Seve van Ass baalt van afsluiter eerste seizoenshelft: ‘Wij kunnen veel beter’

Op ’t Kopje stond zondagmiddag de topper Bloemendaal – HGC op het programma. De thuisploeg won met 2-1 en sluit daarmee met uitstekende cijfers de eerste seizoenshelft af, als koploper van de Hoofdklasse Heren. HGC, dat het seizoen begon met de nieuwe coach Paul van Ass en veel nieuwe spelers, vinden we na elf speelronden terug op een uitstekende vierde plek.

De voorbije weken maakte HGC onder leiding van aanvoerder Seve van Ass veel indruk. De formatie uit Wassenaar produceerde van alle hoofdklasseteams veruit de meeste veldgoals en voorafgaand aan de wedstrijd tegen de koploper hielden de mensen aan de zijlijn dan misschien ook wel rekening met een stunt. Maar Bloemendaal bewees voor eigen publiek andermaal over een ijzersterke defensie te beschikken. De minst gepasseerde verdediging van de competitie gaf weinig kansen weg en wist een 2-1 voorsprong in de slotminuten kundig vast te houden.

Na afloop van het duel spraken we uitgebreid met HGC-aanvoerder Seve van Ass en Bloemendaal-aanvaller Jorrit Croon. Onderwerpen van gesprek: uiteraard de wedstrijd van vandaag, het weerzien van Croon met zijn oude teamgenoten van HGC en de prestaties van beide ploegen in de eerste seizoenshelft. Bekijk de interviews hierboven. 


6 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  9 tegen doelpunten in 11 wedstrijden, wat een team prestatie!

 2. PeterMontijn

  Bloemendaal H1: 8 internationals, 0 eigen kweek. En de strafcorner komt uit Brabant. Wat een prestatie...

 3. luchtisblauwgrasisgroen

  Elke HK club speelt met spelers die van buitenaf komen, wat is je punt? Maurits Visser geen eigen kweek? Is in de Fjes begonnen geloof ik. Of Jasper Brinkman? Roel Bovendeert speelt ook al 10 jaar bij Bloemendaal. Waar trek je de grens voor ‘eigen kweek’? Croon was bij HGC ook geen eigen kweek.

 4. PeterMontijn

  Bloemendaal is een duidelijk geval van Paris Saint Germain aan Zee. Criterium lijkt me duidelijk: dat je er in de jeugd hebt gespeeld, dat je door de club bent opgeleid, al is het maar 2 jaartjes in de A-jeugd. En idd, Jorrit Croon is geen eigen kweek bij HGC. Maurits en Jasper zijn idd wel uit de eigen jeugd. En geen international.

 5. JoostS

  Complimenten voor v Ass en Croon voor de interviews. Prima teksten allebei!.

 6. luchtisblauwgrasisgroen

  @Pieter - er staan slechts 2 internationals in de verdediging (Stockbroeckx en Van Doren), dus nogal een prestatie dat ze zo weinig doelpunten tegen krijgen. OR heeft maar liefst 4 internationals in de verdediging (Blaak, Vd Weerden, De Mol en Rizwan) maar krijgt een stuk meer goals tegen!


Wat vind jij? Praat mee...