Round-up Hoofdklasse (H): Hurley stunt tegen Rotterdam

Hurley heeft zondagmiddag een verrassende 5-2 zege op Rotterdam geboekt. Daardoor zakt Rotterdam naar de zesde plaats en staat Hurley nu op de derde plek. Oranje Zwart won in de laatste minuut van Voordaan, HGC en Amsterdam speelden gelijk en Bloemendaal liet twee punten liggen tegen SCHC.

Hurley-Rotterdam 5-2 (2-1)

Victor Plat was de grote man bij Hurley. Hij scoorde maar liefst drie keer. Na zijn 1-0 in de achtste minuut kwamen de havenstedelingen al snel op 1-1, maar toen Plat nog een keer scoorde, deed Stijn Jolie er een schepje bovenop: 3-1. Daar had Rotterdam niet van terug. Jeroen Hertzberger schreef nog wel de 3-2 op zijn naam, maar Hurley denderde door. In de laatste vijf minuten liep de teller op naar 5-2.

HGC-Amsterdam 2-2 (0-1)

De topper tussen HGC en Amsterdam eindigde in een gelijkspel. Op slag van rust bracht Justin Reid-Ross zijn ploeg Amsterdam op voorsprong. Net na rust maakte Mirco Prusyer er 0-2 van en leken de hoofdstedelingen de overwinning naar zich toe te trekken. Maar wie anders dan Peillat stak daar een stokje voor? Met twee rake strafcorners hielp hij HGC aan een punt: 2-2.

35. Justin Reid-Ross 0-1 (sc)
39. Mirco Pruyser 0-2
52. Gonzalo Peillat 1-2 (sc)
65. Gonzalo Peillat 2-2 (sc)

Bloemendaal-SCHC 2-2 (1-2)

SCHC pakte vorige week een punt tegen Rotterdam en deed dat nu ook tegen Bloemendaal. De promovendus stond halverwege de eerste helft met 0-2 voor dankzij twee doelpunten van Marc Schwarz. Daarna scoorden Wouter Jolie en Thierry Brinkman voor Bloemendaal, maar het lukten de Mussen niet om de volle buit binnen te slepen. Het bleef 2-2.

4. Marc Schwarz 0-1
19. Marc Schwarz 0-2
27. Wouter Jolie 1-2 (sc)
59. Thierry Brinkman 2-2

Voordaan-Oranje Zwart 3-4 (1-1)

Voordaan won vrijdag met 4-0 van Schaerweijde, maar kon datzelfde kunstje tegen Oranje Zwart niet herhalen. De ploeg van Marieke Dijkstra was wel dichtbij. Tot drie keer toe kwam Voordaan terug van een achterstand. Het werd 1-1, 2-2 en 3-3 en het leek erop dat Voordaan een puntje zou binnenslepen tegen de landskampioen. In de 68ste minuut stond het nog steeds gelijk, maar Oranje Zwart had het aan Jelle Galema te danken dat de 3 punten toch mee naar Eindhoven gingen: 3-4.

Kampong-Schaerweijde 3-1 (1-0)

Schaerweijde kent een uiterst moeizame seizoenstart. De ploeg heeft na vier duels nog nul punten. Ook Kampong bleek een maatje te groot voor de ploeg van Bas Bogaard. Constantijn Jonker maakte vlak voor rust de openingstreffer en scoorde in de tweede helft zijn tweede doelpunt van de middag. In de allerlaatste minuut zette Alistair McLennan van Schaerweijde zichzelf nog op het scorebord, maar de eindstand was duidelijk: 3-1.

35. Constantijn Jonker 1-0 (sc)
46. Sjoerd de Wert 2-0
47. Constantijn Jonker 3-0
70. Alistair McLennan 3-1 (sc)

Den Bosch–Pinoké 4-3 (1-2)

Niet alleen de dames, maar ook de heren van Pinoké staan dit seizoen nog op nul punten. Dit keer was Den Bosch te sterk. In de rust stonden de Steekneuzen nog met 1-2 voor, maar daarna nam Den Bosch het initiatief en scoorde het drie keer in de tweede helft. Dennis Warmerdam van Pinoké maakte nog wel een goal in de laatste minuut, maar die kwam te laat voor een slotoffensief.

1. Wouter Brasem 0-1
19. Julien van den Nieuwenhuijzen 1-1
28. Joost van de Vijfeijken 1-2
49. Bram van Groesen 2-2 (sc)
58. Milan van Baal 3-2 (sb)
67. Sebastien Dockier 4-2
69. Dennis Warmerdam 4-3