Spelerslijsten Hoofdklasse Heren – wat valt op?

Het seizoen 2017/2018 van de Hoofdklasse Heren is los. De twaalf ploegen hebben voor de eerste wedstrijd een officiële spelerslijst met daarop maximaal twintig spelers ingediend.

Hier vind je de spelerslijsten van het huidige seizoen.

Net als de vorige twee seizoenen mogen teams in de Hoofdklasse met zeventien spelers uitkomen op het wedstrijdformulier. De voorwaarde is daarbij dat is dat twee van de zeventien spelers op de peildatum (1 oktober) jonger zijn dan 21 jaar. Het doel hiervan is om ruimte te creëren voor talentvolle spelers die tegen de selectie van het eerste team aanzitten.

Hockey.nl bekeek alle spelerslijsten en zette de opvallende zaken op een rijtje.

Almere

Bij Almere spelen dit seizoen twee internationale mannen: Andrin Rickli uit Zwitserland en Ryan Crowe uit Zuid-Afrika. Stijn Jolie is terug bij de club waar hij met hockeyen begon, nadat hij vorig seizoen met Hurley degradeerde. Bij de Flevolanders stopten een aantal ervaren jongens: Justo Engelander, Koen van Hamersveld, Joris Stigters, Stijn en Thom Veldhuizen en Huub de With. Ook Pasha Gademan, die nieuwe coach van de Almeerse, staat niet meer op de spelerslijst.

Amsterdam

De selectie van Amsterdam bleef min of meer intact. Keeper Laurens Goedegebuure vertrok naar Klein Zwitserland en goalie Philip van Leeuwen kwam over van Cartouche. Sander ’t Hart en Max Celant verlieten de hoofdstedelingen eveneens. In hun plek kwamen Casper Horn (Schaerweijde) en Caspar van Dijk (Oranje-Rood).

Bloemendaal

Dé verrassing van deze transferzomer was de komst van hockeylegende Jamie Dwyer (38) naar Bloemendaal. Ook versterkten de Mussen zich met de Spanjaard Xavi Lleonart Blanco, Floris Wortelboer (Den Bosch), Sander ’t Hart (Amsterdam) en Tim Swaen (Tilburg). De Noord-Hollanders verloren aanvoerder Wouter Jolie (gestopt), Daniel Aarts (Den Bosch), Rogier Hofman (gestopt) en de Australiërs Daniel Beale en Blake Govers. Centrale verdediger Jolie staat overigens nog wel op de spelerslijst van de Mussen.

Den Bosch

Bij Den Bosch hebben de mensen deze zomer niet stilgezeten. Ze waren hard aan het werk om waardige opvolgers te vinden voor de acht spelers die de club na vorig seizoen vaarwel zegden: Nick Budgeon, Sebastien Dockier, Kieran Govers, Michael Minar, Igor Verboven, Floris Wortelboer en Dylan Wotherspoon. Jimmy Doormernik nam vorig seizoen afscheid, maar staat nog wel op de spelerslijst op plek 19.

Daarvoor in de plaats kwamen onder anderen drie internationale gezichten: de Argentijnen Joaquín Menini Suero en Nicolas Della Torre en de Belgische Mathew Cobbaert.

Hdm

Bij hdm is de tweeling Pieter en Niels van Straaten weer herenigd. Laatstgenoemde is na een avontuur met Qui Vive in de Hoofdklasse weer terug op het oude Haagse nest. Hij is samen met aanvoerder Kieran Dartée één van de weinigen in de selectie van hdm met Hoofdklasse-ervaring; de ploeg van Ronald Hugers gaat het dit seizoen met nagenoeg dezelfde ploeg doen als waarmee promotie bewerkstelligd werd.

HGC

HGC nam dit seizoen afscheid van zes spelers: Kenny Bain, Tim Hage, Joaquín Menini, Jordy Motta, Viçenc Ruiz Torruella en Yorick van der Vis. Nieuw op de spelerslijst van de Gazellen zijn Nick Budgeon, Siem Schoenaker, Olivier van Tongeren, Lars Bosma en Jerald Duffy.

Kampong

Kampong was deze zomer vooral op zoek naar middenvelders, vanwege het vertrek van Erik Bouwens, Rutger Marres en Salva Piera. Ook Dylan Vermeij behoort niet langer tot de selectie van de Utrechters. De nieuwe gezichten van de landskampioen zijn Casper Roelofs, Ties Ceulemans, Teun Kropholler en Mats Tichelhoff.

Oranje-Rood

De selectie van Oranje-Rood bleef nagenoeg intact, waardoor we bij de Eindhovenaren geen nieuwe namen tegenkomen. Uitzondering is natuurlijk de terugkeer van de Belg Thomas Briels. Alleen de enigszins late overschrijving van Caspar van Dijk naar Amsterdam was een verrassing. Eerder al vertrok Milan van Baal naar Rotterdam.

Pinoké

Bij Pinoké valt vooral op dat de selectie dit seizoen drie paar broertjes herbergt. In het eerste spelen Lukas en Pieter Sutorius, Morris en Derck de Vilder én Camil en Matis Papa. Die laatste werd dit seizoen samen met Maurits Paijens en Texas Bukkens doorgeschoven vanuit de A1 van de Steekneuzen. Ook kwamen de Spaanse Diego Arana (RS Tenis) en Rutger Marres (Kampong) de Amsterdammers versterken. Daartegenover staat het vertrek van Australiërs Matt Gohdes en Aran Zalewski, Allard van Heemstra, Bart Kronenberg, Hidde Phijffer, Joost Rijksen en Jens Sauer.

Rotterdam

Rotterdam verloor een trio Britten, dat vanwege verplichtingen met de Engelse nationale ploeg terugkeerde naar hun vaderland. Alastair Brogdon, Adam Dixon en Harry Martin spelen dit jaar niet meer in de havenstad. Net als Wisse Schapers, Lukas Siebinga en Coen Verdoorn. Nieuw in de ploeg van Albert Kees Manenschijn zijn de Spaanse Albert Beltran, de Britse Nick Catlin, Milan van Baal, Sijbrand Bolhuis, Tjep Hoedemakers en Nick van Trigt.

SCHC

SCHC gaat het dit seizoen met veel van dezelfde mannen doen als waarmee het vorig jaar promoveerde. Nieuw zijn onder anderen Luuk van Duren, die overkomt van het gedegradeerde Hurley en Roderick Tam, die met Victoria promotie misliep.

Tilburg

Het Tilburg van Jeroen Delmee wijzigde op vijf plekken ten opzichte van het afgelopen succesvolle jaar. Reservekeeper Rolf Diederen heeft plaatsgemaakt voor Boyd Dercksen. Ook Xander van Gorp, Martijn van de Laar, Jake Sherren en Tim Swaen staan niet meer op de spelerslijst van de Brabanders. Nieuw zijn Vincent Langenhuijsen, de Brit Adam Le Page, Tom Beddows en Lucas van Bergeijk.


1 Reactie

  1. peter-laas

    Oké


Wat vind jij? Praat mee...