Samenvattingen play-offs: Bloemendaal – Kampong en Adam – HGC

Maandagmorgen. Een mooi moment om nog even na te genieten van een spectaculair hockeyweekend in de Hoofdklasse. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de strijd om de landstitel tussen Bloemendaal en Kampong. Tevens zie je hieronder alle doelpunten bij de strijd om het derde EHL-ticket tussen HGC en Amsterdam.

Bloemendaal – Kampong 2-0

HGC -Amsterdam 2-2 (HGC wns)

Reacties

Bekijk hieronder ook de reacties van Sander de Wijn (Kampong), Jorrit Croon en Michel van den Heuvel (Bloemendaal), Jan Willem Buisant (Amsterdam) en Tangui Cosyns (HGC).


12 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Prima reactie van Buijssant. Heel knap dat HGC heeft gewonnen! Visser heeft zich overigens in de kijker gespeeld voor de eerste keeper positie bij Oranje. Ik hoop dat Caldas voor het EK voor een nieuwe generatie hockeyers durft te kiezen: Pieters, De Geus, Wortelboer, Croon, De Vilder, Visser en een aantal anderen. Die zie ik de OS wel winnen!

 2. jehofa95

  laat het iig duidelijk zijn dat spelers als de Voogd en Verga uitgerangeerd zijn. Als ik Caldas was zou ik Kellerman 100 procent neerzetten

 3. rudi wortmann

  Volkomen met luchtisblauwgrasisgroen eens. Amsterdam was de kind van de rekening dit jaar. Coach ontslagen, interim coach op de bank. Het lijkt op geen goed beleid bij topsport Amsterdam (gelijk aan Rotterdam?). Leuk dat bloemendaal weer landskampioen is. Visser is een prima keeper en beter dan de huidige no 1&2. Kijken wat het beleid van de bond(-scoach) is, gewoon doorgaan met 3-4 vierde worden met de huidige lichting of een pas op de plaats en de jeugd een kans geven om zo de komende 4 jaar een top team te creëren?

 4. MIck

  Een keeper die 1 seizoen bij een topclub speelt en het prima gedaan heeft Moet gelijk de 1e keeper van Oranje worden? Lijkt me wat overdreven. Visser is een jonge keeper Met ongetwijfeld een mooie toekomst maar 1e keeper van Oranje lijkt me niet heeft amper internationale ervaring en daarbij speelde Blaak een prima WK.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Visser presteert over het hele seizoen veel beter dan Blaak, dus ja!

 5. harald-van-horn

  Yep. Opportunisme tijdens het vieren van de (terechte) titel ...

 6. MIck

  Natuurlijk kies je op dit monent niet voor Visser boven Blaak. Visser speelt 1 jaar bij een topclub en heeft amper internationale ervaring. Blaak speelde daarbij een prima wk. Jij schiet een beetje door in je enthousiasme, is wel geinig maar Komt wat geforceerd over Allemaal.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Dus internationale ervaring is een pre? Lijkt me niet de juiste uitgangspositie - juist nu kiezen voor een talent die beter is vorm is!

 7. MIck

  Internationaal hockey is inderdaad totaal anders dan de HK. Dus Ja internationale ervaring is een pre en die kan hij nu mooi af en toe opdoen in de pro league maar er is natuurlijk Geen enkele reden om hen van 3e keeper even de Nieuwe 1e keeper te maken. Zoals Ik al Zij je kijkt zo gekleurd dat is wel grappig maar in dit geval slaat het helemaal nergens op.

 8. jehofa95

  enorm jammer dat ze de shoot out van de 2e wedstrijd (waar bij AHBC zoveel discussie was en waardoor Verga 3 wedstrijden schorsing kreeg) niet vertoond wordt in de samenvatting van de wedstrijd. Ben geen fan van AHBC en al helemaal niet van Verga maar dit spreekt niet echt in het voordeel van de arbitrage als je dat soort beelden niet laat zien. Wordt dit bewust gedaan of is dit knuddewerk van de editor. Valt me sowieso vaker op dat beelden die hier voor reuring zorgen (geel voor Van het Land bij Bloemendaal-AHBC) niet in de samenvattingen terecht komen.

  1. goud

   Helemaal eens! Enorm slechte keus van KNHB en hockey.nl. Met dit tweede voorbeeld in enkele weken wordt het wel duidelijk dat alleen “positieve” getoond getoond worden

 9. berendbroerse

  Ook in de FIH Pro League samenvattingen zijn de vurige momenten er steeds uitgesneden. Heel jammer. Wat zou de reden hiervan zijn? Ik snap dat het bij kaarten soms bepaald geen voorbeeldgedrag betreft. Maar hete feit dat de arbitrage daar tegen optreedt, geeft dan toch juist een goed signaal af?


Wat vind jij? Praat mee...