Top 5 Assists – Parels uit de Hoofdklasse Heren

Wij kunnen ontzettend genieten van prachtige goals, maar soms nog wel meer van het vakmanschap dat daaraan vooraf gaat. Daarom hebben we de vijf mooiste assists van afgelopen weekend uit de Hoofdklasse Heren op een rij gezet. In willekeurige volgorde, maar we zijn wel benieuwd welke jullie de mooiste vinden! 

1. Florian Fuchs

Florian Fuchs speelde zondag een magistrale wedstrijd op het ’t Kopje. Hij scoorde namens Bloemendaal tegen HGC zelf de 2-0 en gaf twee heerlijke assists. Waarvan deze op Daniel Beale de mooiste was. De controle bij het binnenhouden, de passeerbeweging, het overzicht houden en het afleggen: dit is van hele grote klasse!

2. Robert Tigges

Dat assists zo nu en dan nog mooier zijn dan de goal zelf bewees Robert Tigges zondag in de wedstrijd met Amsterdam tegen Den Bosch maar weer eens. Tigges verlengt de hard ingeslagen bal van Klaas Vermeulen op acrobatische, maar uiterst subtiele wijze en met veel gevoel richting Mirco Pruyser. Superpits Pruyser rond koelbloedig af, maar onze handen gaan op elkaar voor deze sublieme no-look-assist!

3. Mink van der Weerden

Mink van der Weerden is na de winterstop on fire bij Oranje-Rood! De strafcornerspecialist scoorde in 2017 al zes keer en vliegt over het veld. Tegen Hurley sleepte hij zondag eerst de 0-1 hoog tegen de touwen, vervolgens de 1-2 keihard op de plank en even later gaf hij deze fraaie assist op Milan van Baal. Op volle snelheid en met een lage harde backhand. Vakmanschap!

4. Mark Weber

Net als op 27 november in de wedstrijd tegen Oranje-Rood leverde Mark Weber afgelopen zondag op bezoek bij Tilburg opnieuw een prachtige assist af met een lange verre scoop. En net als vier maanden geleden was ook nu Tom Günther de behendige afmaker. Dat kan geen toeval meer zijn. Dus komende tegenstanders, opgelet voor dit geslepen duo uit De Kwakel!

5. Victor Plat

Victor Plat rolt zichzelf ook de Top 5 binnen met deze uiterst geraffineerde assist op Christiaan Stroboer in de wedstrijd met Hurley tegen Oranje-Rood. Het inlopen in de pass, het weten waar je spits je loopt en de bal half vallend precies op maat afleveren, daar spreekt grote klasse uit!

 


Wat vind jij? Praat mee...