Tilburg heeft selectie met vier nieuwe spelers nagenoeg rond

Met de komst van vier nieuwe spelers heeft Tilburg de selectie voor komend seizoen nagenoeg rond. De ploeg van Jeroen Delmee wordt versterkt met twee internationals uit Wales, Dale Hutchinson en Gareth Furlong, en met Rik Sprengers (Venlo) en Bob van de Velden (Breda).

Furlong is een strafcornerspecialist die inmiddels 91 interlands voor Wales heeft gespeeld. 57-voudig international Hutchinson kan uit de voeten als aanvallende middenvelder en aanvaller.

De 19-jarige Sprengers debuteerde op 15-jarige leeftijd voor Venlo en speelde voor de District Zuid-selectie en werd ook voor Nederlands A geselecteerd. De 24-jarige Van der Velden veroverde als corrigerende middenvelder de aanvoerdersband van Breda. Zijn jeugd bracht hij door in de selectie-elftallen van Oranje-Rood en inmiddels speelt hij al weer vier jaar in Breda.

Afscheid van Jan-Maarten Tacke

Eerder was al bekend dat aanvoerder Jan-Maarten Tacke – Mister Tilburg – zijn stick heeft verruild voor een paar voetbalschoenen.

Coach Jeroen Delmee: ‘Natuurlijk vinden wij het vertrek van ‘Jantje’ vreselijk jammer, maar na al die jaren tophockey en inzet voor HC Tilburg respecteren wij zijn keuze. De komst van twee internationals uit Wales en twee Nederlandse talenten maakt veel goed. Wij hebben een ervaren en uitgebalanceerde selectie en gaan ons de komende tijd keihard voorbereiden voor een vaste plaats in de middenmoot van de Hoofdklasse. Met de komst van Gareth Furlong hopen we ons zeker ook op de strafcorner te verbeteren ten aanzien van het afgelopen seizoen.’

Naast Jan-Maarten Tacke zijn ook Michiel de Leeuw en Jop Ghering gestopt met hockeyen op het hoogste niveau. De laatste vanwege een stage in het buitenland. Dylan van Minde en Adam LePage zetten hun carrière elders voort.

Bekijk het transferoverzicht van de Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...