Kampong neemt de leiding in play-offstrijd met Amsterdam

Kampong heeft Koningsdag een blauw tintje gegeven door op eigen bodem Amsterdam te verslaan in het 1e treffen in de halve finale van de play-offs. Aan de Laan van Maarschalkerweerd won Kampong dankzij een ijzersterke 2e helft en goals van Erik Bouwens, Philip Meulenbroek en Bjorn Kellerman (2x) met 4-2.

De 1e helft van het duel tussen de nummer 1 en de nummer 4 van de reguliere competitie liet zich kenmerken door een dominerend Amsterdam en een inzakkend Kampong. Het waren de Amsterdammers die het initiatief namen en de Utrechtse cirkel een paar keer gevaarlijk binnendrongen. Hierdoor moest Kampong een paar keer aan de noodrem trekken om een goal te voorkomen. Met als resultaat dat Justin Reid-Ross in de eerste 35 minuten van de wedstrijd 4 keer mocht aanleggen voor zijn gevreesde strafcorner. Bij alle pogingen liet Kampong-doelman David Harte zijn wereldklasse zien.

Overmacht Amsterdam

Tegenover de Amsterdamse aanvalslust en hun sterke spel op het middenveld, zette Kampong in de eerste helft weinig over. 1 keer was Constantijn Jonker, die afgelopen zondag nog driemaal trefzeker was, dichtbij de openingstreffer. Op een harde voorzet vanaf de rechterflank kwam Jonker een fractie te laat om de bal over de lijn te tikken. Aan de andere kant was Billy Bakker, na een heerlijke solo waarbij hij 2 man passeerde, ook dichtbij de eerste goal. Maar wederom lag David Harte knap in de weg.

Comeback Kampong

Na rust leek er een totaal ander Kampong op het veld te staan. Agressief en met veel druk naar voren op jacht naar de Amsterdamse cirkel. En met succes. Want binnen 10 minuten versierden ze 2 strafcorners. In de rebound van Martijn Havenga’s 2e poging was Erik Bouwens alert en hij passeerde de Amsterdamse doelman Goedegebure. Een minuut later bracht Billy Bakker de Amsterdammers nog op gelijke hoogte, maar hierna nam Kampong het initiatief volledig over.

Philip Meulenbroek en Bjorn Kellerman zetten het Utrechtse overwicht hierna vrij snel achter elkaar om in goals en toen 5 minuten voor het einde Kellerman ook zijn tweede van de wedstrijd binnenschoot, zat de wedstrijd in het slot. Amsterdam deed in de slotseconde van de wedstrijd terug via Justin Reid-Ross. Hij sleepte zijn 5e strafcorner nu wel langs Harte en bepaalde daarmee de eindstand op 4-2.


Wat vind jij? Praat mee...