Round-up Hoofdklasse (H): Kampong verslaat Oranje Zwart

Oranje Zwart heeft zondagmiddag het eerste puntverlies van het seizoen geleden. De Eindhovenaren verloren de topper tegen Kampong met 3-4. Hekkensluiter Schaerweijde pakte het eerste punt van het seizoen door knap met 4-4 gelijk te spelen tegen Amsterdam.

Oranje Zwart – Kampong 3-4 (0-2)

De regerend landskampioen verloor op eigen veld van Kampong, dat tot nu toe niet verder kwam dan 7 punten uit 4 wedstrijden. Halverwege het duel stond het 0-2 en een kwartier voor tijd leek Kampong via de 0-3 de genadeklap uit te delen. Toch volgde er een spannende slotfase.

OZ knokte zich terug tot 2-3. Daarna maakte Kampong al snel de 2-4, waarna OZ 3 minuten voor tijd de 3-4 op het scorebord zette. Die treffer kwam echter te laat om alsnog een gelijkspel te forceren. Kampong stijgt door de overwinning van de vijfde naar de derde plaats. Oranje Zwart is ondanks de nederlaag nog steeds koploper.

6. Rutger Marres 0-1
26. Constantijn Jonker 0-2
57. Quirijn Caspers 0-3
59. Mink van der Weerden 1-3 (sc)
65. Benjamin Stanzl 2-3
66. Philip Meulenbroek 2-4
67. Rob Reckers 3-4

Rotterdam – Bloemendaal 1-1 (1-0)

Rotterdam had tegen Bloemendaal iets recht te zetten na de 5-2 nederlaag tegen Hurley van vorige week. Na een kwartier kwamen de havenstedelingen, bij wie Wisse Schapers en Paul Spies hun debuut in de Hoofdklasse maakten, op voorsprong via Simon Egerton. Thierry Brinkman maakte in de tweede helft  de gelijkmaker namens de Mussen. Beide ploegen scoorden vervolgens niet meer, waardoor het 1-1 bleef. Bloemendaal staat nu slechts zesde, Rotterdam zelfs achtste.

15. Simon Egerton 1-0 (sc)
49. Thierry Brinkman 1-1

Schaerweijde – Amsterdam 4-4 (3-3)

Schaerweijde stuntte tegen Amsterdam door een gelijkspel binnen te slepen. Beide ploegen maakten er een waar doelpuntenfestijn van. Voor rust vielen al maar liefst 6 treffers. Schaerweijde kwam op 1-0, Amsterdam op 1-1 en 1-2, Schaerweijde weer op 2-2, waarna Amsterdam de 2-3 maakte en Schaerweijde de 3-3 binnenschoot. Na rust ging het spektakelstuk verder. Schaerweijde kwam halverwege de tweede helft op voorsprong, waarna Mirco Pruyser 5 minuten voor tijd een punt redde voor Amsterdam: 4-4.

Hurley – HGC 3-5 (2-1)

Het sprookje van Hurley, dat voorafgaand aan deze wedstrijd op de derde plaats stond, leek voort te duren. De Amsterdammers stonden in de rust nog met 3-1 voor, maar in de tweede helft sloeg HGC toe. De ploeg uit Wassenaar scoorde 4 keer in 11 minuten. Gonzalo Peillat maakte er 3. Die klap kwam Hurley niet meer te boven. Daardoor zakt Hurley naar de vierde plek op de ranglijst.

Pinoké – Voordaan 3-0 (1-0)

Pinoké staat niet meer op 0 punten. De Steekneuzen wonnen met 3-0 van Voordaan. Philip Engelkens schoot na 18 minuten de 1-0 binnen. In de tweede helft maakten Joost Rijksen en Gijs van Wagenberg er 2-0 en 3-0 van. Pinoké steeg door de overwinning van de 11e naar de 9e plaats en daardoor haalde het Voordaan in.

18. Philip Engelkens 1-0
55. Joost Rijksen 2-0 (sc)
65. Gijs van Wagenberg 3-0

SCHC – Den Bosch 1-2 (1-0)

Na het gelijkspel tegen Rotterdam en tegen Bloemendaal leek SCHC de eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen. Tot de 66ste minuut aanbrak. SCHC stond op dat moment met 1-0 voor, maar Julien van den Nieuwenhuijzen bracht Den Bosch toen op gelijke hoogte. 2 minuten later werd het allemaal nog erger voor SCHC toen Sebastien Dockier de winnende treffer voor de Bosschenaren op zijn naam schreef: 1-2.

24. Leonard Posthumus Meyjes 1-0 (sc)
66. Julien van den Nieuwenhuijzen 1-1
68. Sebastien Dockier 1-2

Bekijk de stand van de Hoofdklasse Heren.