Sander de Wijn Hoofdklassespeler van het jaar

Sander de Wijn is de Speler van het Jaar van het Hoofdklasse-seizoen 2014-2015. De verdediger van Kampong en het nationale team bleef in de verkiezing Bob de Voogd (OZ) net voor. De Belg Tom Boon van Bloemendaal eindigde op de derde plaats.

De verkiezing is gebaseerd op beoordelingen van de coaches van de twaalf teams in de Hoofdklasse die wekelijks een top-drie uit hun wedstrijd doorgaven. Ook zijn de stemmen van de nationale sportpers en het publiek meegewogen in het eindoordeel. De Wijn, hij volgt zijn ploeggenoot Robbert Kemperman op die de prijs vorig jaar won, krijgt in augustus de Gouden Stick uitgereikt.

De prijs voor de Speelster van het Jaar is twee weken geleden voor de interland tegen Nieuw-Zeeland op Gooische al uitgereikt aan Lidewij Welten (Den Bosch). Imme van der Hoek (Wageningen) kreeg toen de prijs voor het Talent van het Jaar.

De Gouden Bal voor de topscorer van het jaar is uitgereikt aan Maartje Paumen (Den Bosch) bij de vrouwen en Justin Reid Ross (Amsterdam) bij de mannen.

De winnaars van de verkiezingen voor Talent van het Jaar bij de mannen en de Coach van het Jaar worden vandaag en morgen via hockey.nl bekendgemaakt.

De prijzen worden beschikbaar gesteld door KNHB en hockey.nl.


Wat vind jij? Praat mee...