Round-up Hoofdklasse (H): Kampong koploper na zege op Pinoké

Minimaal 5 dagen mag Kampong zich de koploper van de Hoofdklasse noemen. Door de zege op Pinoké streeft het Oranje Zwart en Amsterdam voorbij op de ranglijst. De topper tussen Amsterdam en Oranje Zwart staat in verband met de voorronde van de EHL, pas voor aankomende vrijdag op het programma in het Wagener Stadion. Bloemendaal kon vandaag niet winnen van het goed presterende Hurley. Rotterdam behaalde bij Den Bosch de derde winst van het seizoen en Stichtse doet goede zaken onderin.

Kampong – Pinoké 5-0 (2-0)

Het duel tussen Kampong en Pinoké leverde de afgelopen 3 seizoenen veel goals aan Utrechtse zijde op. Vandaag leek dat er lange tijd niet op maar uiteindelijk wisten de Kampongers er toch weer 5 te maken. In de eerste helft waren Rutger Marres (foto) en Philip Meulenbroek trefzeker voor de nummer 3 van de ranglijst. Na rust dreven de Utrechtse internationals Kemperman, Kellerman en De Wijn de score op. In ieder geval tot vrijdag staat Kampong alleen bovenaan. Dan spelen de Amsterdam en OZ hun inhaalwedstrijd.

7’ Rutger Marres 1-0
30’ Philip Meulenbroek 2-0
39’ Robbert Kemperman 3-0
43’ Bjorn Kellerman 4-0 (sc)
68’ Sander de Wijn 5-0

Bloemendaal – Hurley 1-1 (1-0)

Waar Hurley dit seizoen verrast met plek 4 en Bloemendaal tegenvalt met de zesde plaats, spande het er vandaag om op ’t Kopje. Het was lang wachten op het eerste doelpunt. Vlak voor het rustsignaal schoot Jenniskens Bloemendaal op voorsprong. Lang leek het erop dat dat doelpunt de wedstrijd zou beslissen, maar Hurley-speler Stijn Jolie benadrukte met zijn doelpunt 6 minuten voor tijd de huidige verhoudingen in de competitie.

35’ Tim Jenniskens 1-0
64’ Stijn Jolie 1-1

HGC – Schaerweijde 4-0 (1-0)

Schaerweijde heeft het knappe gelijkspel tegen Amsterdam geen vervolg kunnen geven tegen HGC en blijft onderaan staan. De ploeg uit Wassenaar was met duidelijke cijfers te sterk. Met alweer zijn tiende doelpunt van het seizoen opende de Argentijn Peillat uit de strafcorner de score namens HGC. Een kleine 20 minuten voor tijd verdubbelde Jong Oranje-speler Jorrit Croon de score. Hierna was het weer de beurt aan Peillat om aan zijn doelpuntentotaal te werken. Yorick van der Vis bepaalde de eindstand op 4-0.

31’ Gonzalo Peillat 1-0 (sc)
51’ Jorrit Croon 2-0
62’ Gonzalo Peillat 3-0 (sc)
69’ Yorick van der Vis 4-0

Den Bosch – Rotterdam 1-3 (1-1)

Het dit seizoen teleurstellend presterende Rotterdam begon vandaag niet goed aan de wedstrijd. Al na 7 minuten moest het een Bosche goal incasseren. Van Groesen had zijn vizier weer op scherp staan bij de strafcorner. Op slag van rust maakte de Engelsman en oud-HGC’er Egerton gelijk voor Rotterdam. 10 Minuten na de pauze bracht diezelfde Egerton Rotterdam op voorsprong. Timmo Kranstauber gooide het duel in het slot. Door dit onderlinge resultaat gaat Rotterdam Den Bosch nu voorbij op de ranglijst.

7’ Bram van Groesen 1-0 (sc)
33’ Simon Egerton 1-1 (sc)
44’ Simon Egerton 1-2
65’ Timmo Kranstauber 1-3 (sc)

Voordaan – SCHC 1-2 (0-1)

In de strijd om de punten onderin het klassement heeft de Bilthovense ploeg goede zaken gedaan. Na 11 minuten scoorde Max Kuppens de openingstreffer voor de bezoekers. 3 Minuten na rust verdubbelde Meyjes de score voor SCHC. Ruim een kwartier voor tijd maakte Voordaan-speler Wientjes de aansluitingstreffer, maar verder kwam de ploeg uit Groenkan niet. Stichtse passeert Voordaan en Pinoké op de ranglijst. Voordaan staat nu voorlaatste.

11’ Max Kuppens 0-1
38’ Leonard Posthumus Meyjes 0-2
53’ Thijs Wientjens 1-2

Bekijk de stand van de Hoofdklasse Heren.