Sander Baart verruilt Braxgata voor Oranje-Rood

Sander Baart keert komend seizoen terug in Eindhoven. De 31-jarige verdediger heeft een contract voor twee jaar getekend bij Oranje-Rood. Baart is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij het Belgische Braxgata. Daarvoor speelde hij in Spanje bij Real Club de Polo.

De Oranje-international, die momenteel herstelt van een blessure, speelde in de periode tussen 2007 en 2016 voor Oranje Zwart, de voorloper van Oranje-Rood. Hij won met de Eindhovense ploeg drie landstitels en de EHL. ‘Ik heb negen fantastische jaren bij Oranje Zwart gehad met heel veel mooie momenten’, zegt Baart op de website van de club. ‘Hoe mooi zou het zijn om die momenten nu met Oranje-Rood te kunnen creëren.’

Baart komt, Van der Weerden vertrekt

Baart wordt bij de club herenigd met zijn broer Jeroen, die assistent is van hoofdcoach Robert van der Horst. Eerder deze week werd bekend dat Mink van der Weerden Oranje-Rood aan het einde van het seizoen gaat verlaten voor Rot-Weiss Köln uit Duitsland.


6 Reacties

 1. jonathan

  Een Belgische Nederlander of een Nederlandse Belg, ik weet nooit waar ik deze man moet plaatsen en dit heen en weer gevlieg maakt het er niet beter op. In het Nederlands elftal gaan spelen omdat de Belgen toen van minder nivbeau waren, maar als de Belgen toen net zo goed waren geweest misschien voor de Belgen had gekozen. Misschien een goede vraag voor hockey.nl??

  1. jobe

   Ben blij dat jij geen verstand van hockey hebt. Sander werd niet goed genoeg bevonden in België. Heeft toen besloten om voor Nederland te gaan. Genoeg aan hem te danken denk ik dus vooral dankbaar zijn.

 2. arnoldS

  En doet dat dus al vele jaren.... dubbel paspoort, prima keuze..

 3. jarly-brown

  Hoe staat het inmiddels met de onderhandelingen met Tim Swaen? Een prima aanwinst voor OR als vervanger voor Mink en lekker dicht bij huis...?

  1. stekel

   Waarom zou die naar OR gaan? Behalve dan voor geld?


Wat vind jij? Praat mee...