Topper Bloemendaal – Rotterdam op radio, tv en online

De topper in de Hoofdklasse Heren tussen Bloemendaal en Rotterdam kan zondag rekenen op de meeste media-aandacht. Het Ziggo-programma Hoofdklasse Hockey heeft de wedstrijd tussen de nummer een en twee als wedstrijd van de week gekozen, de NOS is aanwezig voor het radioprogramma Langs de Lijn en hockey.nl doet online verslag in het liveblog. 

Ook Kampong tegen Oranje-Rood kun je zondag op veel manieren volgen. De NOS is met meerdere camera’s aanwezig om een ruime samenvatting te maken. Deze wordt uitgezonden in de Studio Sport-uitzending van 19.00 uur. Dat is later dan gebruikelijk in verband met het interlandvoetbal.

Ook hockey.nl is weer aanwezig op De Klapperboom in Utrecht, waar Kampong afgelopen zondag de spectaculaire wedstrijd tegen Amsterdam (4-3 zege) speelde. Bij het programma Hoofdklasse Hockey op Ziggo Sport zijn zondagavond ook beelden van Kampong – Oranje-Rood te zien. Het programma met alle hockeysamenvattingen begint om 22.45 uur.

Alexandra Heerbaart, hier nog in het shirt van Kampong, staat sinds dit seizoen onder del lat bij SCHC, de tegenstander van zondag. Foto: Koen Suyk

In dit programma zie je ook de hoogtepunten van de Livera Hoofdklasse Dames. Daaraan besteden wij als hockey.nl zondagmiddag natuurlijk ook aandacht. We zijn aanwezig bij SCHC tegen Kampong en houden je via ons liveblog tevens op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen op de andere velden.

In de Promotieklasse Dames bezoeken we zondag Terriërs in Heiloo. De hekkensluiter in de competitie moet het opnemen tegen Leonidas.

Extra ronde Hoofdklasse Heren

Voor de strijd op zondag losbarst in de Hoofdklasse Heren is er op zaterdag ook al een extra speelronde, die start om 14.15 uur. Van die wedstrijden tonen we op zondagmorgen op hockey.nl de samenvattingen, maar al op zaterdagmiddag hoef je niets te missen via ons liveblog.

Coach Michel vd Heuvel van Oranje Zwart tijdens de wedstrijd om de landstitel tussen de mannen van Oranje Zwart en Rotterdam. Rechts aanvoerder Robert van der Horst. Foto: Koen Suyk

We doen zaterdag verslag vanuit Eindhoven waar Oranje-Rood kampioen Bloemendaal ontvangt, de strijd tussen de meester (Michel van den Heuvel) en de leerling (Robert van der Horst). In de de glorietijd van Oranje-Zwart was Van den Heuvel daar coach en Van der Horst aanvoerder. ‘Horst’ is nu coach van Oranje-Rood en Van den Heuvel van Bloemendaal.

In het Wagener Stadion ontvangt Amsterdam op hetzelfde moment HGC. Dat duel van vorig seizoen roept voor Amsterdam geen fijne herinnering op, aangezien de crisis bij de hoofdstedelingen destijds een dieptepunt bereikte na de 2-8 zeperd. Benieuwd hoe het zaterdag afloopt? Volg dan ons liveblog vanaf 14.00 uur, lees het wedstrijdverslag en de reacties van de hoofdrolspelers.


9 Reacties

 1. pindapower99

  Jammer dat deze topper nergens live op tv of online te zien is! Dat moet toch echt anders kunnen? De camera’s staan er toch🤔

  1. robboomsma

   Ja dat is niet het enige wat nodig is om het live te streamen...

  2. coachdevries

   Gaan we hier elke week over klagen? Dit is het gevolg van de (on) professionaliteit van hockey.. evenals het meerendeel van de sporten die wij kennen! Dit brengt, naast de gebrekkige tv aandacht, ook een heleboel positieve dingen met zich mee. Ik zou ook graag alles live zien, maar met de zeer beperkte interesse (van kijkens en sponsoren) is dit niet meer dan logisch.. kwestie van vraag en aanbod!

  3. luchtisblauwgrasisgroen

   Zelfs Amateur wedstrijden van het voetbal zijn live online te bekijken, zo ingewikkeld is het niet..

 2. PeterMontijn

  Lucht is blauw: ik zou zeggen, regel het dan even

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Dat lijkt me de taak van de KNHB en Hoofdklasse CV

 3. PeterMontijn

  Het is een kosten-baten dingetje, denk je niet? Maar misschien dat koopclub Bloemendaal het voortouw kan nemen?

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   De hoofdklasse prijst zich als beste in de wereld - zou alleen maar goed zijn als het ook internationaal te volgen is (en waar vervolgens sponsorgelden uit voor vloeien). Als de amateur klasse voetbal dit kan, dan kan de hoofdklasse hockey dit ook.


Wat vind jij? Praat mee...