Simon Organ geniet bij Hurley: ‘I love it here’

Voor de ‘Welshman’ Simon Organ is dit zijn eerste seizoen als hoofdcoach in de Hoofdklasse. Hij is ‘thrilled’ dat hij bij een club als Hurley kan werken.

I love it here! Het is een fantastische club. Een van de dingen die me aansprak aan Hurley is dat het voelt als één team. Vanuit het team kun je jezelf sterker maken. Ik wil dat de club trots is op Heren 1 en dat de ploeg een standaard neerzet voor de jeugd.’

‘First class’

‘De houding van de spelers is first class. Alles wat ik naar ze toe gooi, pakken ze op. Ik wil dat de Hurley-guys nog meer gaan geloven in hun eigen kunnen. Ze zijn nog tot meer in staat. Met intensieve trainingen probeer ik ons spel naar een hoger niveau te tillen. Wie de tegenstander ook is… ik wil met moed en een plan spelen. En dan hopen we dat we iedereen aankunnen.’

Geen ego’s

Het seizoen begon goed. Na 4 wedstrijden had Hurley 9 punten verzameld door onder meer een overwinning op Rotterdam. Na het verlies zondag tegen HGC staat Hurley nog altijd 4e op de ranglijst: ‘We hebben ons goed voorbereid op de competitie. We zijn in vorm, zowel mentaal als fysiek. We hebben een geweldig team. Het mooie van deze ploeg is dat er geen ego’s zijn, we werken keihard voor elkaar.’

Zonder zorgen

‘We gaan dit seizoen voor de 7e plaats, één plek hoger dan vorig seizoen. Belangrijker vind ik dat we het punt bereiken dat we ons geen zorgen meer hoeven te maken om de play-outs. Elke week worden we beter. Zondag verloren we weliswaar, net als tegen OZ, maar we leren daar zoveel van. Meer dan van een overwinning.’

50 minuten goed

Maar het is niet zo dat de Hurley-coach blij is met een nederlaag, zoals zondag tegen HGC. Toen werd een 3-1 voorsprong binnen 10 minuten weggegeven. ‘We hebben 50 minuten heel goed gespeeld. In het begin stonden we wel een beetje onder druk, maar we toonden lef om ons daar onderuit te hockeyen. Bij een 3-1 voorsprong raakten we nog de paal. Na 50 minuten verloren we de concentratie en gaven we makkelijk strafcorners weg. En daar weten zij wel raad mee, zo pakten ze de wedstrijd van ons af.’