Round-up Hoofdklasse (H): HGC wint topper en klimt naar 2e plek

De topper van deze speelronde heeft HGC naar zijn hand kunnen zetten. Door toedoen van een scherpe Peillat werd Oranje Zwart in eigen huis verslagen. Dirk Loots heeft met Amsterdam de winnende flow, waarin zijn ploeg onder Annan zat, weten voort te zetten. SCHC was een maatje te klein. Kampong liet na goede zaken te doen tegen Rotterdam en Bloemendaal wist onder Docherty net te winnen. Onderin was het Pinoké dat de belangrijke punten meenam uit Zeist.

HGC – Oranje Zwart 3-1 (2-0)

Door de 3-1 overwinning in hun onderlinge duel is HGC (2e) Oranje Zwart (3e) voorbij op de ranglijst. Na 10 minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Topscorer Peillat schoot raak uit de strafcorner. Een minuut voor rust vergrootte het Argentijnse strafcornerkanon de score met alweer zijn 14e doelpunt van het seizoen. De Pakisataan Rizwan bracht 10 minuten voor tijd de spanning terug in de wedstrijd, maar het was Hiebendaal die de wedstrijd 4 minuten later in het slot gooide.

10’ Gonzalo Peillat 1-0 (sc)
34’ Gonzalo Peillat 2-0 (sc)
60’ Muhammad Rizwan 2-1
64’ Tom Hiebendaal 3-1

Amsterdam – SCHC 4-1 (4-0)

SCHC heeft dit seizoen al veel punten kunnen afsnoepen van topploegen, maar bij de koploper zat een dergelijke stunt er niet in. Al na 2 minuten keken de bezoekers tegen een achterstand aan. Tigges benutte de strafcorner, zijn eerste doelpunt van de dag. Halverwege verdubbelde Pruyser de score voor de Amsterdammers, voor het eerst onder leiding van Dirk Loots. Het was alweer het achtste doelpunt van de Amsterdamse spits. Hierna was het woord weer aan Tigges, die in 2 minuten tijd de ruststand op 4-0 bepaalde. Na rust kon Stichtse iets terug doen. Vis scoorde uit een strafcorner. Daar bleef het bij in deze wedstrijd.

2’ Robert Tigges 1-0 (sc)
21’ Mirco Pruyser 2-0
33’ Robert Tigges 3-0
35’ Robert Tigges 4-0
46’ Thomas Vis 4-1

Kampong – Rotterdam 4-4 (1-0)

Na een spectaculaire tweede helft heeft Rotterdam een punt gesleept uit dit duel. Lange tijd had Kampong een geruststellende voorsprong, maar Paul Spies ontnam met twee Rotterdamse doelpunten in de laatste 5 minuten de Utrechters de winst. Lange tijd bleef het 0-0, totdat Constantijn Jonker de ban brak voor de Utrechtse ploeg. Na 10 minuten spelen in de tweede helft verdubbelde Phijffer de voorsprong. Nadat Hertzberger uit een strafbal de 2-1 had gemaakt, bracht Luijkx het verschil weer op 2. Rotterdammer Kranstauber maakte hierna de aansluitingstreffer uit een strafcorner, maar toen Bouwens Kampong op 4-2 zette met nog 7 minuten op de klok, leek het pleit beslecht. Niets was dus minder waar. Door het gelijkspel heeft Kampong nog steeds 2 punten voorsprong op Rotterdam.

28’ Constantijn Jonker 1-0
46’ Boet Phijffer 2-0
47’ Jeroen Hertzberger 2-1 (sb)
54’ Pepijn Luijkx 3-1 (sc)
60’ Timmo Kranstauber 3-2
63’ Erik Bouwens 4-2
65’ Paul Spies 4-3
68’ Paul Spies 4-4

Den Bosch – Bloemendaal 3-4 (1-1)

Onder leiding van Laurence Docherty heeft Bloemendaal na een spectaculaire slotfase weer eens het geluk van een overwinning mogen proeven. De wedstrijd begon niet goed voor de Mussen. Al na 6 minuten keken ze tegen een 1-0 achterstand aan. Milan van Baal was trefzeker namens thuisploeg Den Bosch. Ruim 10 minuten later maakte Wouter Jolie uit de strafcorner gelijk. In de tweede helft kwam Bloemendaal op voorsprong door een treffer van Van Puffelen. In de laatste 7 minuten van de wedstrijd vielen nog 4 doelpunten: eerst bracht Dockier Den Bosch langszij via een strafcorner, waarna Bloemendaal na doelpunten van Jenniskens en Vos in 1 minuut op rozen leek te zitten. Totdat Van Baal met zijn tweede treffer de spanning weer terug bracht. Het bleek echter het laatste wapenfeit van de Boschenaren.

6’ Milan van Baal 1-0
17’ Wouter Jolie 1-1 (sc)
51’ Diede van Puffelen 1-2
63’ Sebastien Dockier 2-2 (sc)
66’ Tim Jenniskens 2-3
67’ Pelle Vos 2-4
69’ Milan van Baal 3-4

Schaerweijde – Pinoké 1-3 (0-0)

Pinoké heeft de strijd onderin in zijn voordeel beslist. Nadat de wedstrijd lang in evenwicht was gebleven, bracht Marlon de Boer halverwege de tweede helft de Amsterdammers op voorsprong. Het was de Australiër Heath Simpson die namens Schaerweijde het thuispubliek kon laten juichen door een kwartier voor tijd een strafcorner te benutten. Alleen kon de ploeg uit Zeist daar niet lang van genieten: Wouter Brasem schoot Pinoké 3 minuten later uit een strafcorner weer op voorsprong. In de allerlaatste minuut dompelde Joost van de Vijfeijken de thuisploeg in rouw.

43’ Marlon de Boer 0-1
55’ Heath Simpson 1-1 (sc)
58’ Wouter Brasem 1-2 (sc)
70’ Joost van de Vijfeijken 1-3

Voordaan – Hurley 1-1 (0-0)

De eerste editie van Voordaan tegen Hurley in de Hoofdklasse is geëindigd in een gelijkspel. De Groenekanse formatie mocht even dromen om na lange periode zonder thuiswinst, weer eens de volle buit te halen. Na rust zette het een goede stap in die richting, nadat Hidde Baron de openingstreffer had gemaakt. Maar toen brak de 64e minuut aan. Hurley mocht een strafbal nemen. Rogier Rombouts klaarde dat klusje, waardoor Voordaan nu al 11 thuiswedstrijden niet wist te winnen in de Hoofdklasse. Pinoké nestelt zichzelf door deze winst op de ranglijst tussen Kampong en Rotterdam.

37’ Hidde Baron 1-0
64’ Rogier Rombouts 1-1 (sb)