Toon Siepman maakt seizoen toch af bij heren Oranje-Rood

Oranje-Rood heeft met succes een beroep gedaan op het clubgevoel van Toon Siepman. Hoewel de coach zondag na afloop van het duel tegen Tilburg nog stellig was dat zijn rentree als vervanger van de opgestapte Roger van Gent eenmalig was, heeft Siepman nu toch besloten het seizoen af te maken bij heren 1.

Siepman trekt de kar bij de hoofdklasser, maar krijgt hulp van de assistenten Jeroen van Eijk, Rob Reckers en Matthew Eyles. ‘We vinden dat je een club niet in de steek kunt laten’, zegt Siepman op de site van Oranje-Rood. ‘De play-offs zijn in de buurt, dus waarom zouden we er niet voor gaan.’

Siepman kwam bij Oranje-Rood in beeld als trainer, nadat Roger van Gent opstapte en de beoogde opvolger Jay Stacy afzegde. De Brabander heeft een lange historie als coach bij Oranje-Rood en de voorloper Oranje Zwart. Tot vorig jaar coachte hij nog de dames van Oranje-Rood. Dat was zijn laatste klus. ‘Coachen past niet meer in mijn leven‘, zei Siepman afgelopen zondag na de 4-0 zege op Tilburg.

Spelers OR nemen weer de video-analyse voor hun rekening

Door die overwinning en het verlies van de concurrenten Amsterdam en Den Bosch heeft Oranje-rood plots volop zicht op de play-offs. De nummer vier van de ranglijst treft vrijdag Amsterdam. Voor de voorbereiding op dat duel, doet Siepman ook een beroep op de spelers. Voor de wedstrijd tegen Tilburg namen Thomas Briels en Bob de Voogd de video-analyse en het tactisch plan voor hun rekening. Siepman: ‘De spelers zijn er mede-verantwoordelijk voor hoe we het de komende wedstrijden gaan doen. Wat dat betreft heb ik er wel een goed gevoel over.’


7 Reacties

 1. conegut

  Swiebertje ! Mooi man.

 2. oakman

  OR, wat een luxe om zo’n mastodont binnen de gelederen te hebben!!

 3. mark-j

  Toon is de klos en laat Oranje Rood los! Op de Ned titel ............. Veel succes gewenst .

 4. vostammer

  En nu graag na elke wedstrijd een interview met de Siep

  1. rob1963

   Hahahaha..het is wel een man die doet wat hij zegt #not

 5. lize

  Bij een Stelletje Jonge Hengsten kun je beter een oude ervaren ruiter hebben die het allemaal bekijkt en beziet ,rustig tot leuke eenvoudige communicatie komt en zegt hoe het zit, zonder naar spelers te wijzen en de spelers lekker zelf hun ding laten doen en dat hij daarnaast een stuk of 7 assistenten heeft ,waarom niet moet kunnen . kan nog verrassend uitpakken let op !

 6. de-leermeester

  Ervaring, 'ouderdom' en wijsheid kunnen een Team veel brengen. Toch goed Toon dat je dit doet. C.D. = Commitment en Dedication.


Wat vind jij? Praat mee...