Van der Ven (HGC) na verloren topper: ‘Aantal jongens moet van 6,5 naar 8 gaan’

Beproefde ingrediënten beslisten de topwedstrijd op ’t Kopje. Een ziedende sleeppush van Tim Swaen en schitterende tip-ins van Roel Bovendeert – z’n vijfde en zesde goal van het seizoen – waren de bekende klassiekers in het hoofdgerecht dat Bloemendaal uitserveerde op ’t Kopje.

Eén kwart kon het ambitieuze HGC onder coach Paul van Ass leuk meedoen in Bloemendaal. Daar bleef het bij voor de Gazellen, die De Mussen wel bestookten met wat geschut, maar niet voorbij Bloemendaal-keeper Maurits Visser kwamen.

Floris van der Linden schoot na een lekkere combinatie met de Japanner Kenta Tanaka hard op de goal, maar de derde doelman van Nederland redde bekwaam. Daarna was het de Argentijn Maico Casella die na een tikje achterlangs van Seve van Ass op goal sleepte, maar ook die inzet was een prooi voor Visser. De Indiase hockeyer Harjeet Singh kreeg nog wat mogelijkheden in de tegenstoot, maar viel vooralsnog tegen in de herfstige omstandigheden waarin de tophockeyers moesten spelen.

Roel Bovendeert met zijn specialiteit, de tip-in. Foto: Koen Suyk

Nadat Thierry Brinkman een reuzekans had gemist, of beter gezegd: Oranje-keeper Sam van der Ven redde schitterend op de slag van Brinkman, was het de eerste strafcorner van Bloemendaal die erin ging. Dat was in de fase dat Bloemendaal ook de touwtjes in handen nam, mede dankzij een heerlijk dribbelende Florian Fuchs.

Tim Swaen pushte hard en hoog op de handschoenkant en was daarmee succesvol. Zijn vuist ging een paar keer door de lucht na de 1-0. Even later was het tipfenomeen Bovendeert die weer een masterclass tippen gaf op eigen veld. De voor Oranje gepasseerde centrumspits tipte schitterend raak in de topwedstrijd tussen de hockeybolwerken Bloemendaal en Wassenaar.

Het ging steeds harder regenen in Bloemendaal en HGC kwam er steeds minder aan te pas op ’t Kopje. Het was wereldspeler Arthur van Doren die – ook een beproefd ingrediënt – met een fijne rush de Mussen op 3-0 zette. Weer Bovendeert, na wederom een pass van international Brinkman, was het die met zijn zesde doelpunt van het seizoen wederom duidelijk maakte dat hij het niet eens is dat hij gepasseerd was voor de trainingsgroep van Oranje richting Tokio.

HGC-coach Paul van Ass moest lijdzaam toezien hoe zijn ploeg naar een 4-0 nederlaag werd getikt. Foto: Koen Suyk

Thierry Brinkman kreeg nog een vrije schietkans, terwijl HGC al de witte vlag had gehesen, maar het was Van der Ven die de kiezelharde inzet stopte. Dat de 5-0 dichterbij leek dan de 4-1 was duidelijk. HGC kon een kwart leuk meedoen, maar moest capituleren toen de bekende Bloemendaal-machine met de verfijnde ingrediënten van de landskampioen begon te draaien.

Keeper Sam van der Ven, die deze week te horen kreeg dat hij reserve zal zijn bij Oranje tijdens de Olympische Spelen van Tokio, denkt dat HGC nog wel gaat groeien dit seizoen. ‘We zijn nog niet zo los als vorig seizoen. Het zit erin, maar het moet nog komen. Hopelijk kunnen we dan weer dat spektakelteam zijn. Een aantal jongens moeten nog van een 6,5 naar een 8 gaan. Dan kunnen we dat snelle combinatiespel weer spelen’, reageerde de keeper.

‘Na de wedstrijd zeiden we dat er nog een hoop werk te doen is. Paul (van Ass, red.) had ook het idee dat we minder fit oogden dan Bloemendaal. Daar heeft hij misschien een punt. Maar dat kan ook met de stand te maken hebben.’


2 Reacties

  1. luchtisblauwgrasisgroen

    Knap van Bloemendaal dat ze het zo goed doen, en nog steeds zonder Croon. Vd Heuvel heeft een heel dominant en breed team gecreerd, de kans op een titel dit jaar is groter dan vorig seizoen. Bovendeert speelt zich nadrukkelijk in de kijker van Oranje, hij is juist het type speler wat Oranje hard nodig heeft.

  2. haags-hopje

    Bloemendaal inderdaad goed. Denk dat de komst van jongens als Polkamp en Van Grimbergen zich in dit seizoen gaat uitbetalen, naast de al aanwezige toppers. HGC mist Jackson. Daardoor is het "alle ballen op Seve" en zolang er geen anderen opstaan, wordt het al een hele klus om de play offs te halen.


Wat vind jij? Praat mee...