Thomas Briels keert volgend seizoen terug in Eindhoven

De Belgische international Thomas Briels (29) speelt vanaf komend seizoen 2017/2018 weer in Eindhoven. Briels heeft een contract voor drie jaar getekend bij Oranje-Rood.

De in Wilrijk (België) geboren Briels speelde in zijn jeugdjaren bij KHC Dragons. In 2008 verkaste hij naar Oranje-Zwart, waar hij zeven seizoenen speelde. Met Oranje-Zwart won Briels twee landskampioenschappen (in 2014 en 2015) en de EHL in seizoen 2014/2015. De afgelopen twee jaar kwam de aanvaller uit voor zijn oude club Dragons. Nu keert hij dus terug op het ‘oude nest’.

Briels: ‘Twee jaar geleden had ik dit zelf nooit gedacht maar het leven verloopt niet altijd zoals men het verwacht. Ik krijg in Eindhoven de kans tophockey te combineren met het uitbouwen van mijn professionele carrière als podoloog bij Sportplein Eindhoven. Ik kan enkel alle mensen bij KHC Dragons bedanken hoe zij mij met open armen hebben ontvangen en behandeld. Het wederzijds respect en begrip siert de club en de mensen die ongelooflijk veel voor de club doen. Momenteel staan we al bijna twee jaar op de eerste plaats en de landstitel vorig jaar is een herinnering die ik nooit meer ga vergeten. Mijn focus ligt 100% op de play-offs en daarna op de EHL Final 4 in Brasschaat. Ik kijk er enorm naar uit en ik hoop dat we de eerste Belgische club zijn die de Europese beker in de lucht kunnen steken!  Het was ongelooflijk moeilijk om deze keuze te maken en de knoop door te hakken want het is kiezen tussen twee liefdes.’

Zowel de huidige als de aanstaande ploeg van Briels, Dragons en Oranje-Rood, staan tijdens Pinksteren in de halve finale van de Euro Hockey League.

Lees ook:


Wat vind jij? Praat mee...