Round-up Hoofdklasse (H): Schaerweijde stunt met zege op HGC

Schaerweijde heeft door een onverwachte thuisoverwinning op HGC de aansluiting gevonden bij Voordaan. De achterstand op de nummer 11 is nog maar 1 punt. Amsterdam won de topper tegen Oranje-Zwart en gaat nu alleen aan kop.

Schaerweijde – HGC 4-3 (1-2)

Schaerweijde heeft voor een daverende verrassing gezorgd. De hekkensluiter versloeg (mede)koploper HGC in een zinderend slot. Met nog 5 minuten te spelen keken de Zeistenaren nog tegen een 2-3 achterstand aan, maar aanvoerder Thijn Knetemann met zijn 3e en Heath Simpson zetten de wedstrijd volledig op zijn kop. Knetemann had zijn ploeg in het begin op voorsprong gezet, maar Van Kan en Hiebendaal keerden de wedstrijd in het voordeel van de Haagse Gazellen. Opnieuw was het Knetemann die Schaerweijde langszij bracht uit een strafbal. Peillat zette HGC weer op voorsprong. Met nog 12 minuten op de klok bleek dat voor HGC dus allerminst de beslissende. Door de onverwachte nederlaag hijgen Bloemendaal en Kampong nu in de nek van de ploeg uit Wassenaar.

4’ Thijn Knetemann 1-0 (sc)
16’ Rik van Kan 1-1
25’ Tom Hiebendaal 1-2
41’ Thijn Knetemann 2-2 (sb)
58’ Gonzalo Peillat 2-3 (sc)
65’ Thijn Knetemann 3-3 (sc)
68’ Heath Simpson 4-3 (sc)

Oranje Zwart – Amsterdam 1-3 (1-2)

Na de 1000e Hoofdklasse-wedstrijd in de Hoofdklasse, krijgt Amsterdam een passende beloning. De ploeg gaat alleen aan de leiding na winst op rivaal Oranje Zwart. De hoofdstedelingen namen de leiding door een benutte strafcorner van de Zuid-Afrikaan Reid-Ross. De Voogd tekende voor de gelijkmaker waardoor de gedeelde koplopers leken te gaan rusten met een gelijke stand. Maar Pruyser gooide roet in het eten en scoorde op slag van rust. De Amsterdammers kwamen na de pauze zelfs op 2 goals voorsprong toen Reid-Ross opnieuw scoorde uit een strafcorner. Een kwartier voor tijd verkleinde Jelle Galema de achterstand van OZ, maar verder kwam de thuisploeg niet.

18’ Justin Reid-Ross 0-1 (sc)
27’ Bob de Voogd 1-1
34’ Mirco Pruyser 1-2 (sc)
41’ Justin Reid-Ross 1-3 (sc)
54’ Jelle Galema 2-3

Hurley – Bloemendaal 0-4 (0-2)

Op de internationale Dag van de Mus, was er voor de Mussen uit Bloemendaal geen vuiltje aan de lucht in het Amsterdamse bos. Doelpunten van Daniël Aarts en Rogier Hofman zorgden voor een comfortabele ruststand. In het 2e bedrijf breidden Jasper Brinkman en Glenn Schuurman de score uit. Nummer 4 Bloemendaal houdt door de overwinning 1 punt voorsprong op Kampong. Hurley lijkt definitief een streep te kunnen zetten door de play-offaspiraties.

2’ Daniël Aarts 0-1
16’ Rogier Hofman 0-2
43’ Jasper Brinkman 0-3
53’ Glenn Schuurman 0-4 (sc)

Rotterdam – Den Bosch 4-3 (2-1)

Rotterdam is goed weggekomen in het thuisduel met Den Bosch. Met nog 2 minuten te spelen, redde Simon Egerton de 3 broodnodige punten om zicht te houden op de play-offs. Na doelpunten van Jeroen Hertzberger en Timmo Kranstauber in de 1e helft, bracht Gijs Cambell de spanning terug in de wedstrijd. Kranstauber leek de thuisploeg vlak na rust op een geruststellende 3-1 voorsprong te zetten, maar de Boschenaren toonden veerkracht. Doelpunten van Lodewijks en Dockier na rust trokken de stand weer gelijk. Maar genoeg voor een verrassing was het niet.

17’ Jeroen Hertzberger 1-0 (sc)
20’ Timmo Kranstauber 2-0 (sc)
28’ Gijs Campbell 2-1 (sc)
37’ Timmo Kranstauber 3-1 (sc)
41’ Arjen Lodewijks 3-2
58’ Sebastien Dockier 3-3 (sc)
68’ Simon Egerton 4-3

Pinoké – Kampong 0-4 (0-1)

Kampong zet de goede reeks in deel 2 van de competitie voort. Uit bij Pinoké wonnen de Utrechters met ruime cijfers. De overwinning kwam tot stand door 2 benutte corners van Martijn Havenga: 1 voor en 1 na de rust. Pepijn Luijkx en Robbert Kemperman bepaalden de eindstand in het Amsterdamse bos op 0-4. Nummer 5 Kampong houdt door deze zege de aansluiting met de top 4. De achterstand op Bloemendaal is nog steeds 1 punt.

23’ Martijn Havenga 0-1 (sc)
42’ Martijn Havenga 0-2 (sc)
61’ Pepijn Luijkx 0-3
65’ Robbert Kemperman 0-4

SCHC – Voordaan 3-1 (0-1)

Nummer 10 SCHC heeft goede zaken gedaan door te winnen van nummer 11 Voordaan. Door het verlies van Den Bosch, staan de Bilthovenaren nog maar 3 punten onder de streep voor play-outs. De ruststand was nog in het voordeel van Voordaan. Daan Jongejan had de ploeg uit Groenekan op voorsprong gezet. In de 2e helft boog Thomas Vis de achterstand hoogstpersoonlijk om in een voorsprong met 3 treffers, waaronder 2 strafcorners.

25’ Daan Jongejan 0-1
40’ Thomas Vis 1-1 (sc)
48’ Thomas Vis 2-1
65’ Thomas Vis 3-1 (sc)