Schaerweijde-coach Bogaard: ‘Wij hadden moeten winnen’

Oh oh, Schaerweijde. De hekkensluiter had vrijdagavond de uitgelezen kans om 3 punten in te lopen op SCHC, maar de streekderby in Bilthoven eindigde in 1-1. Coach Bas Bogaard:  ‘Ik weet niet of ik door mijn Schaerweijde-bril kijk, maar ik heb het idee dat we beter waren dan Stichtsche.’

Ontevreden over het spel was hij niet zozeer. Ontevreden over het resultaat des te meer. ‘Dit zijn de wedstrijden waar je punten kunt pakken. We hebben goed gespeeld, maar we misten te veel kansen. Het voelt voor mij echt alsof we ‘m hadden moeten winnen. En dan is het teleurstellend als je ‘m niet wint. Of beter gezegd: balen.’

Lesje van SCHC

En het begon juist zo goed voor Schaerweijde, toen Thijn Knetemann na 6 minuten een strafbal benutte. Daarna kreeg de uitploeg strafcorner na strafcorner, maar verzuimde het de 0-2 te maken. Aan de andere kant van het veld ging de bal er wel in. Het was Thomas Vis die SCHC uit een strafcorner aan een gelijkspel hielp. Daardoor liep Schaerweijde geen 3 punten in, maar blijft de achterstand op Stichtsche 5 punten. Het gat met nummer 11 Voordaan, dat met maar liefst 7-0 werd weggevaagd door Bloemendaal, is wel 1 puntje kleiner geworden: 3 punten nu.

Bogaard was vooral ontevreden over hoe zijn ploeg met de kansen omging. ‘In de eerste helft hebben we kansen gehad en in de tweede helft hebben we kansen gehad. Maar ja, als je ze niet maakt… We hebben volgens mij 9 corners gekregen. Dan is het wel lekker als er 1 of 2 in gaan. We schieten ook nog 5 of 6 ballen voorlangs, waar iemand niet staat waar ie wel moet staan. Tja.’

Niet van de mat geveegd

Het is volgens hem bijna ieder duel hetzelfde liedje. ‘We zijn weinig wedstrijden van de mat geveegd. Oké, de 9-1 tegen OZ mag je wel een oorwassing noemen, maar verder hebben we tegen iedereen prima gespeeld. We maken alleen de kansen niet.’

Schaerweijde staat dan ook nog steeds stijf onderaan. Op deze manier stevent het af op rechtstreekse degradatie. Zorgen maakt Bogaard zich echter nog niet. ‘Op een gegeven moment moeten we wel een keer gaan winnen natuurlijk, maar we kunnen niet zeggen dat we slecht spelen. Het is gewoon een kwestie van 1 of 2 ballen wél raken. Veel moeilijker hoef ik het niet te maken.’