Jeroen Hertzberger 1-1 (sc)
56. Joep de Mol 1-2