Round-up Hoofdklasse (H): OZ begint sterk met winst in topper

Na de tweede speelronde in de Hoofdklasse Heren gaan Amsterdam en Oranje Zwart met 6 punten uit 2 duels aan de leiding. De hoofdstedelingen wonnen hun duel met promovendus Voordaan vrij eenvoudig, terwijl verdedigend landskampioen Oranje Zwart goede zaken deed in de topper tegen Bloemendaal.

Bloemendaal – Oranje Zwart 1-2 (0-0)

In 77e editie van hun onderlinge duel in de Hoofdklasse, zorgde de Australische oud-speler van Tilburg Russel Ford  voor het belangrijke eerste doelpunt. De voorsprong voor Bloemendaal in de tweede helft was het startsein voor een spannende topper mét doelpunten op ’t Kopje. Oranje Zwart zette aan en dat resulteerde in 2 doelpunten binnen 2 minuten. Caspar van Dijk en Bob de Voogd scoorden – uit een strafbal – voor de regerend landskampioen. Bloemendaal creëerde nog een aantal goede kansen, maar wist keeper Vanasch niet meer te passeren.

39’ Russell Ford 1-0
48’ Caspar van Dijk 1-1
50’ Bob de Voogd 1-2 (sb)

HGC – Kampong 3-3 (2-1)

Wat een verrassende winst voor HGC leek te worden, eindigde in de laatste minuten toch in een gelijkspel tussen HGC en Kampong in Wassenaar. Kampong kwam door een doelpunt van kersverse Oranjespeler Bjorn Kellerman snel op voorsprong. Met zijn 3e en 4e benutte strafcorner van dit seizoen, was Argentijns international Gonzalo Peillat in de eerste helft letterlijk zeer doeltreffend voor HGC. Na rust tekende Havenga nog voor de Utrechtse gelijkmaker, maar de Belg Spitaels leek halverwege de tweede helft de eindstand te bepalen op 3-2. Havenga wist echter 2 minuten voor het einde via een strafcorner alsnog voor gelijkspel te zorgen.

3’ Bjorn Kellerman 0-1
12’ Gonzalo Peillat 1-1 (sc)
27’ Gonzalo Peillat 2-1 (sc)
42’ Martijn Havenga  2-2 (sc)
51’ Vincent Spitaels 3-2
68′ Martijn Havenga 3-3 (sc)

Voordaan – Amsterdam 0-6 (0-3)

Promovendus Voordaan is nooit echt dichtbij een stunt gekomen tegen het zeer gedreven en ambitieuze Amsterdam . In een tijdsbestek van 13 minuten velden de Amsterdammers voor rust het vonnis over de ploeg uit Groenekan. Pruyser, ’t Hart en Verga tekenden voor de doelpunten. Na rust leek Voordaan het doel lang schoon te houden, maar opnieuw was een tussensprint van 9 minuten goed voor 3 Amsterdamse treffers: Teun Rohof en de van Hurley overgekomen Schot Kenny Bain scoorden uit een strafcorner. Robert Tigges maakte de 0-6.

20’ Mirco Pruyser 0-1
28’ Sander ’t Hart 0-2
33’ Valentin Verga 0-3
57’ Teun Rohof 0-4 (sc)
65’ Kenny Bain 0-5 (sc)
66’ Robert Tigges 0-6

Rotterdam – SCHC 2-2 (1-1)

Na zijn winnende goal tegen Tilburg die voor SCHC promotie naar de Hoofdklasse betekende, wist Roderic Schwirtz nu ook in de Hoofdklasse te scoren. Hij tekende voor de 0-1. Vlak voor rust maakte Hertzberger gelijk voor Rotterdam. De international zorgde – met een veldgoal – ook voor een Rotterdamse voorsprong, maar Jeroen Wolters schoot Stichtse uit een strafcorner weer langszij.

18’ Roderic Schwirtz 0-1
34’ Jeroen Hertzberger 1-1
42’ Jeroen Hertzberger 2-1
57’ Jeroen Wolters 2-2 (sc)

Hurley – Pinoké 3-1 (2-1)

Hurley is sinds de terugkeer in de Hoofdklasse in 2013 ongeslagen tegen Pinoké en daar heeft vandaag niets aan verandert.  Door een goal van Dennis Warmerdam kwam Pinoké nog wel op 0-1, maar twee minuten later maakte Christiaan Collot d’Escury uit een strafcorner alweer gelijk. Op slag zorgde Thom Hayward uit de strafcorner voor de voorsprong. 10 minuten na rust vergrootte Martin Genestet de kloof tot 2 doelpunten. Hurley gaf de wedstrijd hierna niet meer uit handen en zo wonnen na de dames ook de heren van de buren uit het Amsterdamse Bos.

4’ Dennis Warmerdam 0-1
6’ Christiaan Collot d’Escury 1-1 (sc)
35’ Thom Hayward 2-1 (sc)
46’ Martin Genestet 3-1

Den Bosch – Schaerweijde 3-1 (1-1)

Schaerwijde is er bij Den Bosch niet in geslaagd een einde te maken aan de verliesreeks. De 9e wedstrijd op rij werd vandaag verloren. De Zeistenaren begonnen nog zeer voortvarend door al na 1 minuut op voorsprong te komen. Casper Horn tekende voor de 1-0. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft maakte Belgisch international Dockier de gelijkmaker. De van Nijmegen overgekomen Noud Schoenaker zorgde voor de 2-1 en Milan van Baal bepaalde in de slotminuut de eindstand op 3-1.

1’ Casper Horn 0-1
34’ Sebastien Dockier 1-1
38’ Noud Schoenaker 2-1