Round-up Hoofdklasse (H): Hurley wint topwedstrijd van OZ

Spektakel van jewelste aan het begin van de 2e helft van de reguliere competitie. En daarin bewijst Hurley een grote meneer te zijn die mee kan doen om de prijzen. Door de overwinning op Oranje Zwart nadert de ploeg de top 4 tot op 1 punt. Het arme Schaerweijde had lang uitzicht op een stunt, maar het mocht niet zo zijn; Bloemendaal deed weer een ‘Houdini’, waar het dit seizoen een patent op heeft. Maar iedere spanning- en sensatiezoeker had in Groenekan willen zijn: Voordaan en Kampong speelden een wedstrijd met wel 3 gezichten.

Hurley – Oranje Zwart 3-2 (1-2)

Op 19 maart 2000 won Hurley voor het laatst een Hoofdklasse-duel van Oranje Zwart. En vrijdag de 13e van november 2015 is het eindelijk weer zover. De wedstrijd was nog geen 5 minuten oud of Victor Plat hielp Hurley aan de leiding. Maar voor rust draaiden de Eindhovenaren de rollen om. De Oostenrijker Stanzl tekende voor de gelijkmaker, Van der Weerden schoot raak uit de strafcorner. Maar comfortabel bleek die voorsprong niet. Stijn Jolie deed de wedstrijd met 2 doelpunten in 3 minuten weer helemaal kantelen. Oranje Zwart weet zich verslagen door een serieuze outsider voor de play-offs.

5’ Victor Plat 1-0
22’ Benjamin Stanzl 1-1
31’ Mink van der Weerden 1-2 (sc)
50’ Stijn Jolie 2-2
53’ Stijn Jolie 3-2 (sc)

Voordaan – Kampong 4-3 (2-0)

Als aanvoerder van het rechterrijtje was het vanavond serious business voor Kampong in de uitwedstrijd bij streekgenoot Voordaan. Maar de Utrechters werden niet alleen geteisterd door de vele blessuregevallen. Ze troffen ook een scherpe thuisploeg. Halverwege de eerste helft konden de Groenekanners grote broer Kampong al 2 keer pijn doen; Baron en Stolk waren de doelpuntenmakers.

Na rust ging Voordaan vrolijk verder; Weers zette Kampong op 3 goals achterstand. Bouwens deed echter meteen iets terug om het geloof in een goed resultaat levend te houden. En ‘noodoplossing’ Weusthof bracht de spanning weer terug door te laten zien dat hij het strafcornerkunstje nog niet is verleerd. Kemperman maakte uit een strafcorner de 3-0 achterstand zelfs helemaal ongedaan. Maar het onwaarschijnlijke gebeurde alsnog; een strafbal deed alle Utrechtse inspanningen teniet. En Wouter Stijl? Die bezorgde de thuisclub waarschijnlijk een van de meest glorieuze momenten uit haar clubgeschiedenis.

17’ Hidde Baron 1-0
22’ Adriaan Stolk 2-0
38’ Bram Weers 3-0
40’ Erik Bouwens 3-1
49’ Roderick Weusthof 3-2 (sc)
58’ Robbert Kemperman 3-3 (sc)
69’ Wouter Stijl 4-3 (sb)

HGC – SCHC 2-0 (1-0)

Na de 4-5 in het eerste onderlinge duel, had koploper HGC het opnieuw niet makkelijk tegen SCHC in de eerste helft. Pas bij het aanbreken van de rust brak Gonzalo Peillat de ban. Hij schoot raak uit de strafcorner. En onmiddellijk in de 2e helft leek het verschil ook echt gemaakt. Rik van Kan verdubbelde de score en leidde de Wassenaarse ploeg daarmee naar een degelijke overwinning. Het ‘winterkampioenschap’ ligt voor het grijpen.

35’ Gonzalo Peillat 1-0 (sc)
36’ Rik van Kan 2-0

Bloemendaal – Schaerweijde 3-1 (0-0)

Na de recente opmars van Bloemendaal richting de winterstop was een relatief makkelijk vrijdagavondje op ’t Kopje te verwachten. Maar Schaerweijde was niet van plan mee te werken aan die goede reeks. Na een doelpuntloze eerste helft, schudde Thijn Knetemann de thuisclub wakker. Vers uit de kleedkamer benutte hij een strafcorner. Vervolgens duurde de Zeister voorsprong 22 minuten, maar toen was het Glenn Schuurman die opstond. Hij maakte gelijk uit een corner. Roel Bovendeert maakte vervolgens met 2 doelpunten in de laatste 3 minuten aan alle onzekerheid een eind.

36’ Thijn Knetemann 0-1 (sc)
58’ Glenn Schuurman 1-1 (sc)
67’ Roel Bovendeert 2-1
70’ Roel Bovendeert 3-1

Rotterdam – Pinoké 3-1 (2-1)

Rotterdam deed wat het moest doen; winnen. Al zag het daar in het begin van de wedstrijd niet naar uit. Al na 2 minuten spelen kwamen de bezoekers uit Amsterdam op voorsprong door een benutte strafbal van Joost van de Vijfeijken. Maar Timmo Kranstauber trok ruim 10 minuten later de stand weer recht voor de thuisclub. Op slag van rust zorgde aanvoerder Hertzberger ervoor dat de Rotterdammers met een goed gevoel de kleedkamer konden opzoeken. Halverwege de tweede helft tekende de Zweed Johan Björkmann voor het eerste velddoelpunt van de wedstrijd en bracht daarmee de thuisploeg op een veilige marge. Pinoké kon geen vuist meer maken.

2’ Joost van de Vijfeijken 0-1 (sb)
13’ Timmo Kranstauber 1-1 (sc)
35’ Jeroen Hertzberger 2-1 (sc)
57’ Johan Björkmann 3-1

Den Bosch – Amsterdam 1-3 (1-3)

Amsterdam rekende in één helft af met Den Bosch. Zoals vaker dit seizoen deed Tigges het gemis van de geblesseerde strafcornerschutter Reid-Ross vergeten. Na ruim 10 minuten spelen was het raak uit een strafcorner. Maar wat Tigges deed aan Amsterdamse kant, kan Van Groesen voor Den Bosch. Hij maakte gelijk met zijn specialiteit. Maar zoals ook zo vaak liet Pruyser zien dat het ook anders kan; nauwelijks een minuut later tekende hij met een velddoelpunt voor een Amsterdamse voorsprong. Verga vergrootte 2 minuten voor rust de Amsterdamse voorsprong. Na de thee werd er niet meer gescoord. De Amsterdammers hebben nu weer 3 punten voorsprong op naaste belager Oranje Zwart.

11’ Robert Tigges 0-1 (sc)
24’ Bram van Groesen 1-1 (sc)
25’ Mirco Pruyser 1-2
33’ Valentin Verga 1-3