Round-up PO HK (H): Pinoké blijft in HK, Almere dwingt 3e duel af

Feest in het Amsterdamse Bos: Pinoké won na shoot-outs van Nijmegen, waardoor ze ook volgend jaar weer in de Hoofdklasse uitkomen. Almere startte sterk en gaf weinig weg tegen Hurley (3-0), waardoor morgen een derde duel gespeeld wordt wat beslist wie we volgend jaar in de Hoofdklasse gaan zien.

Almere liet Hurley al vroeg zien dat er vandaag weinig te halen viel op de Almeerse hockeyclub. Deegan Huisman schoot in de derde minuut al raak, Terrance Pieters verdubbelde de voorsprong na tien minuten uit een strafcorner. Juan Fortuin tekende voor de laatste treffer en gooide de wedstrijd daarmee definitief in het slot.

Na een doelpuntloze eerste helft was het Kjell Bakker die Nijmegen op voorsprong zette. Die voorsprong hield lang stand, maar Pinoké deed net op tijd iets terug. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd was het Thijn Knetemann die de gelijkmaker op het scorebord zette, waardoor er shoot-outs genomen moesten worden. Die trok Pinoké naar zich toe, waarna het feest in het Amsterdamse Bos kon beginnen.