Spanjaard Andres Mir naar Bloemendaal

Spaans international Andres Mir speelt komend seizoen voor Bloemendaal. De club was op zoek naar een ervaren man en vond die bij Club de Campo in Madrid.

Mir (1987) is verdediger maar kan ook op het middenveld goed uit de voeten. Hij heeft ruim honderd interlands op zijn naam staan. Hij maakte deel uit van het Spaanse team op de Olympische Spelen in London, nam deel aan twee WK’s en verdedigde de Spaanse kleuren tijdens EK’s en Champions Trophy.

Andres Mir heeft ook twee jaar meegespeeld in de Hockey India League bij de Delhi Wave Riders. Hij omschrijft zichzelf als snel, een vechter en een echte teamspeler.

Floris-Jan Bovelander die betrokken is bij de samenstelling van het eerste Herenteam op ’t Kopje, is blij met de Spanjaard: “In zo’n pre-Olympisch jaar is het niet makkelijk een uitgebalanceerd team bij elkaar te krijgen dat om de prijzen gaat spelen. We zijn heel blij dat het gelukt is en kijken uit naar het nieuwe seizoen.”

Met de aanvallers Thierry Brinkman en Russell Ford, de nieuwe tweede doelman Dominic Hird, het jonge talent Jasper Brinkman uit de eigen jeugd en Andres Mir, is het eerste team van Bloemendaal op volle sterkte.

Voor de nieuwste aanwinst zijn de doelen duidelijk. Andres Mir: “Ik vind het geweldig bij een van de beste teams ter wereld te mogen spelen en natuurlijk gaan we voor het kampioenschap en voor plaatsing voor de EHL.”


Wat vind jij? Praat mee...