Round-up Hoofdklasse (H): HGC nieuwe koploper

Door de overwinning op Hurley en het verlies van Oranje Zwart tegen Kampong, mag HGC zich de nieuwe koploper in de Heren Hoofdklasse noemen. Rotterdam verloor nipt bij directe concurrent voor de play-offs Bloemendaal en moet wederom in de achtervolging.

HGC – Hurley 5-2 (1-0)

Door de ruime overwinning op Hurley is HGC nieuwe ranglijstaanvoerder. Halverwege stond het slechts 1-0 door een benutte strafcorner van Gonzalo Peillat. In de 2e helft liep de Haagse Gazellen uit op de Amsterdammers door een veldgoal van Rik van Kan en opnieuw Peillat uit de corner. Stijn Jolie deed wat terug, maar wederom Peillat en Dick Möhlmann lietern er geen twijfel over bestaan wie vandaag de zege verdiende. De goal van Niek Collot d’Escury was voor de statistieken.

21’ Gonzalo Peillat 1-0 (sc)
36’ Rik van Kan 2-0
41’ Gonzalo Peillat 3-0 (sc)
50’ Stijn Jolie 3-1 (sc)
53’ Gonzalo Peillat 4-1 (sc)
58’ Dick Möhlmann 5-1
69’ Niek Collot d’Escury 5-2 (sc)

Kampong – Oranje Zwart 2-1 (0-0)

Kampong is voor de 2e keer dit seizoen te sterk gebleken voor Oranje Zwart. In de ‘dying seconds’ deed Philip Meulenbroek de Eindhovense ploeg de das om. Na een doelpuntloze 1e helft, brak Philip Meulenbroek na rust de ban voor de thuisploeg. Maar 13 minuten later was het Mink van der Weerden die OZ weer naast de Utrechters bracht. De Utrechters gingen uiteindelijk toch met de overwinning aan de haal en doen heel goede zaken in de strijd om de play-offplaatsen.

45’ Philip Meulenbroek 1-0
58’ Mink van der Weerden 1-1 (sc)
70’ Philip Meulenbroek 2-1

Bloemendaal – Rotterdam 2-1 (0-0)

Een plaats bij de eerste 4 is na de nederlaag bij Bloemendaal weer iets verder uit zicht voor Rotterdam. De Mussen, die de 3 punten voorsprong op Kampong handhaafden, kwamen halverwege de 1e helft op voorsprong. Wouter Jolie schoot raak uit de strafcorner. Na ruim 10 minuten spelen in de 2e helft verdubbelde Roel Bovendeert de score. Timmo Kranstauber gaf de bezoekers met zijn rake strafcorner nog hoop, maar de Rotterdamse goal kwam te laat.

17’ Wouter Jolie 1-0 (sc)
49’ Roel Bovendeert 2-0
67’ Timmo Kranstauber 2-1 (sc)

Amsterdam – Schaerweijde 6-2 (2-0)

Amsterdam heeft zich goed hersteld van de fikse nederlaag tegen HGC. Zondag rekenden de Amsterdammers onder impuls van clubtopscorer Mirco Pruyser af met de hekkensluiter uit Zeist. Schaerweijde keek in de rust tegen een 2-0 achterstand aan door toedoen van Pruyser en Reid-Ross. Het was Tigges die de Amsterdamse voorsprong vergrootte. Daarna deed Simpson iets terug namens Schaerweijde. Pruyser (2x) en Bakker tilden de score verder op. Lissone bepaalde namens de bezoekers de eindstand op 6-2.

9’ Mirco Pruyser 1-0
31’ Justin Reid-Ross 2-0 (sc)
38’ Robert Tigges 3-0
54’ Heath Simpson 3-1
60’ Mirco Pruyser 4-1
62’ Billy Bakker 5-1
65’ Mirco Pruyser 6-1
66’ Tijn Lissone 6-2

Den Bosch – SCHC 2-0 (0-0)

Den Bosch heeft goede zaken gedaan om de play-outs te ontlopen. Door de overwinning staat de ploeg nu 6 punten los van SCHC, die net aan de verkeerde kant van de streep staat. Lang zag er naar uit dat het duel in een gelijkspel zou eindigen. Maar 2 minuten voor tijd deed Sebastien Dockier het thuispubliek juichen op de tribune. En in de allerlaatste minuut was het feest compleet. Opnieuw was het de Belg in Bosche dienst die de Bilthovense doelman passeerde.

68’ Sebastien Dockier 1-0
70’ Sebastien Dockier 2-0

Voordaan – Pinoké  1-4 (1-1)

Net als Den Bosch heeft Pinoké belangrijke punten verzameld om niet in de play-outs te belanden. Tegen Voordaan kwam het nog wel op achterstand door een rake strafcorner van de Groenkanse aanvoerder Adriaan Stolk. Vlak voor rust kwam de club uit het Amsterdamse bos op gelijke hoogte. Wouter Brasem scoorde eveneens uit de corner. Na rust stelden Joost Rijksen, Gijs van Wagenberg en Lex Hoogeveen de overwinning voor De Steekneuzen veilig.

5’ Adriaan Stolk 1-0 (sc)
32’ Wouter Brasem 1-1 (sc)
40’ Joost Rijksen 1-2
54’ Gijs van Wagenberg 1-3
59’ Lex Hoogeveen 1-4